Ulusal Eğitim Bakanı Özer’den 81 ile müjde!

KriptoKamil

New member
Bakan Özer, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi”nin Hikmet Barutçugil Hoş Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen kapanış merasiminde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yaklaşık 2 ay evvel başlatılan projenin ülkenin dört bir yanında büyük bir karşılık bulduğunu söylemiş oldu.

Kısa müddet içerisinde gerekli tüm kaynakları okullara aktardıklarını lisana getiren Özer, 81 vilayetteki tüm okulların kütüphanesini elden geçirdiklerini kaydetti.

Mahmut Özer, “2 ay üzere kısa müddette 16 bin 361 yeni kütüphane inşa ettik. Bu süreç içerisinde en çok kütüphaneyi Diyarbakır’a yaptık, 1035 kütüphane. Diyarbakır’ı, 974 kütüphaneyle Şanlıurfa ve 891 kütüphaneyle İzmir takip etti.” bilgisini verdi.

Özer, kendilerini projede yalnız bırakmayan Emine Erdoğan ile kütüphanelere kitap dayanağı veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerini iletti.

Proje sürecinde Ağrı’dan epeyce hoş bir haber geldiğine dikkati çeken Özer, Erol Parlak Hoş Sanatlar Lisesinin öğretmen ve öğrencilerinin tüm dönüşüm gereçlerini kullanarak sıfır atıktan bir kütüphane oluşturduklarını söylemiş oldu.

Özer, “Biz de bu hoş örneği tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak istedik. 81 vilayette 2022’nin ocak ayı prestijiyle 250 sıfır atık kütüphaneyi de hizmete alacağız.” diye konuştu.

Hikmet Barutçugil Hoş Sanatlar Lisesi’nde açtıkları kütüphanenin de İstanbul’da sıfır atıkla ilgili örnek teşkil edeceğini aktaran Özer, kütüphaneleri yalnız bırakmayacaklarının altını çizdi.

Okullardaki kitap sayısı 41 milyonu geçti

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki kitap sayısının 41 milyonu aştığına işaret ederek, “2022 yılında da inşallah maksadımız 41 milyonu 100 milyona taşımak ve dünyaya da örnek teşkil etmek. Kitap yazımıyla ilgili Türkiye’deki çocuk kitaplarından kültür kitaplarına kadar tüm üretim yapan yazarlarımızı da bu vesileyle desteklemiş olacağız. tıpkı vakitte çocuklarımızı tüm kaynaklarla buluşturmuş olacağız.” diye konuştu.

Özer, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Bu sürecin en fedakar insanları meslek liselerindekiler oldu. Zira başlangıçta Hanımefendiyle de görüştüğümüz vakit 2 ay epeyce kısaydı. 2 ayda bu süreç tamamlanır mı tereddütler vardı lakin Ulusal Eğitim Bakanlığının, daha doğrusu ülkemizin bilinmeyen kahramanları mesleksel eğitim.

Hakikaten kara gün dostu. COVID-19 salgınında maskeden dezenfektana, teneffüs aletinden maske makinasına ve en son antijen kitine kadar üreten meslek liseleri, bu projenin başarılı bir biçimde tamamlanması için gece gündüz demeden çalıştılar. Tüm okullara kütüphane tefrişatları meslek liseleri tarafınca yapıldı. Günde ortalama 272 kütüphane yapmışız.”