Bilader, arada bi yazıveriyom engi meseleyi, hindi köken yetişdirmeg eyice zora vardı. Köken yetişdirmeg bildiin bi gönülezabı oldu. Bi tarafdan sümüglenile oğraşıyon, bi tarafdan gurdula oğraşıyon, bi tarafdan da köken eriveriyoru. Ananıncıg, öndüün benim baccadakı marul fidanını biboy bişey kemirir, marul yapraanın altına bi bagdıdım, agbacıg bi gurt gıvrılmış, debelenib durur. Agbacıg olduundan gannının içi görülüyoru, gannında yemyeşil marul yapraa var. Bilader hindi ilacsız bişey olmaayoru. Zerzevad bööle de portakal, ilimon hıllı mı? Gabıglı bit deyi bi hasdalıg var. Portakalı, ilimonu bildiin gabgara ediveriyoru. Öndüün bi sordum, ziradcı "Amat Emmi enginin ilacı var" dedi. Gelgelelim iki ilac gullanmag ilazımımış. İlacın birine yazlıg yaa deyollar. Narenciye çiçegden bülüye bindii vakıd engi yaayı, bi ilac taa var, onula barabar garışdırıb gullanıcaamışsın. Engi ilacı edmezsen ilimonun, portakalın hayrını görmezsin. Zaten harcı mesarifini goruduu yog. Allah ekene, dikene ecir, sabır versin. Benim anladııma göre toomunu satan cavır, bilader engi toomun içine heralda hasdalıg da gatıyoru, bi daşıla iki guş vuraam deyoru, hem toomunu satıyoru, hem de hasdalıın ilacını satıyoru. Onun uçun ilacsız bişey olmaaverdi. Bu işe çog canım sıkılıyoru. Benden böönlüg bu gadar. Hadi galın saalıcaala.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.