Antalya’da engelli hırsız pişman olup, helallik istedi

baboli

Global Mod
Global Mod
Antalya’da engelli hırsız pişman olup, helallik istedi
Hırsızlık olayı, 11 Ocak Salı gecesi Muratpaşa ilçesi Şarampol Caddesi üstündeki bir halı mağazasında yaşandı. 13 yıldır Antalya’da esnaflık yapan Mustafa Erdemir’e ilişkin işyerine kimliği belgisiz bir kişi art camı kırarak girdi. İçerden dizüstü bilgisayar ve cep telefonu çalan hırsız kayıplara karıştı. Sabah iş yerine gelen Erdemir, iş yerinin camının kırıldığını ve dizüstü bilgisayarı ile cep telefonunun olmadığını fark edince polisi arayarak şikayetçi oldu.

Yüzde 80 engelli olduğu anlaşıldı

Araştırma başlatan Hırsızlık Ofis Amirliği grupları, şüpheliyi 9 Şubat günü yakaladı. Yüzde 80 engelli olduğu öğrenilen kuşkulu, savcılıktaki sözünün akabinde özgür bırakıldı. 15 Şubat Salı günü hırsızlık şüphelisi, işyerine bu sefer helallik istemeye geldi. Şahıs, Mustafa Erdemir’e hırsızlık hadisesini kendinin gerçekleştirdiğini ve epey pişman olduğunu söylemiş oldu. Yaklaşık 15 bin lira ziyanı bulunan Erdemir, elini öpmek isteyip af dileyen vatandaşa hakkını helal etti.

Hırsızlık ve helallik isteme anları kamerada

Hırsızlık anı ve işyeri sahibiyle zanlının içinde geçen helallik isteme diyalogları ise güvenlik kamerasına yansıdı. İmajlarda bir kişinin işyerinin haricindeki güvenlik kamerasını üste hakikat kaldırması, camı kırıp içeriye girdikten daha sonra hırsızlık hareketini gerçekleştirmesi yer aldı. İmajların devamında olaydan 1 ay daha sonra yeniden işyerine gelen şüphelinin iş yeri sahibinden af dileyip helallik istemesi yer aldı. Yaşanan diyaloglarda dizüstü bilgisayarı çaldığını kabul eden fakat cep telefonunu çalmadığını savunan hırsızlık şüphelisinin, “Kusura bakmayın özür dilerim. Geçen bir hırsızlık olmuştu. Onun sorumlusu benim. Pişman oldum. Bilgisayarı 550 liraya sattım. Cep telefonunu ben almadım” kelamları ve Mustafa Demir’in 15 bin lira ziyanı olduğunu belirtmesi yer aldı. Şüphelinin buna karşılık, “Durumum yok. Malulen emekliyim, mahkemeye söyleyin abi gereken her neyse cezam verilsin. Kendimi kaybettim. Helallik almaya geldim. Pişmanım, sen hakkını helal ettikten daha sonra ben de sana dua ederim” diyerek iş yeri sahibinin elini öpmeye çalıştığı görüldü.

Bu sefer para getirdi

Geçtiğimiz gün ise bir daha tıpkı kişi, mağazaya gelerek işyeri sahibine 100 TL para getirdi. Parayı masanın üzerine koyan engelli vatandaşı görür görmez bir daha şaşkınlık yaşayan Mustafa Erdemir, parayı kabul etmeyip iade etti. İkili içindeki o anlar ve diyaloglar güvenlik kamerasına yansıdı. İmajlarda işyerine giren engelli vatandaşın ‘Pişmanım’ diyerek bir daha helallik istemesi ve elindeki 100 TL’yi masanın üzerine koyması, Mustafa Erdemir’in ise “Telefondan da, bilgisayardan da vazgeçtim. Yapmayacağına yemin ettin, ben de hakkımı helal ettim. Kimseye ziyan verme daha. Anlaştık mı?” kelamları yer aldı. Bunun üzerine engelli vatandaşın ‘Anlaştık’ deyip parayı alarak işyerinden ayrılması imgelere yansıdı.

KAYNAK: İHA