Gırtlak kanserine yakalanan Tüdanya, sesini kaybetti

Panaroma14

Global Mod
Global Mod
80’li senelera damga vuran rabesk müzikçisi Tüdanya’nın gırtlak kanserine yakalandığı ve sesini kaybettiği ortaya çıktı.

Ses sanatkarı ve müellif Onur Akay, arabesk müziğine bir periyot damga vuran ünlü müzikçi Tüdanya’nın gırtlak kanseri olduğunu ve gırtlağının alındığını duyurdu.

Yardım davetinde bulundu

“Tek Geçim Kaynağı Olan Sesini Kaybetti” başlıklı yazısında Akay, Tüdanya’nın artık sesini kaybettiğini ve konuşamadığını deklare etti.

Tüdanya’nın artık sesini kaybettiğini ve konuşamadığını açıklayarak, sanat topluluğuna duyuru yaptı ve Tüdanya için yardım davetinde bulundu.

Onur Akay paylaştığı yazıda, “Bir vakit içinderın efsane seslerinden Tüdanya gırtlak kanseri oldu ve gırtlağı alındı. 5 aydır Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yatan Tüdanya, artık konuşamıyor ve tek geçim kaynağı olan sesini de kaybetti. Bir müzikçinin yaşayacağı en acı olayı yaşayan Tüdanya, bu durumunu herkesten saklıyor, maddi zorluklar ortasında ve ağır ruhsal ilaçlar kullanıyor. Ona kesinlikle yardım eli uzatılması, sanatçı dostlarının yardım konseri düzenleyerek onun için sahneye çıkması ve Tüdanya’ya acil moral verilmesi gerekiyor. Allah yardımcısı olsun, şifa versin inşallah.” tabirlerine yer verdi.

Gerçek ismi Hatice Döngü olan lakin sahne ismi Tüdanya ile kendini milyonlara tanıtan ünlü müzikçinin ‘Seni Sevmeyen Ölsün’ müziğiyle büyük patlama yaşadığı kaset, yayınlandığı devirde 2 milyon 750 bin adet satmıştı.