Van’da HDP önünde hareketteki anne: Kızım savcı olacaktı, hayallerini çaldılar

baboli

Global Mod
Global Mod
Van’da HDP önünde hareketteki anne: Kızım savcı olacaktı, hayallerini çaldılar
İki hafta ortayla yapılan harekette bir ortaya gelen ailelerin sesleri, HDP’liler tarafınca yüksek sesle müzik açılarak bastırılmaya çalışıldı. Müzik sesine reaksiyon gösteren aileler de “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz” sloganı attı. Aksiyona katılan Nazlı Sancar, “Kızım savcı olacaktı. Hayallerini çaldılar. Onların evlatları özel kolejlerde okuyor. Doğurduğum Şeyma’yı, canımı, ciğerimi istiyorum”dedi.

Van’da çocukları PKK’lı tarafınca kaçırılan aileler, 20’nci haftada Cumhuriyet Caddesi’nde bir ortaya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Artık kâfi yakamızdan düşün’, ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP Van binasına kadar slogan atarak, yürüyen aileler için polis de güvenlik tedbiri aldı. Bina önüne gelen aileler, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP” sloganları attı. Parti binası bahçesinde toplanan HDP’liler de yüksek sesle müzik açarak aksiyonu engellemeye çalıştı. Müzik sesine reaksiyon gösteren aileler “Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz” sloganı attı. Aksiyona 10 yıl evvel PKK tarafınca kaçırılan kızı Şeyma için katılan Nazlı Sancar, HDP vilayet binasına girmek istedi. Lakin bayan polisler müsaade vermedi. Hudut krizi geçiren Sancar, yere düşerek kötüleşti. Bayan polisler, Sancar’a su vererek sakinleştirmeye çalıştı.

‘KIZIM SAVCI OLACAKTI, HAYALLERİNİ ÇALDILAR’

Kızı Şeymanın çabucak hemen 13 yaşındayken HDP’liler tarafınca kaçırılıp PKK’ya gdolayıldüğünü söyleyen Nazlı Sancar, “Ben 10 yıldır kızımın acısıyla yaşıyorum. Ancak boynumu eğmiyorum. Bu 20’nci haftadır Van’da aksiyon yapıyoruz. Allah’ın müsaadesi, devletimizin gücüyle hepimiz kazanacağız.Biz evlatlarımızı söke söke onlardan alacağız. Biz evlatlarımızı HDP ve PKK için doğurmadık. Vatanımıza, devletimize iyi bir evlat olsun diye doğurduk. Kızım savcı olacaktı, hayallerini çaldılar. Kızımın elinde kalem alıp silah verdiler. Ben kızıma gelinlik giydirmek istiyordum. Kefen giydirmek istemiyordum. Kendi evlatlarını özel kolejlerde okutuyorlar, bizim üzere yoksul fukarının çocuklarını gdolayıp dağlarda mağaralarda kurşunların önüne atıyorlar. Çocuklarımızı aç ve susuz bırakıyorlar. Alllah bizim hakkımızı bırakmasın. Biz yalnızca hakkımız olan evlatlarımızı istiyoruz. Doğurduğum Şeyma’yı istiyorum. Canımı, ciğerimi istiyorum. Şeyma kızım şayet beni duyuyorsan gel teslim ol. 10 yıldır senin peşindeyim. Her saniye, her saat benim aklımdasın. Orası senin yerin değil, onların silahını at gel. Onlar haindirler, bebek ve çocuk katilidirler” dedi.

‘OĞLUM ÜNİVERSİTEDE OKURKEN KAÇIRILDI’

7 yıl evvel Balıkesir Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği kısmında okurken kandırılarak dağa kaçırılan oğlu Fatih için aksiyona katılan Ekrem Arslan (75) ise, “Oğlum üniversetide okurken kaçırıldı. 7 yıldır haber alamıyorum. Ben oğlum için harekete katıldım. Yanlış yerdesin oğlum gel teslim ol. Orası senin yerinn değill” dedi.

Oğlu Yetiş Mert için aksiyona katılan Saliha Mert de, “Oğlum İstanbul’daydı. HDP yandaşları kandırarak PKK’ya götürdü.Oğlumu satarak götürmüşler, aldıkları parayı da yemişler. Benim oğlum aç mı, susuz mu bilmiyorum. Bu zaferi biz kazanacağız. Oğlum sen beni duyuyorsan gel teslim ol. Kardeşlerin seni istiyor. Gel devletine teslim ol. Katil olma, sen o denli bir çocuk değilsin” dedi.