Yeni Malatyaspor’un avukatlarından TFF’ye ve hakemlere kayısılı reaksiyon

Semedov

New member
Yeni Malatyaspor avukatları, Harika Lig’de son vakitte hakem yanlışlarının yaşandığını belirterek, yaşadıkları mağduriyetlere karşı TFF önünde basın açıklaması yaptı. Kulüp avukatları, yanlarında getirdikleri Malatya kayısısı ile hakemlere reaksiyonda bulundular. ‘Kayısı gözlerin daha yeterli görmesini, zihnin daha âlâ çalışmasını sağlar’ yazılı pankart açan avukatlar, bununla birlikte yanlarında getirdikleri kayısıları TFF’ye armağan edeceklerini söylemiş oldu.

“Kayısı hem zihne tıpkı vakitte göze yeterli gelir. Maçlardan evvel hakemlere ikram edilmek üzere federasyona armağan edeceğiz”

Yaşadıkları mağduriyetleri belirterek basın açıklamasında bulunan Yeni Malatyaspor avukatı Hasan Kocabey, “Süper Lig’de son devirlerde yaşanan hakem yanılgılarından dolayı futbol kulüplerinin, yöneticilerin ve en çok futbolcuların ne kadar mağdur olduğunu herkes şu kademede görüyor. Bu mağduriyeti en çok yaşayan kulüplerin başında Yeni Malatyasporumuz gelmekte. Bilhassa geçen hafta Trabzon maçında son saniyede verilmeyen penaltımız ondan evvelki ay bir daha Kayseri maçında verilmeyen penaltı ve daha sonrasında Kayseri’nin gol atarak iki puanımızın heder olması durumları ve diğer biroldukça maçlar dikkate alındığında Malatyasporumuzun bu dönem içerisinde biroldukça maçta hakkının yenildiğini görüyoruz. Biz şurada Türk futbolu ismine kusurlarıyla artık anılmak istemediğimizi, Malatyasporlular olarak ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği olarak bu gidişe bir dur demek için Türkiye Futbol Federasyonu’na bir dilekçeyle şikayetlerimizi bildireceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu, toplumun algısında şampiyon esasen belirli ve düşecek gruplar esasen muhakkak bir algıyı silmelidir. Toplumun algısı Türk Futbolu’na en çok ziyan veren durumdur. Ben burada yalnızca hakkı yenen, mağdur olan ekiplerin ve bilhassa Malatyasporluların sesini yükseltmesinden çok hanelerine haksız olarak puanlar katan, bilhassa geçen hafta Trabzon maçında verilmeyen penaltıdan dolayı üç puanı hanelerine katan ve haksız biçimde üç puanı alan kadroların da seslerini yükseltmelerini istiyorum. Yani Trabzonspor şahsında bir biçimde bir puan da olsa, üç puan da olsa alan grupların ben bu puanı haneme katmak istemiyorum, ben bu türlü şampiyon olmak istemiyorum üslubunda aslında en büyük serzenişleri göstermeleri gerekir. Fair play kuralları gereği ben Trabzonspor maçında son dakikadaki penaltının verilmesiyle ilgili olarak hem futbolcuların, hem yöneticilerin seslerini çıkarmalarını istemiştim. Fakat maalesef bunlar olmadı. Bu gidişe bir dur dememiz lazım. Malatyalılar olarak, bir milyon nüfuslu Malatyalı, en az o kadar da dışarıda yaşayan Malatyalılar olarak Malatyaspor’un hakkını yedirmeyeceğiz. Bu dilekçemizle birlikte yalnızca hakemlerin cezalandırılması değil, bu zihniyetin de değiştirilmesi için bugün yaptığımız müracaatın ve aksiyonun bir başlangıç olmasını istiyoruz. Biz yarın çocuklarımıza bu vakitte Türk Futbolu için berbat bir anı bırakmak istemiyoruz. Makus anılarla anılmasını istemiyoruz. Bizim yaptığımız hareketle bir arada öteki bütün kulüplerin, taraftarların ve yöneticilerin de harekete geçerek bu zihniyetin ve bu yanılgılarla ilgili olarak hak kayıplarının ortadan kalkmasını istiyoruz. hem de bugün federasyona Malatya’mızın kayısısını ikram edeceğiz. Zira kayısı biliyorsunuz hem zihne düzgün gelir tıpkı vakitte göze yeterli gelir. Maçlardan evvel hakemlere ikram edilmek üzere federasyona ikram edeceğiz. Her maçtan evvel bilhassa VAR hakemlerine, orta hakemlere bu kayısının ikram edilmesini istiyoruz ki her insanın ekran başındaki çocukların dahi nazaranbildiği lakin VAR bulunmasına karşın inceleme ve müşahede bulunmasına karşın görülmeyen penaltıların ve faullerin ve konumlarla ilgili olarak da kayısıyı hakemlere ikram edilmek üzere federasyonumuza ikram edeceğiz” sözlerini kullandı.