Ulusal güreşçi Taha Akgül futbola başladı

Semedov

New member
Almanya’da 2 aylık idman ve dinlenme süreci geçiren ulusal güreşçi Taha Akgül, FC Obergrombach ekibinde 3 maça çıktı. Akgül, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı açıklamada, “3 maç yaptım ve 1 yenilgi 2 galibiyet aldık. Hoş ve başka bir deneyim oldu” dedi.

Taha Akgül, futbolu her vakit epey sevdiğini belirterek, “Menajerim Serdar ağabeyin yanına gittim Almanya’ya. Orada 2 aylık hem idman hem dinlenme sürecim oldu. Menajerimin kardeşi de Almanya’nın amatör liginde bir kasaba ekibinin teknik yöneticisi. Benim futbol oynadığımı ve sevdiğimi biliyor. ‘Taha oynar mısın?’ dedi. ‘Eğer muhtaçlığın var ise oynarım’ dedim. Türkiye Futbol Federasyonu ile yazıştılar, lisansım var mı yok mu diye. Lisansım olmayınca bana Almanya’da lisans çıkardılar. Obergrombach kadrosunda oynadım. 3 maç yaptım, 1 yenilgi 2 galibiyet aldık. Hoş ve farklı bir deneyim oldu” diye konuştu.

“İZLERKEN ELEŞTİRİYORDUM, FUTBOL SAHA İÇERİSİNDE ÇOK FARKLIYMIŞ”

‘Gerçekten profesyonel olarak oynamak epey farklı bir duyguymuş’ diyen ulusal güreşçi, “Televizyondan izlediğim vakit oynadıkları futbol yüzünden eleştiriyordum futbolcuları. Lakin futbol saha içerisinde, profesyonelde hayli farklı. Kötü da oynamadım, yalnızca bir maçta penaltıya niçiniyet verdim. Orada epeyce üzülmüştüm, gereksiz bir hareket yaptım. Fakat Allah’tan o maçı da kazandık, yoksa ihale bana kalacaktı. Benim için hoş bir deneyim oldu. Sporun her türlüsünü, hepsini seviyorum fakat futbolu her vakit söylüyorum, bende yeri başka. Biz idmanlar öncesi ter atmak için genelde futbol oynarız. Güreşçilerin de yeteneği vardır zira kas kümeleri kuvvetli olduğu için beynin ayaklara hükmetmesi güreşçilerde çok düzgün ve yetenekli olduğumuzu da düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“ALMANYA BASININDA SES GETİRDİ”

Avrupa Güreş Şampiyonası’ndan daha sonra tahminen bir daha FC Obergrombach kadrosunda forma giyebileceğini belirten Akgül, “Stoperde oynadım, hakkını da verdim. Artık devreye gitti, ikinci devre başlayacak. bir daha çağırıyorlar ikinci devre için. Güreşte Avrupa Şampiyonası’ndan daha sonra birkaç maç yapmamı daha istiyorlar. Onlar için de fazlaca büyük bir reklam oldu. Almanya’da sıradan bir ses getirdi. ‘Olimpiyat şampiyonu kasaba grubunda futbol oynuyor’ diye. Tahminen keyfine bir daha masraf birkaç maç oynayabilirim” dedi.

Ronaldinho ile de hoş bir projede bir ortaya geldiklerini söz eden şampiyon güreşçi, “Menajerim Serdar ağabey bir iş görüşmesi yaptı. Efsaneyle tanışmak hoş oldu. Bilhassa Rio’da şampiyon olmuştum, onu söylemiş oldum. Hoş bir anı oldu” diye konuştu.

“2021 YILINI ÜÇ BÜYÜK MADALYA İLE TAMAMLAMAK BAŞARIDIR”

‘Ben 1,5 yıl hem sakatlık, hem pandemi ötürüsıyla hiç bir karşılaşmaya giremedim’ diyen Taha Akgül, 2021 yılı için, “Türkiye içerisinde dahil hiç bir karşılaşmaya giremeden 2021 yılında Avrupa Şampiyonluğunu 8’inci sefer, olimpiyat üçüncülüğü ve dünya üçüncülüğü elde ettim. Aslında bakarsanız benim için hoş bir yıl oldu. 3 turnuva, 3 madalya. 2021 yılında pandemiye karşın, büyük sakatlığa karşın hoş geçti. Ben her girdiğim yerde altın madalyaya güreşen bir sporcuyum. Bu Avrupa Şampiyonası’nda da maksadım 9’uncu sefer Avrupa şampiyonu olmak. Şu anda da biraz kilo aldım, kuvvetlendim. Form durumumun da yeterli olduğunu düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“SOL TARAFIM HALA SAĞ TARAFIMA NAZARAN ZAYIF”

Taha Akgül, sakatlığın ruhsal yıkımına dikkat çekerek, şunları söylemiş oldu:

“Ben hareketleri istikrarlı de yapsam beyin artık yükü sağ tarafa veriyor. Sakatlığı hakikaten atlattı üzere görünüyorsun lakin bunun ruhsal yıkımı fazlaca büyük oluyor. Beyin orayı kapatıyor, muhafazaya alıyor. Ben hareketleri artık tek taraflı yapmaya çalışıyorum ki sol tarafım da güçlensin diye. Manzara olarak, idmanda ruhsal olarak hiç bir düşüncem yok. Lakin hala sol tarafım sağ tarafıma göre biraz zayıf.”

“2024 PARİS’TE ALTIN MADALYANIN EN BÜYÜK ADAYIYIM”

Güreşi bırakıp bırakmayacağı sorusuna ise ulusal atlet, 2024 Paris Olimpiyatları’nda altın madalyanın en büyük adayı olduğu vurgulayarak kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Spor hayatında bunlar var, kim mesleğini daima altın madalyayla tamamlamış da bitirmiş. Dünyanın en güzel bile kaybetmiştir. Biz de bu devirleri yaşayacağız. Düşüş de olacak, daima yükselen bir grafik, tepede kalabilmek nitekim hayli sıkıntı. Büyük bir sakatlık geçirmişiz ve buna karşın seneyi 3 madalya ile kapatmak muvaffakiyettir. Allah’a şükür şu an uygunum, ben uygun olursam, âlâ hazırlanırsam 2024 Paris Olimpiyatları’nda da altın madalyanın en büyük adayı olacağımı düşünüyorum.”