Obamacare 2026'da büyük değişiklikler görebiliyordu

Vefa

Global Mod
Global Mod
Daha kısa bir açık kayıt dönemi, bir plan için daha az yardım, birçok insan için daha yüksek sağlık sigortası primleri – bunlar, uygun fiyatlı bakım eylemi için pazarda uygun fiyatlı bakım eyleminiz varsa, 2026 için sağlık sigortanızı etkileyebilecek sadece birkaç değişikliktir. Değişme, son yıllarda daha fazla insanı daha düşük veya aylık primlere sahip pazar planlarına hak kazanmayı mümkün kılan cömert finansal sübvansiyonların planlanan sonudur.

Buna ek olarak, Medicare ve Medicaid Hizmet Merkezleri'ndeki Trump yönetimi, 10 Mart'ta pazardaki kayıtları ve yetkiyi etkileyen yaklaşık bir düzine değişikliğin dahil olduğu yeni bir kural önerdi. Pazar yerlerini izleyen ajans, kuralın satın alınabilirliği iyileştirmesi ve aynı zamanda “vergi sorumluluğunu sürdürmesi” gerektiğini söyledi.

Bununla birlikte, bazı sağlık sigortası uzmanları, değişikliklerin, insanların kapağı kaydettirmelerini veya yenilemelerini yenilemelerini zorlaştırabileceğini söylüyor. Nihai hale geldiğinde, kural “sağlık politikası müdürü ve Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi'nin yasal girişimi Katie Keith tarafından yazılan bir analize göre,” piyasa yetkisini, kayıt ve satın alınabilirliği kısıtlayacak “.

Halkın hala teklif hakkında yorum yapmak için birkaç haftası var. Bayan Keith, sigorta şirketleri şimdi 2026 için sağlık planları oranlarını geliştirdiğinden, yönetim muhtemelen son bir versiyon yazacak.

İşte dikkat etmeniz gereken olası değişikliklerden bazıları.

Primler için neden ek mali yardım sonuna kadar?

Federal hükümetin 2021'de pandemik yardım programının bir parçası olarak ilk kez sunulan geliştirilmiş prim yardımı, 2025 yılına kadar Enflasyon Reduvic Yasası tarafından genişletildi. Daha cömert sübvansiyonlar, daha önce nitelikli olmayan daha yüksek gelirli (2025 kapsamında bireysel kapsam için 60.240 dolardan fazla) olan kişiler için zaten finansal yardım için nitelikli olan düşük gelirleri olan kişilerin yardımını artırdı.

Vergi kredisi şeklinde belirtilen ek sübvansiyonlar, 2021'de yaklaşık 12 milyondan yaklaşık 12 milyondan yaklaşık 24 milyon kişiden bu yıl piyasaya sunulmasına yardımcı oldu. Bir kişinin gelirine bağlı olarak değişen ortalama genişletilmiş sübvansiyon, KFF'de bir sağlık girişimi olan Cynthia Cox, kârlı olmayan bir araştırma grubu.

Ancak, Kongre onu yenilemezse, bu yıl sonunda ek sübvansiyonların süresi dolmaktadır. Bir KFF analizine göre, 2026'daki neredeyse tüm pazar girişlerinin “dik” prim artışı olacaktır. Ve Kongre'nin hanehalkı bürosuna göre, daha yüksek primler nedeniyle yaklaşık 2,2 milyon insan sigortalanamadı.

Ek yardım kapağı genişletirken, bir fiyatı var. Bütçe ofisine göre, kalıcı boyutlarla, önümüzdeki 10 yıl içinde daha cömert sübvansiyonlar 335 milyar ABD dolarına mal olacak.

Cumhuriyetçiler Kongreyi kontrol ettiklerinden, Demokratların teklif çağından genişletilmiş sübvansiyonlara devam etmek için bir anlaşma yapıp yapamayacakları belirsizdir.

Obamacare planı için açık kayıt nasıl değişecek?

Trump hükümetinin önerilen kuralı, insanlar önümüzdeki yıl için raporlamayı seçerse, yıllık pencereyi yaklaşık dört hafta kısaltacaktır. Açık kayıt 1 Kasım'da başlayacak ve tüm piyasa borsaları için 15 Aralık'ta sona erecek. Federal bitiş tarihi şu anda 15 Ocak'ta ve bazı eyalet borsaları 31 Ocak'a kadar kaydı açacak.

Kuralla ilgili bir bilgi formunda yönetim, değişikliğin nedenlerinin “tüketicilerin karışıklığı” nın azalmasını ve birçok işle ilgili sağlık planı için kayıt verileri ile pencerenin daha kesin yönelimini içerdiğini söyledi.

Ancak, tüketici temsilcileri, hedefin kaydı teşvik etmek olup olmadığı bir Ocak döneminin mantıklı olduğunu söylüyor. İnsanlar genellikle tatil sezonunda istihdam edilir. Sağlık sigortası grubu Familien USA özel kapsama direktörü Cheryl Fish-Parcham, ek haftalarda insanlara kapaklarını dikkate almak için daha fazla zaman verdiğini söyledi.

Tüketici bilgileri ve önerileri için bir web sitesi olan Healthhinsurance.org'da Sağlık Politikası Analisti Louise Norris, Aralık ortasında bir son tarihin bazı insanları bir bağa getirebileceğini söyledi.

Piyasa planları kapsamında olan çoğu insan önümüzdeki yıl otomatik olarak devam edecek, ancak bazıları Ocak ayında bir fatura alana kadar primlerinin değiştiğini fark etmeyebilir. Ocak ayında açık kayıtlar için şu anki son tarihten sonra, Şubat ayından daha ucuz kapağa geçmek için artık planınızı karşılayamazsınız. “Bir” bit “var” dedi Bayan Norris. Ancak, kayıt dönemi Aralık ayına taşınırsa, daha pahalı bir planla veya kapağı kapsayanla karşılaşabilirsiniz.

Özel kayıt pencereleri etkilenir mi?

Çoğu insan, büyük bir yaşam etkinliği olmadıkça, bir iş kaybetmedikleri, evlenmeleri veya özel bir kayıt penceresi için nitelendiren bir bebek almadıkça, Obamacare raporuna açık kayıt dışında kaydolamaz. Bununla birlikte, 2022'de, tüm yıl boyunca düşük gelirli (yıllık gelir 22.590 USD'ye kadar olan yıllık gelir 22.590 USD'ye kadar) olan kişileri mümkün kılmak için bir istisna oluşturuldu.

Trump hükümetinin önerilen kuralı, çoğu eyalette mevcut olan bu seçeneği ortadan kaldıracaktır. Ajans, düşük gelirli kişiler için özel kayıt süresini sona erdirdiğini, çünkü Rogue-Broker bilgileri olmadan planlara kaydolsa bile, “yetkisiz olmayan” kayıtlara katkıda bulunmasından endişe duyuyor. Sağlık uzmanları, istisna açık kayıt başlamadan önce bu yıl bir noktada sona erebilir.

Norris, geç kalmış insanlar şimdi yetkilerini kontrol etmeyi düşünmelidir. “Bu fırsat açık kayıttan önce çok iyi kaybolabilir” dedi.

Son yıllarda, Bayan Norris'e göre, Healthcare.gov, bahsedilen neden başka bir örtü kaybı ise sadece özel kayıt dönemleri için yetkiyi kontrol etti. Özel kayıt sürelerinin “istismarı ve istismarı” nda bariz bir artış gösteren yeni kural, incelemeyi tüm nedenlerle tekrar belirleyecektir.

Norris, “İnsanların ne kadar çok lastik atlaması gerektiğini biliyoruz, kayıt olma olasılıkları o kadar az olur.” Dedi.

“Hayalperestler” raporlama için hala haklı mı olacak?

HAYIR. İdarenin önerilen kuralı, “Dreamer” olarak bilinen DACA alıcılarını Uygun Bakım Yasası için sağlık planlarından hariç tutacaktır. (DACA, belirli belgesiz göçmenler için ülkede çocuk olarak kabul edilen 2012 onaylı bir program olan çocukluktaki varışlar için ertelenmiş eylemler anlamına geliyor.) DACA alıcıları sınır dışı edilmekten korunmaktadır ve yasal olarak çalışabilir. 2024'ün sonunda, teklif yönetimi bağlamında piyasa sigortası planlarına erişim aldılar ve bir ihtiyati tedbirin kayıtlarını yasakladığı 19 federal eyalette Ulusal Göçmenlik Hukuk Merkezi'ne sahip olmaya devam ettiler. (Dreamer'ın yasal statüsü, devam eden bir yargı yarışması nedeniyle belirsizliğini koruyor.)

Önerilen kural hakkındaki fikrimi nerede paylaşabilirim?

Kamuoyu yorumları 11 Nisan'a kadar çevrimiçi olarak veya yayınla gönderilebilir. Ayrıntılar Federal Kayıt web sitesinde bulunabilir.

Bir pazar yeri planı seçmek için yardım alabilir miyim?

Şubat ayında Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezleri, bu yıl bidies yönetimi altında yaklaşık 100 milyon ABD dolarından 10 milyon dolara kadar insanları bir sağlık planı seçimi yoluyla yöneten yardımcılar olan “navigatörler” finansmanını azalttı. Navigatör grupları da sosyal yardım ve eğitim gerçekleştirir ve KFF'ye göre, Medicaid için pazar planları hakkı olmayan insanlara da yardımcı olur. Trump yönetimi Navigatör programının ucuz olmadığını savunuyor.