İsmini "şimdilik" açıklamayacağım"...Şu kadarını söyleyeyim... Alanya siyasetine ve yönetimine uzun yıllardan beri "damga vuran" önemli şahsiyetlerden birisi...Çok sağlam kaynaklardan edindiğim bilgiye göre, bir dost meclisindeki sohbet esnasında şu iddilalı cümleyi kurmuş...Demiş ki..."Gerekirse Alanya'da hane başına 2 bin lira para dağıtacağım, bu seçimi de ne yapı edip kazanacağım"...Dikkat edin, "kişi başına" demedim, "hane başına dedim"...Alanya'da kaç hane var diye meraklanıp, öğrenmeye çalıştım...Ancak sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım...Şöyle hesaplayalım o halde...Alanya'nın nüfusu yaklaşık 330 bin...Her hanede ortalama dört kişi yaşıyor diyelim...330 bin bölü dört, 82 bin 500 hane eder...Hadi yuvarlak rakamla 80 bin diyelim...80 bin hane çarpı 2 bin Türk Lirası eşittir 160 milyon lira demek...Eski parayla 160 trilyon Türk Lirası...Bir başka hesapla 15 milyon 603 bin 955 euro...Çok iyi para...Uzun yıllardan bu yana siyasetin içinde yer alan bu "önemli şahsiyet" müthiş bir birikim yapmış demek ki...Tebrik etmek lazım...Bir anlamda" sokağa atacak" kadar büyük paralar kazanmak öyle her babayiğidin harcı değil...Alanya seçmeni, 2 bin lira karşılığında oyunu satar mı satmaz mı bunu bilemem...Ancak dost meclisinde de olsa bunu söyleyebilmek de büyük bir cesaret örneği olsa gerek...Ne diyelim...Hep beraber bekleyip, göreceğiz...2024 yılında yapılacak yerel seçimlere çok zaman var...Köprünün altından çok sular akacak daha...Ama durum şimdiden şunu gösteriyor ki, bu seçim çok "yaman" bir seçim olacak...Nokta... ** Restoran ve hamamlar günah keçisi mi?...**Alanya dünyaca ünlü bir turizm kenti...2021 turizm sezonunun yeni yeni başladığı şu günlerde tek-tük de olsa yabancı turistler gelmeye başladı...Böylesine bir turizm kentinde restoranların sadece paket servisle hizmet vermesi, hamamların kapalı olması pek çok insanı mağdur etmeye devam ediyor...Hamamlar, misal...Açık kaldığı kısa bir dönemin dışında bir yıldan fazla zamandır kapalı...Bu sektörden ekmek yiyen binlerce insan var...Hepsi mağdur...Acentelerle ön anlaşma yapan hamamlar var ancak kapalı oldukları için anlaşmalarını yerine getiremiyorlar...Diğer taraftan...Otel veya lüks sitelerin bünyesinde olan hamamlar açık ve hizmet vermeye devam ediyorlar...Bu korona virüs denilen illet sadece "bağımsız" çalışan hamamlarda mı bulaşıyor yani...Bunu anlayabilmek, anlam verebilmek mümkün değil...Yine otel bünyesindeki restoranlar da açık...Ama şehir içindeki bağımsız restoranlar sadece paket sersisiyle ayakta kalmaya çalışıyorlar...Bu nasıl bir çifte standarttır, bunu da anlayabilmek mümkün değil...İşletmeler kapalı ama elektrik ve su faturaları gelmeye devam ediyor...Mülk sahipleri kiralarını almakta kararlı görünüyor...Ayıptır, yazıktır, günahtır...Günah keçisi sadece bu işletmeler olmamalı..."Hak yemekten, vebal almaktan başka bir şey değil bu...Kimsenin dayanacak, nefes alacak gücü kalmadı artık...Nokta... ** GÜNÜN KARNESİ Konaklı Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle hala anılan, geçtiğimiz yerel seçimlerde Millet İttifakı Adayı olan ancak seçimi kaybeden Alanya'nın tanınmış ve sevilen siyasetçisi Abdullah Sönmez, sanki yarın seçim olacakmış gibi sahalarda çalışmaya devam ediyor. Azminden, çalışkanlığından ve cesaretinden ödün vermeden, seçim kaybettim diye küsüp, kırılmadan herkesi kucaklamaya devam eden Abdullah Sömez'e YILDIZLI PEKİYİ...** Hasan Tanrıseven'i duygulandıran kutlama Alanya'nın en zor ve kritik dönemlerinde Alanya Kaymakamı olarak görev yapan ve her zorluğun üstesinden gelmeyi başaran Giresun Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, geçtiğimiz günlerde yeni yaşını kutladı.Dr. Hasan Tanrıseven’e yurdun her tarafından mesaj yağarken tebrik edenler arasında Antalya Milletvekili İbrahim Aydın da vardı. Milletvekili Aydın, Tanrıseven’in Facebook sayfasına “Doğum günün kutlu olsun. Nice sağlıklı, mutlu yıllara Valim” diye yazdı. Tanrıseven de bu mesaja “Teşekkür ederim Sayın Milletvekilim, Sizden mesaj almak ayrı bir mutluluk” karşılığını verdi. DOĞUM GÜNÜ PASTASI ALANYA’DAN Tanrıseven’e bir sürpriz de Alanya’dan geldi. Üzerinde Dr. Hasan Tanrıseven’in resmî olan doğum günü pastasını Alanya’dan Serkan Can gönderdi. Tanrıseven, jesti için Can’a teşekkür etti. Tanrıseven, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bir kez daha gördüm ki hem görev yaptığım yerlerde hem de sosyal medyada halkımızla sağlam bağlar kurmuşuz; kocaman bir aile olmuşuz. Verdiğimiz emeklerin boşuna gitmediğini görmekten mutlu oldum; çok duygulandım. İyi ki varsınız dostlar. Binlerce teşekkür" ifadelerini kullandı. **
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.