Sezen Aksu’nun 5 yıl evvelki müziği tartışılıyor

Panaroma14

Global Mod
Global Mod
Sezen Aksu, iki hafta evvel ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli müziğini, toplumsal medya hesabından paylaştı. Minik Serçe’nin müziğinde geçen, “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o bilgisiz Havva ile Adem’e…” tabirleri ise reaksiyon çekti.

Dava açılmalı

Twitter’da TT olan müzikçi için “#sezenaksuhaddinibil” hashtag’i açıldı. Sezen Aksu’ya dini bedellere hakaret ettiği için dava açılması gerektiğini belirten kimi kullanıcılar, “Hiç kimse ancak hiç kimse, ne dinimize ne de kıymetlerimize saygısızlık yapamaz”, “Düşünce özgürlüğü ismi altında, hiç kimse dini kıymetlerimize hakaret edemez”, “Sesi hoşa değil, kelamı hoşa sanatçı denir”, “Beyin fukara olunca, lisan ukala olurmuş” üzere reaksiyonlar verdi.

Politikler de reaksiyon gösterdi

Aksu’ya reaksiyon gösteren politikler de vardı. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Aksu için “Modanız geçti” kelamlarını sarf etti.

Akıl ve mantık dışı

Müzikçiye dayanak verenler de oldu.Mustafa Sandal, meslektaşı için yapılan bir paylaşıma karşılık vererek, “Sen otur oturduğun yerde. Gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatkarın ne söylemiş olduğini anlamaya çalışmakla yakma hoş kardeşim. Bir müzik kelamını bu biçimdesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır.” tabirlerini kullandı.

2017 yılında çıktı

Müziğin 2017 yılında çıkarıldığı öğrenilirken, Aksu’ya müzisyen Yaşar Gaga’nın eşlik ettiği açıklandı. Öte yandan Sezen Aksu YouTube’da yayınladığı müziği için düştüğü notta şu sözlerini kullandı:

Utanabilmeyi, değişmeyi, dönüşmeyi, ilerlemeyi diliyorum

“Size hoş bir yeni yıl dilemek için bir sürü cümle geçti aklımdan, hiç biri içime sinmedi. O niçinle düşünmeden kalbimden geleni yazıyorum. Bu yılın hepimize daha yeterli insan olabilmeyi, dünya üstündeki canlı cansız her şeyin bütünlüğünü hatırlamayı, kendimizden başlayarak hakikatle yüzleşebilmeyi, şartsız özgürlüğün peşine düşmeyi, dayanışmanın kudretini idrak edebilmeyi, birbirimizin yaralarını sarabilmeyi, gittikçe olağanlaştırdığımız şiddetin ve onu olağanlaştırmak için küçücük insan aklıyla oynadığımız oyunlardan utanabilmeyi, değişmeyi, dönüşmeyi, ilerlemeyi, her varlığı eşitleyen gerçek adaleti tesis edebilmeyi ve bunu mümkün kılacak aklı başımıza getirmesini diliyorum bütün kalbimle…”