Üniversiteler tatil mi? 1 Aralık Çarşamba günü Yükseköğretim kurumları uzaktan eğitim…

KriptoKamil

New member
Saatte 130 kilometre sürate ulaşan şiddetli rüzgar daha sonrası İstanbul başta olmak üzere biroldukça vilayette olumsuz durumlarla karşılaşıldı. Bilhassa Marmara Bölgesi’nde bugünde tesirini sürdüren yağmur ve fırtına sebebiyle ülke genelinde çeşitli önlemler alındı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü motor giriş çıkışına kapatılırken birtakım üniversiteler tatil sonucu aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tedbirlerde bulundu. Marmara bölgesinde suratı saatte 50 ila 100 kilometrede değişen şiddetli rüzgarlar bugünde devam ediyor. Durum bu biçimde olunca üniversite eğitimi alan öğrenciler üniversiteler yarın tatil mi, 1 Aralık üniversiteler uzaktan eğitim mi? sorularına karşılık arıyor. İşte üniversitelerin yaptığı tatil açıklamaları…

Üniversiteler Yarın da Tatil Mi Olacak?

Marmara bölgesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren kimi yükseköğretim kurumları, dün şiddetli rüzgar ve fırtına niçiniyle 30 Kasım’da yüz yüze eğitime orta verdiklerini duyurdu. Rüzgarın bugünde devam etmesi sebebiyle öğrenciler yarın nasıl bir karar alınacağını araştırmaya koyuldu. çabucak hemen üniversitelerin yarın (1 Aralık) tatil bulunmasına ait bir açıklama bulunmuyor. İşte üniversitelerden yapılan o açıklamalar;

İstanbul Üniversitesi

Rektörlükten yapılan açıklamada İstanbul’da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava şartları niçiniyle 30 Kasım Salı günü dersler ve eğitimlerin uzaktan yapılacağı duyuruldu.

Marmara Üniversitesi

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul’da ömrü olumsuz etkilemeye devam eden lodos niçiniyle 30 Kasım Salı günü yapılması planlanan tüm imtihanların tıpkı imtihan saatleri ve salonlarında 2 Aralık Perşembe günü yapılacağı açıklandı.

Bursa Teknik Üniversitesi

Bursa Teknik Üniversitesinden yapılan açıklamada Bursa Valiliğinin aldığı karar hatırlatılarak bölgede görülen şiddetli lodos niçiniyle Salı günü üniversitede eğitim öğretime bir gün orta verildiği duyuruldu. Ayrıyeten engelli ve gebe işçiler idari müsaadeli sayıldı.

Balıkesir Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesi yaptığı açıklamada güçlü fırtına ve yağışın sebep olabileceği aksiliklere dikkat çekilerek Salı günü üniversitenin tüm ünitelerinde eğitime bir gün orta verildiği, gebe ve engelli işçinin idari müsaadeli sayılacağı duyuruldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Üniversitesinden yapılan açıklamada vilayetimizdeki olumsuz hava şartları niçiniyle 30 Kasım 2021 tarihinde yüz yüze eğitime 1 gün orta verildiği duyuruldu. Yapılabilen derslerin online düzenlenmesi sonucu alınırken yapılamayan derslerin hafta sonu yahut bir daha sonraki hafta sonu yapılmasına karar verildiği paylaşıldı.

Yalova Üniversitesi

Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci ise hava kaideleri niçiniyle yarın (30 Kasım) üniversitelerinde ders yapılmadığını söylemiş oldu.

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, vilayette yaşanan olumsuz hava şartları sebebiyle yüz yüze eğitime orta verdi. Daha öncesinden ilan edilen akademik takvime bakılırsa Salı günü yapılacak imtihanların 6 Aralık tarihinde yapılacağı tabir edildi.