Yunanistan’da PKK ve FETÖ tıpkı kampta

baboli

Global Mod
Global Mod
Yunanistan’da PKK ve FETÖ tıpkı kampta
yıllardır terör örgütü PKK’nın Avrupa’ya giriş kapısı olarak bilinen ve hâlâ etkin olarak kullanılan Atina yakınlarındaki Lavrion Kampı, istihbarat raporlarına yansıyan bilgilerle bir daha gündeme geldi. Hudut ötesinde ve yurt ortasında bitme noktasına gelen terör örgütünün, artık hareketlerini kelamda ‘mülteci kampı’ olarak bilinen Lavrion’da planladığı açıklandı.

Kampta örgüt mensuplarına silah eğitimin yanı sıra patlayıcı imalatı, maket uçak imali ve kullanması konusunda eğitim verildiği raporlara yansıdı. Kampta eğitimden geçirilen teröristlerin terör hareketleri için Türkiye’ye gönderildiğine dikkat çekilen raporda, kampın Türkiye’den yasa dışı olarak yurt dışına çıkan PKK terör örgütü mensupları tarafınca kırsal alana eleman temini, mali takviye, lobi faaliyetleri ve Avrupa’ya geçiş maksatlı kullanıldığına da işaret ediliyor.

FETÖ’CÜLER DE KAMPTA

Raporda kampta, Avrupa ülkelerine geçişlerde ve siyasi sığınma taleplerinde kullanmak üzere geçersiz evrakların düzenlendiği de belirtiliyor. Ayrıyeten, örgüt mensuplarının bu dokümanları kullanarak sık sık hava yolu aracılığıyla Irak’a gidip geldiği bilgisine de yer verilen raporda, PKK’nın yanı sıra öbür terör örgütlerinin de kampta bulunduğuna dikkat çekiliyor. Çoğunlukla deşifre olmuş PKK’lıların yanı sıra MLKP, MKP, DHKP-C, TKP/ML ve FETÖ mensuplarının da Lavrion Kampında barındığı, örgütsel hareket ve etkinliklere iştirak sağladıkları söz ediliyor.

İDARE TERÖRİSTLERDE

Lavrion Kampı ile ilgili raporda ayrıyeten şu bilgilere yer veriliyor: Kampın girişinde BM Lavrion Kampı tabelası, BM, Kızılhaç bayrakları ile terörist başı Öcalan’ın fotoğrafı ve örgütsel bez kesimlerinin asılı. Kampta konaklama ve disiplinin sağlanması üzere idari işler 7 bireyden oluşan bir komite tarafınca yönetiliyor. Kampa alınacak şahıslar, Yunanistan’da bulunan PKK terör örgütünün gençlik yapılanması tarafınca belirleniyor.

Terör örgütü ile rastgele bir bağı olmayan bireylerin kampa girmesine müsaade verilmiyor. Kampta kalmasına müsaade verilen şahıslara süreksiz kimlik veriliyor. Kampın iç ve dış güvenliği kampta bulunan PKK’lılar tarafınca sağlanıyor. Yunan polisi, olağanüstü bir asayiş durumu yahut insani kriz yaşanmadıkça kampa müdahale etmiyor. Kamp alanı, başta Almanya ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkeleri tarafınca ziyaret ediliyor ve ‘insani yardım malzemesi’ ismi altında çeşitli yardım gereçleri dağıtılıyor. Kamp içerisinde terör örgütü ismine ‘sorumlu’ şahıslar bulunuyor. Bu sorumlu şahıslar, Kandil’den atama yoluyla belirleniyor.

“ÖRGÜTSEL VE İDEOLOJİK EĞİTİM ALDIM”

Kampta aldığı eğitim daha sonrası Türkiye’ye bombalı harekete gönderilen M.Y. isimli örgüt mensubu, 15 Eylül’de Diyarbakır’da yakalandı. M.Y. sözünde şunları söylüyor: Terör örgütüne katılmak gayesiyle kaçakçılar marifetiyle Meriç Irmağı üzerinden botla Yunanistan’a geçtim. Yunan güvenlik güçlerine teslim olduktan daha sonra 11 gün cezaevinde kaldım. Burada benim üzere Türkiye’den kaçan PKK ve FETÖ terör örgütü üyesi öbür örgüt mensupları da vardı. Onların yönlendirmesiyle Lavrion Kampına gittim. Burada 5-6 ay kadar örgütsel ve ideolojik eğitim aldım. Kaçak yollardan Türkiye’ye geçiş yaparak Diyarbakır’a geldim.

30 Mayıs 2019’da yakalanan S.E. isimli örgüt mensubu: Yunanistan hududunda geçtiğimizde Yunan askerleri bizi yakalayarak karakola götürdü. PKK terör örgütü mensupları karakoldan bizi teslim alarak Atina’ya getirdi. Atina’da Lavrion Kampında yaklaşık 2 ay kadar kaldık. Bu kampta bütün terör örgütlerinden şahıslar bulunuyordu.

10 Eylül’de yakalanan bir diğer örgüt mensubu ise şu çarpıcı itiraflarda bulunuyor: Lavrion Kampında 60 gün boyunca PKK terör örgütü ismine örgütsel faaliyetler ve ideolojik eğitimler verildi. Eğitim daha sonrası terör örgütünün kırsal alan yapılanmasına gitmeye ikna edilenlerden 10 kişilik iştirak kümesi oluşturuldu. Bu küme, Atina üzerinden hava yoluyla Irak’a gönderildi. 2021 yılında ise 8 şahıstan oluşan iştirak kümesi oluşturuldu, bu kümeden 5 kişi örgütün kırsal alanına aktarıldı. Birkaçı ise kamp içerisinde drone eğitimi aldı ve eğitim daha sonrası aksiyon maksatlı Türkiye’ye dönüş yapacaktık.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ