Tuba Büyüküstün Heykel Oluyor

Panaroma14

Global Mod
Global Mod
Türkiye ve Dünya’dan değerli isimlerin balmumu figürlerinin sergilendiği Madame Tussauds İstanbul’a yeni bir isim katılıyor. Türk ve yabancı ziyaretçilerin çoğunlukla sorduğu Tuba Büyüküstün’ün balmumu figürü için hazırlıklara başlandı.

Üretim sürecinin birinci basamağı olan, ‘sitting’ diye isimlendirilen ölçü alımı ile figür imaline birinci adım atılmış oldu. İstanbul’da, özel bir fotoğraf çekim tekniği ve scan teknolojisinin kullanıldığı bir stüdyoda gerçekleştirilen ölçü alımında sanatkarın 360 derece açıyla yüzün üzerinde fotoğrafı çekildi ve beden taraması yapıldı. hem de Madame Tussauds stüdyosunun klâsik teknikleri kullanılarak yüz ve vücut ölçüleri alındı; sanatkarın diş yapısı, saç, cilt, göz rengi üzere özellikleri belirlendi.

Birinci defa yeni bir teknoloji ile 96 farklı kamera kullanıldı

Tuba Büyüküstün’ün figürü için evvelkilerden farklı olarak ölçü alımında birinci kere yeni bir teknoloji kullanıldı. 360 derece açıdan çekim yapan, 96 tane fotoğraf makinasının kullanıldığı teknoloji ile fotoğraf çekimi ve üç boyutlu scan süreci gerçekleştirildi. Teknoloji kullanmasının yanı sıra Madame Tussauds’un klâsik ölçü alım teknikleri ile de sanatkarın yüz ve vücut ölçüleri tek tek alındı ve kaydedildi.

Merakla beklenen figür imaline, evvela kilden bir figür taslağın oluşturulması ile başlanacak. Her etapta sanatkarın onayı ile ilerlenecek olan üretim etapları, kil taslağın içerisine balmumunun doldurularak kalıp çıkarılması ve saç, makyaj, kostüm üzere bilgilerin uygulanması ile devam edecek.

Figür imali yaklaşık olarak 8 ay sürecek ve imali tamamlandıktan daha sonra 2022 yılında Madame Tussauds İstanbul’da sevenleriyle buluşacak.