Ulusal Ekip mesleğine golle başlayan Serdar Dursun’un örnek alınacak kıssası

Semedov

New member
Letonya karşısında oyuna girmesiyle birlikte hem golümüzü kaydeden birebir vakitte hırslı oyunuyla arkadaşlarını ateşleyerek tarihi zaferin kazanılmasında baş aktör olan Fenerbahçeli Serdar Dursun 29 yaşında birinci kere Ulusal Takım’da daha alana adımını atar atmaz farkını hissettirdi.

HAMBURG’DA DÜNYAYA GELDi

Sakaryalı emekçi bir babanın oğlu olarak Hamburg’da dünyaya gelen, alışılmışın haricinde özellikleri bulunan santrfor için onun Türkiye’de birinci hocalığını yapan Zafer Tüzün’ün, Ersun Yanal’ın, Eskişehir’den kadro arkadaşı Veysel Sarı’nın ve onu transfer ettikten daha sonra bir daha Almanya kapısını aralayan Karagümrük’ün eski lideri Cengiz Günaydın’ın kapısını çaldık.

ESKiŞEHiR’E GELDi FAKAT BEKLEDiĞi TALİHİ BULAMADI

Almanya’dan Bülent Uygun ve Zafer Tüzün’ün gayretleriyle 2011 yılında, 19 yaşında bir genç olarak Eskişehirspor’a transfer edilen Serdar Dursun o periyot UEFA Kupası’na katılan deneyimli ve kuvvetli takımda yer bulamayınca evvel Şanlıurfa’ya akabinde da Denizli’ye kiralandı.

CENGiZ GÜNAYDIN KEŞFETTi

O periyot de farklı özelliklere sahip bulunmasına karşın yaşı niçiniyle bir türlü aradığı çıkışı yakalayamayan Serdar Dursun’u gerçek manada birinci keşfeden isim Karagümrük’ün o dönemki lideri Cengiz Günaydın oldu.

BiR KEZ SEYRETTiM HAYRAN KALDIM

Serdar Dursun’u Beşiktaş ile Eskişehirspor U21 ekiplerinin hazırlık maçında seyrettiğini söyleyen Günaydın şunları söylemiş oldu: “Maç 4-4 bitti lakin alanda bakılırsav yapan oyuncular ortasında benim aklımda bir tek Serdar kaldı. Tarzına hayran kalmıştım. Çabucak peşine düştüm lakin o alt ligleri istemiyor, Üstün Lig’i arzuluyordu.

‘ONU ALMA SERDAR’I AL’ DENDi F.BAHÇE LİDERİ ALi KOÇ GOLCÜYÜ TERCiH ETTi

Karagümrük’ün eski lideri Cengiz Günaydın, Serdar Dursun’un bu dönem Fenerbahçe’ye gelme macerasını da şu biçimde anlattı: “Sayın Ali Koç epey tanınan değerli bir futbol büyüğümüze, geçen yıl Almanya’da oynayan bir futbolcuyu ‘Alalım mı?’ diye soruyor. İsmini veremeyeceğim büyüğümüz “Onu alıp ne yapacaksın git Serdar Dursun’u al” diyor ve bu biçimdece futbolcunun Fenerbahçe macerası başlıyor.

Ulusal KADRO ONU ÇAĞIRMAKTA 2 YIL GEÇ KALDI

Serdar Dursun’u karakter olarak ‘mükemmel bir insan’ olarak tanım eden Cengiz Günaydın “30 yıldır bu işin ortasındayım bu biçimde harikulade top tekniğine sahip santrfor hiç görmedim.

ŞIK RÖVEŞATALARI VAR

Bir orta saha özelliğine sahip ve o uzunluğuna karşın teğe birde epey rahat adam geçer, mucize goller atar, şık röveşata golleri vardır. Bizde tam 4 röveşata golü attı. Ulusal maçta kendisini izlerken gurur duydum. O girdikten daha sonra atakta ekip olarak top tutmaya, alıp vermeye başladık. Çok daha âlâ yerlere gelecek ancak ulusal grup onu çağırmakta maalesef 2 yıl geç kalmıştır.”

1 YIL BOYUNCA PEŞiNDEN KOŞTUM

Tam 1 yıl peşinde koştum. Kampa getirdim, kadroyla tanıştırdım. Alanımızın yapay çim olduğunu öğrendi ve gelmek istemedi. Fakat gruptaki arkadaşlığı sevince kontratına ‘Yurt dışına giderse bedelsiz hür kalır’ hususu koydurmak şartını istedi.

2 YILDA KARAGÜMRÜK FORMASIYLA 21 GOL ATTI

O gün kendisine ‘Sen yurt haricinden bir grupla anlaş ben bırak senden para kazanmayı seni sırtımda taşıyarak o gruba gdolayırüm’ dedim. Kontrat imzalayınca sevinçten ağladım. Karagümrük formasıyla 2 yılda tam 21 gol attı. Bonservisle ayakta kalan bir kulüp olduğumuz için onu Muhteşem Lig’e vermek için hayli uğraştım.

G.SARAY’A TEKLiF ETTiK iSTEMEDiLER

Cengiz Günaydın “Bizden 4 futbolcu çeşitli kadrolara gitti lakin Serdar’a talip çıkmadı. Bu inanılır üzere değil. Yeni Malatya, Altınordu, Galatasaray’a önerdik istemediler. Yalnızca Trabzonspor 1461 ekibine alabileceklerini belirti. O da olmayınca Almanya’ya Gürther Fürth’e gitti ve çıkışı başladı” dedi

SERDAR DURSUN iÇiN NE DEDiLER?

O DÖNEM ESKiŞEHiR’iN TAKIMI ÇOK GÜÇLÜYDÜ, YER BULAMADI

ERSUN YANAL (Eskişehir’de hocası)

Biz Eskişehir’de nazaranve başladığımızda Serdar takımdaydı. Kendisi çabucak hemen 19 yaşında bir gençti. O devir Eskişehirspor’un takımı çok kuvvetli bir takımdı ve bu yüzden baht bulamadı. sonrasındasında ben Fenerbahçe’ye geçtiğim için fazlaca uzun çalışma bahtımız da olamadı.

DENEYİM KAZANSIN DiYE ŞANLIURFA’YA KiRALAMIŞTIK

ZAFER TÜZÜN (Eskişehir’den hocası)

Bülent Uygun hocayla 2011 yılında Almanya’dan Deniz Vural, Tarık Çamdal, Mehmet Boztepe ile bir arada Serdar Dursun’u da aldık. Ancak o dönem inanılmaz bir takımımız vardı Veysel Sarı, Dede, Tello, Camara, Diego, Erkan Varlıklı, Alper potuk, Burhan Eşer, Sezgin’le UEFA Kupası’na katıldık. O senelerda baht bulamadı, maç deneyimi gelişsin diye Şanlıurfa’ya daha sonra da sonraki yıl da Denizli’ye kiraya verildi.

ZLATAN’A HAYRANDI, iNANILMAZ RÖVEŞATA GOLLERi ATARDI

VEYSEL SARI (Eskişehir’den ekip arkadaşı)

Serdar Dursun bize geldiğinde hayli gençti ancak fazlaca uygun bir oyuncu olduğunu idmanlarda gösteriyordu. Çok değişik bir tarzı vardı. Asla klasik bir forvet değil, hala da fazlaca farklı bir oyuncu olarak görüyorum. O senelerda Zlatan ibrahimoviç onun idolüydü. Birebir onun üzere oynamaya çalışırdı. İdmanlarda acayip röveşata golleri atıyordu. Daima farklı bir kişilikti. Çok gençti ve o takımda kendisine yer bulamadı ancak daima kendisini geliştirdi. Daima oynarsa fazlaca daha yeterli yerlere gelir.