Yüzde 80 görme engelli genç kız, azmiyle 3 ayda Kur’an öğrendi

baboli

Global Mod
Global Mod
Yüzde 80 görme engelli genç kız, azmiyle 3 ayda Kur’an öğrendi
Merve Parıltı Bıyıkoğlu, Merkezefendi Müftülüğü tarafınca açılan Kur-an-ı Kerim kursuna katıldı. Özel büyüteçler yardımı ile çalışan Merve, üç ayda Kur’an-ı Kerim’i okumayı öğrendi. Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, öbür kursiyerlerle birlikte pasta keserek Merve’nin mutluluğuna ortak oldu.

Denizli’de Merkezefendi ilçesine bağlı Bereketli Mahallesinde ilçe müftülüğü bünyesinde açılan Mustafa Kemal Özdemir Kur’an-ı Kerim Kursu’nda azmin zaferi pasta kesilerek kutlandı. Doğuştan cam kemik hastası, yüzde 80 görme engelli 27 yaşındaki Merve Parıltı Bıyıkoğlu, büyüteç yardımı ile çalışarak Kur’an Kursu Hocası Yasemin Uğur tarafınca verilen bilgilerle üç ayda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Son dersi verip yüzünden Kur’an-ı ı Kerim okumaya başlayan Merve’nin sevincine İlçe Müftüsü Talat Özmet de başka kursiyerlerle birlikte pasta keserek ortak oldu. Merasimde duygusal anlarda yaşandı.

“BU VAKTE KADAR ÇOK ZORLUKLAR ÇEKTİM”

Kendisinin doğuştan engelli olduğunu, ‘niçin ben’ diye düşünürken yakın bir tarihte de babasını kaybedince boşluğa düştüğünü, Kur’an kursunda Kur’an-ı Kerim öğrenerek manevi manada büyük bir boşluğu doldurduğunu anlatan Merve Işık Bıyıkoğlu, “Doğuştan cam kemik hastasıyım. Yüzde 80 görme engelliyim. Bu vakte kadar fazlaca zorluklar çektim. Fazla meskenden çıkmadım. Kendimi ailemle bir arada muhafazaya çalıştım. daha sonra yakınlarda Kur’an kursunun açıldığını duydum. Ben de birinci başta kararsızdım. Zira görme engeliyim ve biroldukca sıhhat problemlerim var. Kur’an kursunda fazlaca memnunum. Kur’an’a da geçtim artık hayli şükür. İstanbul Üniversitesi’nde iki yıllık tıbbi sekreterlik kısmı bitirdim. Atama beklerken vaktimi burada değerlendiriyorum. Ben pürüzü olduğum için maneviyata gereksinimim var. Herkes sağlıklı etrafımda ve ben de bu biçimde dünyaya gelince ister istemez düşünüyorum. Bunun için de şükür etmek için geliyorum” dedi.

MANİLERİ AŞTI, GÖNÜL GÖZÜYLE ÖĞRENDİ

Merve Parıltı Bıyıkoğlu’nun hastalığına ve pürüzüne karşın vazgeçmeyerek epey çalıştığını ve üç ay da Kur’an’ı Kerim okumayı öğrendiğini anlatan Kur’an Kursu Hocası Yasemin Uğur da, “Kursumuz açıldığında öğrenci lazımdı. Etrafa ve herkese duyurduk. Biz de Merve’yi duyduk. Merve’yi özel aradım. Oburlarının elleri ve gözleri sağlamken Merve kendini konuta kapatmıştı. Manevi olarak aç bir kızımızdı. Onun bize daha hayli gereksinimi vardı. Merve ile bağlantıya geçip buraya davet ettim. Merve buraya huzursuz geldi. Kendisi ile konuştum ve kalp gözü açık bir kızımız olduğunu fark ettim. Herkes gözü ile görürken Merve her şeyi farklı görüyor. Merve ile Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye başladık. Biz ve Merve epeyce zorlandık. Lakin epeyce şükür Merve Kur’an-ı Kerim’e geçti. Yalnızca Kur’an’ı öğrenmekte değil ruhsal olarak ta rahatladı. Merve’yi arkadaşları olarak hepimiz hayli seviyoruz. Merve cam kemik hastası olduğu için hiç meskenden çıkmamış. Merve’nin kalbi cam gibi” diye konuştu.

“ENGELLİ KARDEŞİMİZ İÇİN KALP GÖZÜYLE VE RUHUYLA OKUMUŞ ÜZERE DEĞERLENDİRİYORUZ”

İlçe Müftüsü Talat Özmet, “Cam kemik hastası ve yüzde 80 görme pürüzü olan genç bayan kardeşimiz kısa müddette Kur’an-ı öğrendi. Biz bunun için, özelikle görme engelli kardeşimiz için kalp gözüyle ve ruhuyla okumuş üzere kıymetlendiriyoruz. Kıymetli olan yaş yahut bakılırsabilmekte deği. Asıl olan kişinin Kur’an-ı Kerim’i baş tacı etmesidir. Bunun yanında Allah’ın kelamı, bizim kitabımız Kur-an-ı Kerim’i 7’sinden 70’ine öğrenmeye çalışan öğrencilerimiz var” tabirlerini kullandı.

KAYNAK: İHA