13 yaşında altın madalya kazanmıştı… ömrünü değiştiren an… Bir gün meskenlerinin önüne…

Semedov

New member
Spor servisi / Koray DURKAL – Tarihte birinci kere olimpiyat oyunlarında yer alan kaykay, beklentileri boşa çıkarmadı. Hem erkekler birebir vakitte bayanlar sokak kaykayı kategorisi birbirinden renkli imgelere sahne oldu. Fakat iki isim, bu öyküyü değişik noktalara taşıdı. Japon Momiji Nishiya ve Brezilyalı Rayssa Leal. Bu iki genç kız çabucak hemen 13 yaşında olmalarına karşın birinci olimpiyat madalyasını kazanırken, tüm dünyada büyük bir sempati kazandı.

7 YAŞINDAN BERi GÖZLER RAYSSA’NIN ÜZERiNDE

Peri kostümü giyerek 7 yaşında kaykay yaptığı görüntüyle toplumsal medyada her insanın dikkatini çeken Rayssa, o günden daha sonra ‘Kaykay Perisi’ lakabını aldı.

Sokak Ligi’ndeki birinci müsabakasına Ocak 2019’da, yani 11. doğum gününden kısa bir süre daha sonra çıkan Rayssa, mayısta Paris’te Far N’ High yarışını kazandı. Birebir ay Street League Londra’da 3. oldu. Temmuz ayında Los Angeles’a gitti ve bir Street League aktifliğini kazanan en genç kişi olarak tarihe geçti. Akabinde Brezilya, Sao Paulo’daki Street League Dünya Şampiyonasında 2. oldu. Ve tüm bu kıssaya artık bir olimpiyat ikinciliğiyle gümüş madalya ekleyen Rayssa, Brezilya’da halkın etrafında birleştiği büyük bir muvaffakiyetin kahramanı oldu.

BEN SORUMLULUK DEĞiL O KÜÇÜK KIZ OLMAK iSTiYORUM

Rayssa her Brezilyalı üzere gerçek bir futbol tutkunu. Futbolcu olmayı ve taraftarı olduğu Corinthians’ta oynamayı hayli istemiş ancak olmamış. bir daha de spordan hiç vazgeçmeyen Rayssa, ‘tarih yazdık’ diyerek elde ettiği muvaffakiyet için herkese teşekkür ederken, bir şeye daha dikkat çekiyor:

“Sorumluluk almak istemiyorum. Tüm Brezilya için olduğum üzere, hayat dolu o küçük kız olmaya devam etmek istiyorum.”

BABASI TEŞViK ETTi OLiMPiYAT ŞAMPiYONU OLDU

Rayssa kadar dikkatleri üzerine çekmese de altın madalyanın sahibi 13 yaşındaki Momiji Nishiya bu kısımda altın madalya kazanan birinci bayan atlet olarak tarihe geçti. Momiji, meskenlerinin çabucak önünde yapılan bir kaykay parkı daha sonrası babasının teşvikiyle bu spora başladı. Ve kısa müddet ortasında tüm Japonya’nın dikkatini çekmeyi başardı. 11 yaşında yaz oyunları bayanlar sokak kaykayında gümüş madalya kazanan Momiji bu yıl Dünya Şampiyonası’nda da bir daha gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

SiMON BiLES MENTAL MESELELER niçiniyle FiNALDEN ÇEKiLDi

Tokyo 2020’de gayret eden ABD’li ünlü cimnastikçi simone Biles, kendini mental olarak güzel hissetmediği için ekip finalinden çekildiğini deklare etti. Artistik cimnastik bayanlar kadro finalinde, 13.766 puanla atlama masasında olimpiyat mesleğindeki en düşük puanı alan 24 yaşındaki sportmen, yaptığı açıklamada, “Yüzde 100 orada olmanız gerekiyor, bunu yapamazsanız incinirsiniz. Titriyordum, uyuyamadım. Daha evvel bir müsabaka öncesinde hiç bu biçimde hissetmemiştim. Performansımdan daha sonra devam etmek istemedim. kimi vakit dünyanın tüm yükü omuzlarımdaymış üzere hissediyorum” dedi. Biles, Rio 2016’da 4 altın, 1 bronz, dünya şampiyonalarında 19 altın, 3’er gümüş ve bronz madalya kazanmıştı.

TOKYO 2020’DE NAOMi OSAKA ŞOKU

Bayanlar teniste favorilerden Naomi Osaka 3. çeşitte Çek Marketa Vondrousova’ya 6-4 ve 6-1’lik setlerle yenilip elendi. Son Fransa Açık şampiyonu Barbora Krejcikova da İsviçreli Belinda Bencic’e 6-1, 2-6, 3-6’lık setlerle kaybetti.