Maliye Bakanı çoğu emeklinin borsayı nasıl gördüğü konusunda yanlıştır

Vefa

Global Mod
Global Mod
Geçen hafta sonu Maliye Bakanı Scott Bessent televizyona gitti ve emekli olmak isteyenlerin borsaya dikkat etmediğini söyledi.

NBC programında “Basınla Meet” ve “yıllarca tasarruf hesaplarına yol açan” olanlara atıfta bulunarak şunları söyledi: “Sanırım etkinliğin günlük dalgalanmalarına bakmıyorlar.”

Bu doğru mu? Piyasaları izleyip izlemediklerini emekli etmek üzere olan para bültenlerinin okuyucularına ve eğer öyleyse neden?

Yaklaşık 400 kişi cevap verdi. Bunların yüzde 90'ından fazlası arayacaklarını belirtti. Bana kulak verdiler.

“Parkinson hastalığım var ve hiçbir şekilde çalışamıyorum. Tabii ki pazarın her gün nasıl geliştiğini izliyorum.”
– Nancy London, Plain City, Ohio

“Normal piyasa dalgalanmalarını umursamıyorum, ama olup bitenler normalden başka bir şey değil. Evet, arıyorum.” – Edward M. Kenny, Brooklyn, NY

“Sıradan insanların nasıl yaşadığına dair hiçbir fikriniz yok.” – Barbara Costanzo, Milwaukee

“Tabii ki izliyorum. O ve Başkan Trump'ın zorlu tasarruflarımı bu kadar cavaliers davrandığı için hayal kırıklığına uğradım.” – Cleo Larue, Lig Şehri, Teksas

“Cavalier” kelimesi, en çok okuyuculardan e -mail'lerde ortaya çıkan sıfat ve Bayan Costanzo hissi – Trump yönetimindeki insanların yaygın olmadığı.

Başkan Trump, yüz milyonlarca dolar değerinde eski bir riskten korunma fonu yöneticisi olan Bay Bessent gibi birine liderlik eden ilk kişi değil. Bill Clinton başkan olduğunda, eski bir Goldman Sachs bankacı olan Robert E. Rubin'den sorumluydu.

Ancak böyle çalışıyorsanız, başkalarının kavgaları için bazı empati – ya da en azından sempati – olmasıdır.

Maliye Bakanlığı sözcüsü, “Sekreter Besser finansal yeterlilikte yüksek oranda istihdam ediliyor ve tüm Amerikalıları uzun vadede yatırım yapmaya teşvik ediyor.” Dedi. Geçmişte, babası zor zamanlara düştüğünde 9 yaşında çalışmaya başladı.

“Kesinlikle dalgalanmalara bakıyoruz ve muhtemelen zaman çizelgemiz” ihtiyacımız “için zaman ekliyoruz. Bay Bessent yanlış.” – Becky O'Hara, Havertown, PA.

Diyerek şöyle devam etti: “Sosyal güvenliği toplamak için emekli olmak ve hala 70'e kadar beklemek istedim ve yatırımlarımın değeri önemli ölçüde düşerse bu hassas bir denge.” – Karen Walrath, Beaverton, cevher.

Diyerek şöyle devam etti: “Şu anda federal çalışma çağında emekli oluyorsam ve işgücü piyasasına 59¼ yaşında giriyorsam, çok, çok farklı bir finans yaklaşımı sürdürmeliyim. Piyasanın şu anda nasıl davrandığı, potansiyel olarak felaket etkilerinin bir etkisi olabilir.” – Sue Zwicker, Greenbelt, MD.

“Çoğu gün piyasaları kontrol etmek için birkaç dakikanızı alıyorum, özellikle meraktan değil, aynı zamanda tekrar dengelemem gerekip gerekmediğini görmek için.” – Jeff Schmierer, Brookfield, Conn.

Diyerek şöyle devam etti: “Sadece 18 ay önce emekli oldum ve dizi riski en çok endişe duyduğum finansal sorun.” – Dennis Scholl, Miami Beach

Yani “Sekans Riski” ile bu şey hakkında: Piyasalar düştüğünde emekli olduğunuzda emekli olduğunuzda, genel portföyünüz düşerse varlık satabileceğiniz anlamına gelir. Ve kalan bu tutar düşerse (hem piyasa düşüşünden hem de günlük giderler ödemek için varlıkların satılmasından), herhangi bir piyasanın geri kazanımından yararlanabilecek daha az paraya fayda sağlayabilirsiniz. Bütün bunlar, ölmeden önce paranın tükenme şansını arttırır.

Büyük bir şey – finans departmanına başkanlık eden birinin, en genç emeklilerin “tasarruf hesaplarını” emeklilik hesapları olarak ne anlama geldiğini dikkatlice gözlemlemediklerini öne sürmeleri durumunda muhtemelen bunu düşünecek kadar büyük.

Douglas Frazier, Savannah, GA tarafından “Besser zeki bir adam olmalı, bu yüzden ne dediğine inandığından şüpheliyim” diye yazıyor.

Halka girmeniz ve patronunuzun – insanları kovmayı seven başkan – söylemeye zorlanabileceğiniz her şeye inanmak gerçekten zor olduğu bir halka arzınız varsa.

Bununla birlikte, bu, birçok insanın emekliliğin zayıflamasında dikkate alması gereken soruları ve insanlar hisse içeren “tasarruf” hesaplarını emekliye ayırdıklarında onlara cevap vermenin ne kadar zor olduğunu mazur görmez.

Bay Bessent, en azından bazı insanların her gün bakmadığı doğru – 400 muhabirimin yüzde 10'unun altındaydı.

“Neden bak ve beni hasta etsin? Bir yatırım planımız var. Bir süreliğine sadık kalacağım ve çalışacağım. İşimi seviyorum. Eğer böyle görünüyorsam. Eğer işim varsa. Olumlu bir şey yapmama izin verin.” – Teresa Meinders Burkett, Tulsa, Okla.

“Günlük dalgalanmaları kontrol etmiyoruz. Çok sinir bozucu ve korkutucu ve bu noktada bu konuda hiçbir şey yapamayız.” – Mindy Evanter, Marblehead, Ticaret Fuarı.

Diyerek şöyle devam etti: “Her gün portföyüme bakmıyorum, ancak Pazarı kesinlikle izliyorum ve Trump tarifelerine karşı piyasa tepkisi hakkında diğer 60 yaşın üzerindeki gibi. Sekreterin yorumları tarihsel olarak mantıklı gelmiş olabilir, ancak yönetim küresel ekonomiyi etkileyen ve büyük belirsizliğe yol açan önlemler alırsa, yatırımcılarla ilgilenilir.” – Patrick Grum, Atlanta

Mükemmel bir dünyada emekliliğe hazırlanırken her şeyi doğru yaptılar.

Onları istediklerinde iyi işleri vardı ve yollarında sağlıkları ile şanslar vardı. 30 yıllık bir emeklilik için ödemeniz gerekenden daha fazla tasarruf ettiniz. Önemli bir borsa piyasası inişini beklerken, güvenli bir adamdan uzaklaştığınız birkaç yıl paranız var. Yanlış zamanda yatırımlarda panik ve panik mahsulünde panik yapmama gücüne sahiptirler.

Ancak çoğu insan o kadar şanslı değildir veya çalışmayı bırakmak istiyorlarsa şanslarının doğrudan çıkacağı konusunda endişelenme eğilimindedir. Şu anda, bu insanların bazıları en azından mizah duyularını korumayı başardılar.

“Evet, kontrol ediyorum. Bugün aramamış olmama rağmen şu anda zorlayıcı bir davranış. Neden, bilmiyorum. Lütfen Xanax'ta tarife yok.” – O Teague, Austin, Teksas

“Dalgalanmalar şöyle görünüyor: wwwwwww.

Çok dikkat etmiyorum.

Şimdi olan şey bir dalgalanma değil.

Görünüşe göre:

Dikkat ediyorum. ” – Lynne Carmichael, San Anselmo, California.