YAZI başlığımda belirttiğim sözü, Süper Lig'e çıktığımız ilk günden bu yana yazılarımda ve yorumlarımda yüzlerce kez söyledim. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğim. Zira günlük başarılara göre ilerisi için yorum yapmanın sağlıksız olduğu kadar, beklenti için sadece saha başarısının da yeterli olmadığını düşünenlerdenim. Şehrin sahiplenmediği bir ortamda bir avuç insanın mücadelesi ile üstelik dev bütçeli takımlarla mücadele öyle klavye arkasından yazmayla olmuyor. Önce herkes kendini sorgulamalı, "Ben bu takım, bu camia için ne yaptım" demeli. *** Alanyaspor bir yenilgi aldı diye ne yazık ki fazlaca eleştiri oldu. Aslında eleştiriye karşı değilim, en azından zor günlerde kafasını kuma gömerek galibiyet sonrası destek mesajı verenlerden daha samimiler. Ama zirve zaten gelecekse gelir, bizim hedefimizin ilk 10 olduğunu bir an bile unutmayalım. Yarın Göztepe'ye de yenilebiliriz, daha da yenileceğiz. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Ama artık daha reel bakmalıyız. Sosyal medyaya bakıyorum tribünlerde etkili insanlar soruyor "Kaç maçtan kaç puan alırız" diye. Her maçı almayı hepimiz isteriz ama farkında olmadan insanlara gaz veriyoruz. Sonra da kaybedince reaksiyon da farklı oluyor. Bunları yapanlar da o an hep suskun kalırlar. Artık lütfen taraftara şirin gözükmek için söylemlerden vazgeçelim. Alanyaspor hakkında yazan, yorumlayan kişiler gerçeklerle yazıp çizerse kötü durumda reaksiyonlar da normalleşir. *** Bir başka ayrıntı da kadro yapımızdır. Daha maçlar başlamadan önce söyledim. Bu kadro bizi farklı yerlere taşıyabilir ama hedefe götüremez diye. Daha sezonun 3'de 1'i tamamlanmamış iken hafiften sakatlıklar, cezalar başladı. Hiç sakatlık olmasa bile oyuncuların her maç aynı performansını beklemek futbolu bilmemekle eş değerdir. Bu hafta iki eksikle bile nasıl etkilendiğimiz ortada iken ilerleyen haftalarda bu durumları daha da yaşayacağımızı unutmayalım. Alanyaspor maç kazanırken başka, kaybederken başka olmamalı. Önce bu takımı nereye konumlandıracağımızı tartışmamız gerekiyor. *** Tüm bu yazdıklarımı göz önüne getirerek bir ilçe takımı olarak bulunduğumuz yer ile mutlu olmalıyız. Her şartta camianın yanında olmalıyız. Eleştirilerimiz olsun ama yıkıcı değil yapıcı olmalıdır. Defalarca uyarılarıma rağmen kendi kendimizi o kadar çok gazladık ki, gerçekleri göremiyoruz. Sadece saha sonuçlarına göre yorum da yapılabilir ama arka planı hiç unutmayın. Ulusal basın bizden söz etmiyor diye sitemi de bırakalım. İnanın bana geriden gelmek, unutulmak daha rahat ve stressiz olur. Benden söylemesi... *** Bu akşam Dim TV Spor'da eyyamcı birisine neden ses veremediğimizi, Gençlerbirliği maçında hatalarımızı, kazançlarımızı ve konuşulmayanları sizler için değerlendireceğim. Bekleriz efendim.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.