Zabıtanın tartısını aldığı seyyar satıcı konuştu!

baboli

Global Mod
Global Mod
Zabıtanın tartısını aldığı seyyar satıcı konuştu!
Osmaniye Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü takımları Atatürk Caddesi’nde sarımsak satan seyyar satıcı Ali Budak’ın tartısına dün öğlen saatlerinde el koymuştu. Olayın yaşandığı sırada bir vatandaş tarafınca çekilen hüzünlü bir fotoğraf karesi kısa müddette toplumsal medya da gündem oldu. Bugünde İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuşan Ali Budak, olayın gelişim kademesini anlattı.

Atatürk Caddesi’nden Kadirli yolu tarafında geçmek isterken olayın yaşandığını anlatan Budak, her insanın misyonunu yaptığını bakılırsavini yaparak tartıya alan zabıta memurunun da buyruk kulu olduğunu söylemiş oldu.

“Götürme diyemem diğer bir şey de diyemem onlarda bakılırsavini yapıyor”

Üzücü olayın akabinde Belediye Lideri Kadir Kara’nın terazisini iade ettiğini tabir eden Ali Budak, “Cuma günü mescitten çıktım. Oradan meskene gerçek Kadirli yolu tarafına geleceğim. Baktım o ortada terazini alacağız dediler. Ben de al dedim. Ne diyeceğiz misyonunu yapan memura, onlarda buyruk kulu. Otomobilin içerisinde müdür varmış. Götürme diyemem öteki bir şey de diyemem onlarda misyonunu yapıyor. Akşam vakti de muhtarla birlikte zabıta bir arkadaş geldi. Beni aldılar gittik Kadir Kara’nın yanına. Kadir Kara’da beni uygun karşıladı. esasen 40 yıldır tanışıyoruz. Tokalaştık falan derken teraziyi de aldım beni yinedan konuta bıraktılar. Osmaniye’de ben kimseyi rahatsız etmem. Teraziyi alacaklarmış alsınlar ben kimseyi rahatsız etmek istemem. İsterse babam olsun isterse kardeşim olsun. Birazcık canım sıkıldı. Şöyle canım sıkıldı. Kaçak bir şey mi satıyorum. Bir ekmek parası kalır mı diye sarımsak satıyordum. Onu da esasen birisi hayrına aldı parasını da verdi” diye konuştu.

Öte yandan, yaşanan üzücü olayın akabinde Ali Budak’tan özür diledikten daha sonra terazisini geri veren Lider Kadir Kara, belediyenin toplumsal medya hesabından açıklama yaptı. Herkesi üzen tatsız bir olay yaşandığını belirten Lider Kadir Kara, “Gönül bu olayların hiç meydana gelmemesini ister, lakin insanız, yanılgısız kul olmaz. Amcamızla bir ortaya geldik, elini öptük, özür diledik, helallik istedik. ‘Sizler benim yeğenimsiniz’ dedi ve affetti, var olsun” sözlerini kullandı.

KAYNAK: İHA