Eğitim departmanı kapandığında öğrenci kredilerine ne olur?

Vefa

Global Mod
Global Mod
Başkan Trump, eğitim departmanını kapatmak için Perşembe günü bir yürütme emri imzaladı.

Bay Trump komutanlığı imzaladıktan sonra bir açıklamada Linda McMahon, “Haklı olarak ait olduğu eyaletlere geri göndereceğiz.” Dedi.

Ancak borçlunun kancadan çıkmasına izin vermek üzereler. Sonuçta, bu eyaletler bankalar değildir ve eğitim departmanı tüm isimlerde büyük bir bankadır. Öğrencilere ve velilere her yıl on milyarlarca dolar veriyor ve 40 milyondan fazla borçlu için yaklaşık 1,6 trilyon dolarlık ödenmemiş kredi koleksiyonunu denetliyor.

Borçla ilgili federal hükümet bu paradan vazgeçmeyecek. Eğitim departmanı kapatılırsa, başka bir federal şirket kredi sistemini devralacaktı. Kısa vadede, kredi sporları folyosunu miras alan her ajans, ödeme toplayan ve takip eden hizmetçileri tutmalıdır.

Başka ne değişebilir? İşte bazı olası cevaplar.

Başkan eğitim departmanını yürütme emri ile işe alabilir mi?

Muhtemelen hayır. Bayan McMahon'un onaylama duruşmasında belirttiği gibi, Kongrenin onayı federal bir otoriteyi kapatmak için gereklidir.

Bir üniversite üyelik grubu olan Amerikan Eğitim Konseyi Başkanı olan eski bir eğitim sekreteri olan Ted Mitchell, “Bu, ciddi bir tiyatro, ciddi bir kamu düzeni değil,” dedi.

Beyaz Saray, Kongre'nin rızası olmadan departmanı kapatmadığı ve büyük olasılıkla takip edecek şikayetleri kazanmaya çalışmadığı sürece bu doğru veya çoğunlukla bu olabilir. Perşembe günü, Bay Trump Kongre'den de hareket etmesini isteyebileceğini işaret etti.

Kongreye oy vererek, mahkeme kararı veya başka yollar olsun, yine de bir kapanma olursa ne olur?

Diğer bazı federal şirketler borç baskısını devralmak ve toplamak zorundadır. Bay Trump Cuma günü öğrenci kredilerinin Küçük İşletme İdaresi kapsamında değişeceğini duyurdu.

Eğitim departmanının çalışanları, kurumsal hafızayı, sıklıkla karmaşık kredi programlarının nasıl yapılabileceğini ve koşullarının yorumlanabileceğini korumak için departmanları değiştirebilir.

Kredilerimin transferi ne kadar kaotik olabilir?

Oldukça kaotik. Borç geri ödeme sistemi, yüksek teknik kurallar ve geri ödeme planlarının yanı sıra ödemeleri sürdüren ve çağıran birçok öğrenci darlığı ile karmaşıktır. Borçlular her zaman kredilerinin kayıtlarını ve önceki tüm ödemeleri yönetmelidir.

Yeni kredilerin ödemeleri gecikebilir mi?

Mümkün. Muhtemelen, her yeni süpervizör geçişi düzgün bir şekilde yapmayı ve birçok kişinin yeni kredi almadığı yılın bir kısmında teslim işlemini planlamayı hedefleyecektir.

11 Mart'ta eğitim departmanı, eğitim departmanını işgücünü yarıya indirmek için (Bay Trump'tan bu yana açılış olan kişiler dahil), 1000'den fazla çalışana işten çıkarılmaya tabi olarak gönderdi.

Bu işten çıkarmalar yasal işlemlerin konusu olsa da, ilgili borçlanma becerilerine sahip diğer çalışanlar zaten kendi iradelerini almış olabilir veya üstleneceklerdir. Borçluların belirsiz bir süre için birçok karmaşık sorun için hızlı bir çözüm elde etmeleri zor olabilir.

Ulusal Öğrenci Finansal Yardım Yöneticisi geçici başkanı Beth Maglione, “Bölümün yarısının ortadan kaldırılmasının, iş yükünü yeniden dağıtmak için açık bir plan olmadan – hizmetlerinizi etkilemeyeceği iddiası en iyi naif ve en kötü durumda kasıtlı olarak yanıltıcıdır.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Ayrıca, milyarlarca dolarlık federal çalışma yardımlarının öğrencilere kesintiye uğramadan nasıl ödenmeye devam edeceği konusunda ciddi endişeler doğuruyor.”

Öğrenci kredisi ödemelerime devam etmeli miyim?

Evet.

Kredilerim bir molaydı. Şimdi ne var?

Kredi hizmetinizdeki her iletişimi dikkatlice okuyun ve mektubun talimatlarını izleyin. SPAM klasörünüzü sık sık kontrol edin ve hizmetçinin doğru kağıt e -posta adresinize sahip olduğundan emin olmak için kontrol edin. Hizmetiniz artık borçlarınızı yönetmiyorsa, bir değişiklikten aylar önce bilmelisiniz.

Gelecekte federal kredileri kaydedebilir miyim?

Eğitim departmanı kapanırsa, başka bir departman veya başka bir şirket borç veren olabilir.

Cumhuriyetçiler, özel şirketlerin öğrenciler için kredileri devralmasını uzun vadeli bir hedef haline getirdiler ve federal hükümet bir tür borç garantisini bozdu.

Gelir odaklı geri ödeme, kamu hizmeti kredileri için affetme ve pell hibeleri gibi popüler programlarda ne olur?

Tüm bu programlar yasalar nedeniyle mevcuttur.

“Bu programları kesinlikle onurlandırmalıyız,” dedi McMahon duruşması sırasında kamu hizmeti kredisinin affedilmesi hakkında. Ayrıca Pell Grants'ı korumaya söz verdi ve genişlemesini desteklediğini söyledi.

Bazı eyalet birimleri muhtemelen her birini izlemeye devam edecektir. Ancak Kongre bunlardan birini değiştirmeye veya bitirmeye çalışabilir.

Başka hangi değişiklikler gelebilir?

Bay Trump, borçluların kuruluşlar için elverişsiz çalışmaları durumunda kamu hizmeti için affedilmeye kayıtlı olmalarını önlemek için bir yürütme emri verdi.

Bu, terörizmi destekleyen tüm şirketleri, “çocukların kimyasal veya cerrahi kastrasyonu veya sakatlanması da dahil olmak üzere, işverenlerin” yardım ve yasadışı farklılıklar departmanı için bir destek paterni “ve devlet yasal anlaşmazlıklarını ihlal edenleri içeren” federal hükümetin politikasını etkileme veya etkileme “, çocuk istismarı” içerecektir.

Bu çizginin kesinlikle tetiklediği her şey. Eğitim departmanının bir kısmını ne kadar inşa etmeye çalışacağı açık değildir.

Bay Trump'ın açılışından kısa bir süre sonra kendilerini eğitim departmanının merkezine yerleştiren Elon Musk müttefikleri, ebeveynler ve borçlular için soruları cevaplamaya yardımcı olan çalışanların yerini almak için yazılım özellikli sohbet botlarının kullanımını da tartıştı.