YTB’den Türkiye-AB-NATO Bağlantıları sertifikalı eğitim programı

baboli

Global Mod
Global Mod
YTB’den Türkiye-AB-NATO Bağlantıları sertifikalı eğitim programı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafınca Avrupa Birliği ile NATO’yu yakından tanımak isteyen yurt haricindeki gençlere yönelik “AB-NATO Bağlantıları Sertifikalı Eğitim Programı” düzenleniyor. Program yardımıyla genç vatandaşlar, hem Türkiye’nin AB ve NATO ile bağlarını daha düzgün manaya fırsatı elde edecek birebir vakitte bu kuruluşlardaki meslek imkânları hakkında fikir sahibi olacak.

Sertifika programı; YTB, TOBB Brüksel Daimi Temsilciliği ve İktisadi Kalkınma Vakfı Brüksel Temsilciliği işbirliğinde 23-25 Mayıs 2022 tarihleri içinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek.

Program kapsamında; Avrupa Birliği ve NATO’nun genel işleyişi, kurumsal yapıları ve bilhassa Türkiye’nin bu kurumlarla bağı üzerine seminerler düzenlenecek. Bunun yanında ise kurum ziyaretleri ile bu kurumlarda misyonlu çalışanın aktaracağı meslek süreçlerine ait bilgilendirme aktiflikleri organize edilecek. Programın dili Türkçe olmakla bir arada, kimi bölümlerinin İngilizce gerçekleştirilmesi ön görülüyor.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mavi kartlılar ve mavi kart almaya hakkı olanlar (anne babası yahut daha üst soyu müsaadeyle T.C. vatandaşlığından çıkmış olmak) bu programa başvurabilecek. Müracaat kaideleri içinde 01.01.1992 ve 01.01.2003 tarihleri içinde doğmuş olmak da bulunuyor. Hâlihazırda lisans ve lisansüstü eğitimine; ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada ve Norveç ülkelerinde devam edenler programda yer alabilecek. Programa yurt haricinde ikamet edenler katılabilecek.

Müracaatlar www.ytb.gov.tr/duyurular/turkiye-ab-nato-sertifikali-egitim-programi-brukselde-basliyor linkinde belirtilen belgelerin [email protected] adresine e-posta gönderilmesi yoluyla gerçekleştirilecek. Kontenjanlar sonlu olup değerlendirmeler; adayların müracaat sırasında ilettiği bilgi ve dokümanlar göz önünde bulundurularak yapılacak.

SON MÜRACAAT TARİHİ 29 NİSAN 2022

Türkiye-AB-NATO Bağlantıları Sertifikalı Eğitim Programına son müracaat tarihi 29.04.2022 olarak belirlenirken, Brüksel’de gerçekleştirilecek konaklama ve iaşe YTB tarafınca karşılanacak.

Ulaşım için bilet ibrazı karşılığında Avrupa ülkelerinden iştirak sağlayan bireyler için 150 avroya kadar dayanak sağlanabilecek. ABD ve Kanada’dan programa iştirak sağlamak isteyen gençler için üst hudut ise 300 avro olarak belirlenmiş durumda.

Programa ait tüm sorular için [email protected] adresi üzerinden irtibata geçiliyor.

KAYNAK: HABER7