Vurun abalıya

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Bugün yine kitabın ortasından konuşacağım bir konu ile karşınızdayım. Bu tür yazılarımda isim belirtmiyorum ama yine muhatapları sosyal medyada engellere başlayacak. Bununla da yetinmeyerek arka sokaklarda bol bol ismimden söz edecekler, bir kez bile empati yapmadan eleştiri adı altında kindarlık yapmaya devam edecekler. Günün sonunda çok olanlar değil, hakkın yanında olanlar kazanacak ama yapanlar da kul hakkı üstünde yaşamaya devam edecekler. *** Bu yazımda art niyetsiz, takımı yenildi diye argo, küfür, karakter saldırısı yapmadan anlık tepki ile eleştiriler yapan ama en fazla 48 saat sonra yine camiasının topyekun arkasında olan taraftarlarımızı ayrı tutmak istiyorum. Zira ben de o tribünlerden geldim ve o duyguları yüzlerce kez yaşadım. Yenilgiler sonrası duygusal travmalar yüzünden anlık tepkileri çok verdim. Benim sözüm kindarlığı eleştiri kılıfı ile sunanlaradır. Benim sözüm eline verilen kalem, mikrofon vasıtası ile felaket telalığı yapanlaradır. Benim sözüm, yenilse de çakacak fırsatımız olsun diyenleredir. *** Ne yazık ki son dönemlerde Çağdaş Atan’a sistematik bir saldırı başlatıldı. Bu arkadaşlar kendilerini Alanyaspor Başkanı ve yönetimi yerine koyarak saha dışına çıkmaya başladı. Süper Ligde ilk beşten kopmayan, kupada çeyrek final oynayacak takımın hocası üzerinde "Ne zaman gider, ilk yarıda kalan 2 maçı kaybederse kesin gider" totoları oynamaya başladılar. "Hocanın sistemi çözüldü, bizi çözdüler" gibi altını saha içi ile doldurmadan duydukları klişe sözleri ediyorlar. Daha takımın top bizde iken veya rakipte iken saha içi dizilişlerimizi anlamayan, bugün yorumcu olarak karşımıza çıkıyor. Beşiktaş maçına kadar yere göğe sığdırılamayan Çağdaş Hoca, başkan ve yönetimle alınan ortak kararı uygulayınca, bir elin parmak sayısını geçmeyenler "Vurun abalıya" misali sadece hocayı suçluyor. Neden sadece hocayı suçluyorlar, ben yine kitabın ortasından konuşarak söyleyeyim. Başkan ve yönetime bu tarz eleştiri yaparsa anında reaksiyon göreceği için bunu yapamıyor. "Sana diyorum, sen anla gelinim" anlayışı camianın altına dinamit koymaktır. *** Çağdaş Atan’ın hataları yok mu? Elbette var. Bunların söylenmesi, eleştirilerin yapılması da doğaldır. Hatta katılmasam da başarısız, gidebilir de diyebilirsiniz ama bunun saha içinde kalarak söylenmesi gerekir. Ben şahsen bunu yazılarımda ve TV yorumlarımda anlatıyorum. Burada, bukalemun gibi davranan eli kalem tutanların yazdıkları hakaretleri, kişisel saldırıları, argo tabirleri yazmıyorum. Alanyaspor yenilsin de çakalım mantığından, rovanşist anlayıştan vazgeçmemiz gerekir. Ben de daha önce bazı hocaların gitmesi gerektiğini çok yazdım, söyledim ama hiçbir zaman kişiselleştirmedim, skora göre yorum yapmadım. *** Naçizane tavsiyem, hataları da olsa Türk futboluna yeni bir anlayış getiren Çağdaş Hoca'yı yıpratmayalım. Kasımpaşa maçında kenarda nasıl bir hırs ve ruh halinde olduğunu iyi analiz edin. Taraftar istifasını da ister ama futbolu bildiğini söyleyenler 21 takımlı Süper Lig'de neredeyiz, neler yaptık, iyi analiz yapmalıdır. Her şeyden önce bu kişiler başkan ve yönetimin aldığı karara saygı duyarak, sadece saha içi yorumları yapması gerekir. Ben şahsen Çağdaş Hocayı saha içi ve söylemleri ile eleştirmeye devam edeceğim ama hiçbir zaman bize yaşattığı mutlulukları da göz ardı etmeyeceğim.Yazımın sonunda son sözüm de şudur. Ben kimseyi kırmak istemem ama bir camiada alınan tüm kararlarda ve uygulamalarda bir kişi hedef alınıyorsa benim bunu söylemem gerekir. Aksi takdirde gece rahat uyuyamam. Alanya’da ben de dahil olmak üzere yazan, çizen, yorumlayan kaç kişi var ise kendine fazla anlam yüklemesin. Sonuçta hepimiz okyanusta birer damlayız.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.