Yaptığı atılım ile zincir marketleri dize getirdi, ekmek 1 TL’ye düştü

baboli

Global Mod
Global Mod
Yaptığı atılım ile zincir marketleri dize getirdi, ekmek 1 TL’ye düştü
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’nde ekmek satışı yapan bir fırın ekmeğin fiyatını 1.25 TL’ye indirmesi üzerine tıpkı sokakta bulunan zincir marketler anında harekete geçerek, ekmeğin fiyatını 1 TL’ye kadar indirdi. Fırın ile yanı başında bulunan zincir marketin fiyat indirimi yarışı vatandaşları şaşkına çevirirken, marketlerin birebir ilçede öbür mahallelerdeki şubelerinde ise ekmeği 2,5 ve 2,4 liradan satmaya devam ettiği görüldü. Kimi vatandaşlar fırının fiyatları 1 TL’ye indirmesi ile marketlerin 80 kuruşa kadar indireceği yorumunu yaparken, vatandaşların ekmeğin 1,25 liraya satıldığı fırından ekmek satın alabilmek için yoğunluk oluşturduğu gözlendi.

GAZETECİLERİ GÖRÜNCE SÖKTÜLER

Gazetecilerin çekim yaptığını fark eden market çalışanları ise kapıda ve girişte yazılı olan ‘Ekmek 1 TL’ yazıları anında sökülmesi şaşkınlığa sebep oldu. Tekirdağ’da ekmek meblağlarının 2 buçuk liraya çıktığı devirde Süleymanpaşa Belediyesi’nin halk ekmek için faaliyetlere başlaması da ekmek fiyatlarında geri adım attırmıştı.

“SADECE BENİM REYONLARIMIN TABANINDA BİR LİRAYA İNDİRDİ”

Ekmeği 1,25 liradan satan fırının işletmecilerinden Efe Yakup Bayrak Çeken yaptığı açıklamada, “Tekirdağ’da şu anda 30 tane marketi var ise, yalnızca benim reyonlarımın tabanında bir liraya indirdi. Ben artık mahalleye 1,25’e ekmek getirdim. Bana rekabet olsun diye ekmeği 1 liraya indirdiler ekmek satamayayım gideyim diye. Allah’a şükür buna karşın milletimiz geliyor bizi tercih ediyor” dedi.

HALK EKMEK ALANA İNİYOR

Süleymanpaşa Belediye Lideri Cüneyt Yüksel de yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz tüm Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri tarafınca halk ekmek fabrikaları kurulur. Kurdukları bu halk ekmek yardımıyla de bilhassa dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz ekmek verilir. Bunu olağanda büyükşehir belediyeleri üstlenir. Maalesef biz yaklaşık sekiz yıldır büyükşehiriz. Bu hususla ilgili en ufak bir teşebbüs olmadı. Bu teşebbüs olmadığı ortasında bir bölgeye bakıyorsunuz 2 lira bir ilçeye bakıyorsunuz 2,5 lira, artık de ekmek meblağları ile ilgili 3 lira konuşuluyor. Halk ekmek ucuz ekmek satarak vatandaşa ucuz ekmek veriyor. Ancak kentteki ekmek meblağlarının da istikrarını oluşturuyor.” halinde konuştu.

“ESNAFIMIZ KÜÇÜK KARLARLA EKMEK SATIŞ YAPIYOR”

Mevzu hakkında yaptığı açıklamalara devam eden Cüneyt Yüksel, “Biz ilçe belediyesi olarak kendimiz bu işin içerisine girmek zorunda kaldık. Şuanda esnafımız hayli küçük karlarla ekmek satıyor. birebir vakitte özel kurumlar fabrikasyon ekmek üreten vatandaşlarımızda fazlaca düşük fiyatlarla ekmek satıyor. Şuanda Süleymanpaşa’da 1 TL’den 3 liraya kadar ekmek satılıyor. Odun ekmekler 2 buçuk lira fabrikasyon ekmek ise 1.25 liraya satılıyor. Biz de Süleymanpaşa’da yaklaşık 26 fırının uyumuyla bir çalışma yürüttük. Kentin değişik noktalarında odun ekmeği biz 1,5 liradan satış yapacağız. 0 karla vatandaşımıza ekmek satılmış olacak. Biz hafta başı prestijiyle ekmek satışımıza başlamış olacağız. Büfeleri koyduk artık giydirmeleri yapılıyor. Şuanda vatandaşımız 1 TL’ye kadar ekmeğe ulaşabildiği için hatta birtakım ulusal marketlerde ekmeğin fiyatının 1 TL’ye indirdi” dedi.

KAYNAK: İHA