Önce şunu söyleyeyim… Ben gazeteciyim… Bu işin çıraklığını da,ustalığını da hatta patronluğunu da yapmış bir gazeteciyim… Bu meslekten emekli oldum… Yaklaşık 25 yıldır köşe yazısı yazarım… Köşe yazılarımdan derlediğim iki tane de kitabım var… Bugüne kadar hiç ama hiç kimse bana “sen insanları dini inançları ya da ne bileyim, nereli olduklarına bakarak yargılayamazsın” demedi, diyemez… Yapmadım çünkü, yapmam da… Özel hayat hiç yok bende mesela… Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Böcek’in sağlık durumu yerinde değil iken atanan ve Başkan Böcek görevine başlar başlamaz görevden alınan Hüseyin Karakuş ile ilgili bir yazı yazdım… Dedim ki… Tanıtırken… Dikkatinizi çekerim “tanıtırken” diyorum… “Malatyalı, Alevi Dedesi”… Buradaki amaç “Hem Malatyalı olduğu hem de Alevi olduğu için görevden alındı” demek asla değil… Evet kabul ediyorum, bu yönde de anlaşılabilir… Ama tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu tanımlamayı yaparken o anlamda düşünmedim… Hakaret etmedim… “Malatyalı ve Alevi” olduğu için görevden alındı demedim… 35 yıllık meslek yaşamımda böyle bir şeyi hiç yapmadım… Bundan sonra da asla yapmam… İnsanları doğdukları şehre göre ya da ne bileyim dini inançlarına göre asla ayırmadım ve ayırmam… Dediğim gibi… Yanlış anlaşıldım… Kabul ediyorum, buna da ben sebep oldum… Hata yapmanın insanlara mahsus olduğunu bilirim… Özür dilemenin de bir erdem olduğunu… O niyetle yazmadım ancak “yanlış anlaşılmaya neden olduğum” için, yanlış anlayanlardan özür dilemem gerekiyorsa sonuna kadar özür dilerim… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.