Bircan Bali: Ece, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülme anını izledi

Panaroma14

Global Mod
Global Mod
Bakırköy Yeşilköy’de uğradığı silahlı hücum kararı hayatını kaybeden Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesiyle ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor.Ünlü sunucunun yakın arkadaşı olan Bircan Bali, Ece Erken’in tüm gün yanında olduğunu deklare etti. Ece Erken’in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun vefatının akabinde Ece Erken’in durumuna dair Bali, canlı yayında bilgi verdi. Bircan Bali, Ece Erken’in eşinin öldürüldüğü anı da izlediğini deklare etti.

Manzaraları izledi

Bali açıklamasında, “Şerefsizce bir saldırıyı kimse hak etmez. Ece olduğu yerde imgeleri izleyince yere çöktü, yalnızca kocasını yakınlaştırıp sordu. Yalnızca ‘yapayalnız’ dedi. İlaçlarla ayakta duruyor fazlaca az sözlerle fazlaca sıkıntı konuşuyor.” diyerek ağlamaya başladı. Bali açıklamalarında, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ölmedilk evvel telefonuna tehdit bildirisi geldiğini de söylemiş oldu.

Son yazışmalarını anlattı

Bircan Bali konuşmasının devamında “Ece o günü anlattı. ‘Keşke göndermeseydim. Otomobile bindi gidişini izledim’ dedi. Fikret Orman’la buluşmaya gitmiş daima yazışmışlar 12.13 gece en son yazıştıkları vakit olmuş. ‘Geliyorum’ demiş. Bu kadar… daha sonra sessizlik.

Birinci sürücüyle konuşuyor

15 dakika 7 kez aramış. daha sonra sürücü arıyor ‘Ben vuruldum’ diyor. Şafak’ı soruyor. Şafak epey uygun diyor. Hatta sakat kalsa da ben bakarım kocama diye düşünüp hastaneye gitmiş.

Hastanede öğrendim

Erken, o anları “Tam hastaneye girerken o kadar epeyce kişi geldi ki. O an herkes ‘Hastayı kaybettik’ dediler. Ben ne kocamı gördüm ne sesini duydum.” diye anlattı.