Uzaktan eğitim için takvim belirtildi! MEB Bakanı Özer Ocak ayında 2 haftalık mühlet boyunca…

baboli

Global Mod
Global Mod
Uzaktan eğitim için takvim belirtildi! MEB Bakanı Özer Ocak ayında 2 haftalık mühlet boyunca…
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer uzaktan eğitimde öğretmen ve öğrencileri yakından ilgilendiren yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Öğretmenlerin seçeneklerini genişletebilmek ismine harekete geçen Bakanlık, 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri içinde uzaktan eğitim verilmesi için ÖBA’yı kurdu. Hususla ilgili değerlendirmeler yapan MEB Bakanı, öğretmenler için hareketlilik programının başlayacağını belirterek mesleğin uygulanması sırasında oluşan bilgi yahut sistemin ürettiği deneyim ile öne çıkan okullarda yeni öğretmenlerin vazife alabileceğini vurguladı. Açıklamasının devamında okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak istediklerini kaydeden Özer, imkan farklılıklarının azaltılması ve öğretmenlerin mesleksel gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini söylemiş oldu. İşte Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yaptığı uzaktan eğitim açıklamasının bilgileri…

Birinci Kere 21 Ocak-7 Şubat Tarihleri içinde Uygulanacak!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimde öğretmenlerin seçeneklerini geliştirebilmek ismine Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) kurdu. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, 21- Ocak 7 Şubat 2022 tarihleri içinde öğretmenlerin mesleksel eğitimlerini bu platform üzerinden verileceği bilgisini paylaştı.

Bilhassa pandemi periyodunda öğretmen semineri olarak bilinen mesleksel gelişim uygulamaları EBA üzerinden gerçekleştirilmişti. Öğretmenler mesleksel çalışmalarda eğitim-öğretimin niteliğini genişletmek, öğretmenlerin mesleksel gelişimlerine katkı sağlamak, yenilenen yahut güncellenen öğretim programları hakkında öğrencilere yol gösterici olan öğretmenlerin bilgilendirilmesi sağlamak üzere çalışmalar yapıyor.

Ulusal Eğitim Bakanlığı takvimine bakılırsa öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılında 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri içinde yarıyıl tatili yapacak. Öğretmenler ise 21 Ocak – 7 Şubat tarihleri içinde Öğretmen Bilişim Ağı ile çevrimiçi düzenlenen seminerlere katılacak.

Öğretmen Hareketlilik Programı Başlıyor!

TBMM’de öğrenci, öğretmen ve velileri yakından ilgilendiren mevzular hakkında kritik açıklamalarda bulunan Bakan Mahmut Özer, öğretmenlerle ilgili yeni bir programın uygulanmaya başlanacağını duyurdu. ” Öğretmen Hareketlilik Programı” ile birlikte mesleğin uygulanması sırasında oluşan bilgi ya da sistemin ürettiği deneyim ile öne çıkan okulları öğretmenlerin yerinde gözlemleyebilmesi için kısa vadeli öğretmen hareketlilik programları yapılacak. Bu uygulamanın temelleri çabucak hemen netlik kazanmazken mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin öne çıkan okullarda kısa mühlet bakılırsav alacak. Bakan Özer’in ” Mükemmeliyet Merkezi” olarak tanımladığı deneyimlerin yerinde görülmesi için ilgili alan öğretmenlerinin okullarda kısa vadeli nazaranvlendirilerek buradaki deneyimlerden faydalanılması amaçlanacak.

2022 Yılı Eğitimde Fırsat Eşitliği Periyodu Olacak!

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığının 2022 yılında eğitim bütçesinin 274 milyar 384 bin TL olarak belirlendiğini duyurdu. Açıklamasının devamında 2022 yılında çalışmaların odak noktasında eğitimde fırsat eşitliği anlayışı olacağının altını çizen Özer, okul evvelden yükseköğretime kadar uzanan süreçte eğitimin tüm kademelerini güzelleştirebilmek için çabalayacaklarını belirtti. Bu kapsamda öncelik verilecek yerleri belirten Özer ” Okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak, okullar ortası imkân farklılıklarını azaltmak, öğretmenlerimizin mesleksel gelişimlerini bütüncül bir yaklaşımla desteklemek ve mesleksel eğitimi güçlendirmek olarak belirledik” dedi.