Ve ‘Tosuncuk’ konuştu! Mahkemede dikkat çeken diyaloglar

baboli

Global Mod
Global Mod
Ve ‘Tosuncuk’ konuştu! Mahkemede dikkat çeken diyaloglar
Duruşma olağanda eylül ayında yapılacaktı lakin mahkemenin Mehmet Aydın hakkında yakalama buyruğu olduğu için dün orta duruşma yapıldı. Mehmet Aydın duruşmaya Edirne Cezaevi’nden, avukatı ise Bursa’dan SEGBİS’le bağlandı. Mahkeme heyeti duruşmanın başında Mehmet Aydın hakkındaki yakalama sonucunı kaldırdı ve mahkemedeki her iki belgeden da tutuklanmasına karar verdi.

TOSUNCUK DİYALOGLARI

Kimlik tespiti sırasında Mehmet Aydın ile Mahkeme Lideri Ali Günay içinde şu diyalog gerçekleşti:

Lider: Mehmet Aydın memlekete güzel geldin.

Aydın: Güzel bulduk. Merhabalar.

Lider: Kaç yaşındasın, nerede doğdun, okuma yazman var mı?

Aydın: 30 yaşındayım. Bursa’da doğdum. Ortaokul mezunuyum.

Lider: Sabıkan var mı? Telefon kullanıyor musun?

Aydın: Sabıkam yok, telefonum da yok.

Lider: Gelirin nedir?

Aydın: Şu an hiç bir gelirim yok.

Lider: Evli misin?

Aydın: Ben boşanmadım, daha kesinleşmedi.

ÖDEYECEK PARAM YOK

Mehmet Aydın, kimlik tespitinin akabinde yaptığı savunmasında özetle şunları söylemiş oldu: “Uruguay’da 5 milyon dolarlık malvarlığıma el koyuldu. Hakkımda yakalama sonucu çıkarılınca Paraguay’a gönderdiğimiz ve Osman Naim Kaya’nın elinde bulunan 7 milyon dolarlık Bitcoin işletme tesisime de Osman Naim Kaya tarafınca el koyuldu. Osman Naim Kaya hakkındaki soruşturma niçiniyle Uruguay’da tutuklandı. sonrasındasında konut hapsine ayrıldı. Şu anda ne yaptığını bilmiyorum. Mesken hapsinden daha sonra kendisiyle görüşmedim.

Benim Türkiye’deki malvarlıklarıma da devlet tarafınca el koyuldu. Benim mağdurların ziyanlarını giderecek halihazırda bir param yoktur. Fakat Kıbrıs ve Türkiye’deki el koyulan malvarlıklarımla mağdurların ziyanını gidereceğim. Ben yurtharicinde hakkımda kırmızı bülten çıkarılana kadar farklı ülkelerde bulundum. Hakkımda kırmızı bülten çıkarıldığında Uruguay’daydım. Buradan Brezilya’ya geçtim. Farklı iki vilayet üzere buraları düşünebiliriz. Rastgele bir sorun ve denetim olmadan Brezilya’ya geçtim ve konsolosluğa teslim oldum.”

BERAATİNİ İSTEDİ

Mehmet Aydın, savunmasının sonunda “Ben yurtdışına çıkarken hakkımda rastgele bir biçimde yakalama sonucu yoktu. Beraatımı talep ederim” dedi. Aydın’ın avukatı Fatih Kuş da müvekkilinin halihazırdaki malvarlığı ile tüm mağdurların ziyanını giderebilecek durumda olduğunu belirterek tutuksuz yargılanmasını istedi. Mahkeme heyeti, talepleri reddederek duruşmayı erteledi. Mahkeme Mehmet Aydın’ın yakalandıktan daha sonra verdiği tüm sözlerin kendilerine gönderilmesine ve Mehmet Aydın’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

KAYNAK: HÜRRİYET