Gazze’de yıkım fazlaca büyük: Sekiz bin beş yüz kişi evsiz kaldı

YingYang

New member
Türk Kızılay Lideri Kerem Kınık, İsrail’in akınlarının akabinde gittiği Gazze için izlenimlerini “Yıkım fazlaca büyük” kelamlarıyla özetledi. Kınık, bölgede yaşanan elektrik ve ilaç ezasına vurgu yaptı. Pazar günü Gazze’nin en büyük insani yardım lojistik merkezini açılışını yapan Kınık, “Bin 500 konut, 170 okul yıkılmış. 30 civarında sıhhat tesisi hasar gördü. Yollar, içme suyu şebekeleri, elektrik şebekeleri, fabrikalar hasar görmüş. Lakin molozların 3’te biri olan yaklaşık 110 bin tonu kaldırılmış. Kenti temizlemeye, yolları tamir etmeye devam ediyorlar” dedi.

OLAĞANLAŞMA GAYRETİ

Kınık, şöyleki konuştu: “Evleri büsbütün yıkılmış 8 bin 500 kişi için acil barınma muhtaçlığı var. 4 bin kişinin içme suyuna erişimi yok. Şebeke merkezi maksat alınmış. İsrail, gereç giriş çıkışını kapattığı için yakıt giremiyor, yakıt giremediği ortasında güç santrali çalışamıyor. Onun için elektrik külfeti yaşanıyor. Hastanelere ilaç sorunu var. Çok yaralı var. Yaralıların 600’ü çocuk, 200 bayan olmak üzere 2 bin yaralı var. Bunlara karşın Gazzeliler olağana dönmeye çalışıyorlar.” Türkiye’den geldiğini duyan Gazzelilerin sevindiğini, dualar ettiğini lisana getiren Kınık, “Gözlerinden sevinçleri belirli oluyor. Türkiye’nin en sıkıntı vakit içinderında onların yanında olmalarından fazlaca mutlular. Kardeşliğimiz burada da hissediliyor” diye konuştu.

YETİM MÜDAFAA PROGRAMI

Hem Kudüs hem Gazze tarafına yardım ettiklerini belirten Kınık, “22 ambulans teslim ediyoruz. Hastanelere daima tıbbi gereç sevkiyatları yapıyoruz. Hastanelere yakıt sağlıyoruz. Konutları yıkılmış insanlara daima besin yardımı yapıyoruz. Bilhassa yetimlere yönelik müdafaa programı başlatıyoruz. Tarım seraları yıkılmış, tamiratlarına dayanak vereceğiz” halinde konuştu. Memleketler arası kuruluşlara da seslenen Kınık, “Buranın tamiratı için uzun vakit gerekiyor. Takviyenin sonlanmaması lazım. Yazgısına terk edilmemesi gerekiyor. Çok sayıda engelli insan var, onların ömrünü sürdürmesi için dayanak olmak gerekiyor.” dedi.