Yasin Öztekin: ‘Bu dönem şampiyon olmak istiyoruz’

Semedov

New member
Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ligin birinci haftasında Balıkesirspor’a karşı 3 gol atan grup kaptanı Yasin Öztekin’ın açıklamalarına yer verildi.

Kadro olarak çabucak hemen yüzde 100 hazır olmadıklarına işaret eden Yasin, “Her hocanın bir planı ve oyun sistemi, uygun ve makus yanları vardır. Bu, futbolcular için de geçerli. O yüzden bu sene yeni bir sistem, daha fazla önde baskılı oynayan, fazlaca fazla geri pas istemeyen Mehmet Altıparmak ile çalışıyoruz. Bu ligde şayet şampiyon olmak istiyorsan, ileride oynayacaksın. Bu yüzden hocamızın niyeti yeterli ve bu biçimde olmamız lazım. Mehmet hoca ile yeni bir kadro olduk. İnşallah onun istediklerini birer birer alana yansıtırız.” tabirlerini kullandı.

Bu sene birinci kere kendisini kaptanlığa hazır gördüğünü aktaran golcü oyuncu, “Genç bir kadromuz var. Sonuçta her insanın önünde bir mesleği var. Onlara yardımcı olmak benim için gurur verici, o yüzden bu sene her şeyimle herkese yardımcı ve faydalı olmak istiyorum. İkinci kaptanımız Hasan Kılıç da o denli. İkimiz de elimizden geleni yapıyoruz. Hocamız da bize güveniyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Samsunspor’un ligin hem taraftarı hem stadı tıpkı vakitte kenti ile en büyük ekibi olduğunu vurgulayan Yasin, şunları kaydetti:

“Şampiyon olmak kolay değil, bunu her insanın bilmesi lazım. Bir maç kazanıp öbür maçta istediğini yapamazsan olmaz. O yüzden geçen sene 70 puan topladık lakin şampiyon olamadık. Bu sene lig daha sıkıntı oldu lakin ehemmiyeti yok. Hocamız 3 defa art geriye şampiyon oldu. Öncelikle tebrik ediyorum onu. Bunu herkes başaramaz. Deneyimi var ve bunu bize aktarmaya çalışıyor. Her gün antrenman yapıp istediklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. kimi vakit oluyor, kimi vakit olmuyor lakin bütün arkadaşlarımız çalışıyor ve birinci maçımızı kazandık. Artık Kocaelispor maçımız var. Ona konsantre olup istekli ve istekli olmamız lazım. Amacımız hocalarımızla, taraftarımızla o maçın anını yaşayıp daima birlikte inşallah istediğimiz kararı almak. Şampiyon olmak istiyoruz fakat epeyce erken, şu an konuşmamak herkes için uygundur. Alışılmış ki kalbimizde, aklımızda şampiyonluk var. İnşallah bu sene maksadımıza ulaşmak istiyoruz. Üstün Lig’de tekrar oynamak istiyorum ve bunu da Samsunspor ile yapmak istiyorum.”