Yeni Akit Muharriri Karahasanoğlu’ndan Erdoğan Bayraktar’a: Gol fazlacatan kayıtlara geçti

baboli

Global Mod
Global Mod
Yeni Akit Muharriri Karahasanoğlu’ndan Erdoğan Bayraktar’a: Gol fazlacatan kayıtlara geçti
Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu, “Afedersiniz Sayın Bakan, bu kadar mı öngörüsüzsünüz!” başlıklı bugünkü yazısında 17-25 Aralık soruşturmalarında ismi geçen eski Etraf ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın soruşturmalarla ilgili “Dosyamda ne var ise, hem tapeler hem teknik takip doğrudur birebir vakitte benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” kelamlarına reaksiyon gösterdi.

İşte Karahasanoğlu’nun bugünkü yazısı:

17-25 Aralık FETÖ Emniyet darbesinin gayelerinden birisi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tahminen de Karadenizli olmanın fevriliği ile, “Tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Etmiyorum zira, soruşturma belgesinde var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir kısmı Sayın Başbakan’ın onayıyla yapıldı. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı tabir ediyorum” sözlerini sarfederek, kendisi de bakanlık misyonundan istifa etmişti..

Üzerinden 7 yıl geçtikten daha sonra.. Bilhassa de FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü de yaşadıktan daha sonra.. Bugün hayli daha uygun anlaşılıyor ki; 17-25 Aralık operasyonu, devlette yanlış giden kimi işleri düzeltme amaçlı bir operasyon asla değildi..

“CIA ile iş kotaran” bir “derin yapı”nın çarklarına çomak sokan “AK Parti iktidarı”nı işbaşından indirme operasyonu idi..

Legal hükümete yönelik, “Ya bana itaat et, ya da ben seni indirmesini bilirim” tehdidi eşliğinde, “Ölümlerden mevt beğen” operasyonu idi..

17 Aralık darbe operasyonu yapıldığında Başbakanlık koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan, yılların deneyimi ile..

CIA ortaklı derin yapının kurduğu tezgahı ve ihanetin büyüklüğünü gorerek, “Nihai maksadınız, dört bakan değil, AK Parti iktidarı.. AK Parti iktidarının size boyun eğmemesi için, maksat seçtiğiniz bakanları, tartışma çıkmasın diye kenara alıyorum. Lakin sizin de canınıza okuyacağım” sonucunı aldı ve hayata geçirdi..

Birileri istediği kadar, “Yolsuzluk yoktuysa, 4 bakan niçin istifa ettirildi” desin..

Ben de onlara, “Yolsuzluk var idiyse, 4 bakanı istifa ettiren AK Parti idaresi, niçin onları, o tarihte büyük oranda FETÖ’nün denetiminde de olsa, yargıya teslim etmedi?” derim..

tekrar yine birebir mevzuları anlatmaya muhtaçlık yok.. 17-25 Aralık operasyonu, ABD menfaatleri için yapılmış bir darbe teşebbüsüdür. Bu devletin, bu milletin tek kuruşu, ne o dört bakanın, ne onların çocuklarının, ne de rastgele bir kamu nazaranvlisinin cebine girmiştir..

17-25 Aralık operasyonunun özetini bu kadarla aktarıp, biz temel mevzumuza dönelim.

Tayyip Erdoğan, o tarihte kurulan tezgahı gördü..

Lakin Erdoğan’ın senelerca birlikte yol yürüdüğü Erdoğan Bayraktar gerçek tezgahı goremedi..

nazaranmediği için de, o tarihte, “Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi..

Bu kelamlarının fevri bir çıkış olduğunu kısa müddet daha sonra kabul edip, “Başbakanı istifaya davet” niçini ile Erdoğan’dan özür dilemiş olsa da..

yıllar daha sonrasında bile.. Hâlâ imalarda bulunmaya, göndermeler yapmaya devam ediyor..

Biz bekledik ki, 7 yıllık gelişen süreç ortasında, kurulan tezgahı Erdoğan Bayraktar da net olarak görsün, “Ben ne yapmışım. Başbakanı istifaya davet ederek, nasıl bir yanlışa imza atmışım. Tam da FETÖ’nün arayıp bulamadığı bir cümleyi sarfetmişim. Özür dilemekle kapanmaz bu iş.. Her fırsatta, FETÖ’nün tezgahını tekrar yine anlatmam lazım” desin..

Sayın Bakan’dan, bu biçimde net bir hal görmedik.

Hatta vakit zaman, “Ben bu ülkede, senelerca bakanlık yaptım” hatırlatmasında bulunmak için, uç açıklamalara imza attı, AK Parti’ye ve Tayyip Erdoğan’a hücum maksatlı üzere yorumlanacak göndermelerde bulundu..

Ve 17-25 Aralık’ın 7. yıldönümüne yaklaşırken, bir daha çarpıtılması mümkün, değişik biçimde gösterileceğini çocuğa sorsanız bilebileceği cümlelerle kendisinden bahsettirdi.

örneğin ne üzere cümleler?

“Dosyamda ne var ise hepsi doğrudur; tapeler, teknik takip, telefon konuşmalarım..”

Afedersiniz Sayın Bakan..

Ne demek artık bu?

“Dosyamda ne var ise doğrudur” söylemiş olduğiniz, belgeyi hazırlayanların size yönelttikleri suçlamalar da dahil olmak üzere “Hepsi doğrudur” mu diyorsunuz?

Boşverin, “Diğer bakanlara yönelik suçlama rüşvetti, benimki nazaranvi suistimaldi” izahatları ile, kendini farklı bir pozisyonda gösterme operasyonunu.. Emniyet kademesinde, size ne yöneltildiğini, nereden bileceksiniz?.. “bakılırsavi suistimal” diye başlarlar.. “Rüşvet” diye bitirirler..

Siz, o isnatların birer iftira olup olmadığını söyleyin.. Hem kendiniz için.. tıpkı vakitte başka üç bakan için..

örneğin, CHP’lilere sorduğumuz soruyu size soralım: “Üç bakana yönelik isnat, sizinkinden farklı olarak rüşvet idiyse.. Siz de o isnadın doğruluğu tarafında algı oluşturarak ‘Benimki farklı’ diyorsanız.. O rüşvet karşılığında, devletin, milletin hangi menfaati zedelenmişti, onu da söyleseniz ya!”

Söyleyemiyorsunuz.. CHP’liler de söyleyemedi.. Siz de söyleyemezsiniz..

Kaldı ki, “Hakkımdaki argümanlar doğru” derken tam olarak neyi kastediyorsunuz?

Argümanlar gerçek ise, sizinle ilgili bilgiler çarpıtılmadı ise.. Sizin hakkınızda, FETÖ’cülerin, “Bu hayli dürüst bir bakandır” diye tarif getirmedikleri açık.. Bu durumda, tam olarak ne diyorsunuz, açıklasanız ya..

“Dosyadaki bilgiler gerçek fakat eksik. Bilgiler hakikat lakin, biroldukça bilgi eksiltilerek belgeye konulduğu için, değişik biçimde yorumlanacak noktaya evrilmiş” mi diyorsunuz?

Net konuşmanız gerekmez mi?

Tahminen kendinizce net konuşmuş olabilirsiniz.. Ama kime konuştuğunuz da değerli değil mi?

Konuştuklarınızın ortasından birtakım cümlelerin cımbızla alınıp, motamot istifa sürecinizdeki üzere, “Yaptıklarımın ortasında yanlış bir şey olmadığına inanıyorum” söylemiş olduğiniz biçimde, sözlerinizin itiraf üzere gösterildiğini hatırlamıyor musunuz?

Her şey bir kenara, son açıklamalarınızı yapar yapmaz, bakın sözleriniz, hangi başlıkla haber olmuş:

“Erdoğan Bayraktar: Belgemde ne var ise hepsi doğrudur; tapeler, teknik takip, telefon konuşmalarım..”

“Şu anda liyakat, emniyet ve ehliyet kayboldu.”

Ne demek artık bu?

“Ben tam olarak o denli söylemedim” diyebilirsiniz..

Bir öbür medya organında, sizin açıklamalarınız üzerine yayınlanmış haberi de vereyim, fecaati görün:

“CHP’li Ağbaba: Erdoğan Bayraktar her şeyi itiraf etmiş, 17-25 Aralık düpedüz yolsuzluk ve hırsızlık operasyonuymuş.”

Bir öteki başlık: “Erdoğan Bayraktar’ın kelamlarına CHP’den birinci yorum: Bu bir itiraftır.”

Bir öteki başlık: “Erdoğan Bayraktar’ın tape itirafı akıllara o kelamları getirdi: Her şeyi Erdoğan’ın talimatıyla yaptım..”

Erdoğan Bayraktar, bu başlıklarda kastedilenlerin, kendisinin kelamlarının fazlaca ötesinde, çarpıtılmış tabirler olduğunu istediği kadar söylesin..

“Aynı röportajda, bakın şunları da söylemişim, bu kelamları sarfeden kişi, Tayyip Erdoğan’ı suçlamış olabilir mi?” şeklinde istediği kadar savunma yapsın..

Siz, çarpıtılmaya müsait malzemeyi o riyakarla verdikten daha sonra..

FETÖ’nün uşaklarına, gollük pası attıktan daha sonra..

İstediğiniz kadar, o röportajdaki “Fakat ben, AK Parti’nin ortasındayım, üyesiyim” cümlesini gösterin..

İstediğiniz kadar, “Kırgınlığım da var, hepsi de var.. Lakin Türkiye’de şu anda A, B, C, D diye başkanlar var.. Birçoklarını da tanıyorum, yakından çalıştım. Bunların ortasında bir daha en delikanlısı Recep Tayyip Erdoğan’dır. En sağlam adam budur. Bana kötülük yaptı, büyük kötülük yaptı. Bana yaptığı berbatlığı kabul etmiyorum. Lakin mertlik ve liderlik konusunda da -etrafını sardılar artık o başka mesele- Erdoğan’ın eline su dökecek önder yok şu anda” cümlesini bize gösterin..

İstediğiniz kadar, “Benim bir daha başkanımdır. Lakin beni çağırmasını da istemem, vazife de istemem. Fakat ben dua ediyorum ona, Allah yardımcısı olsun” söylemiş olduğinizi bize gösterin..

Gol, fazlacatan kayıtlara geçti, Sayın Bakan..

Bu sözlerinizi, bir iki mecra haricinde hiç birisi, vermedi esasen..