Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması

KriptoKamil

New member
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İlkokuldaki sınıf öğretmenlerimizin aşılanma oranı başka öğretmenlerimize nazaran çok yüksek. Sınıf öğretmenlerimizin birinci doz aşı oranı yüzde 98’e, ikinci doz aşı olma oranı ise yüzde 89’a ulaştı” dedi.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde üretimi devam eden okul inşaatlarında inceleme yapan Bakan Özer, sonrasındasında Balıkesir Valiliğini ziyaret etti.

Özer’i Vali Hasan Şıldak ve kent protokolü karşıladı. Valilik onur defterini imzaladıktan daha sonra açıklama yapan Özer, 6 Eylül’de tüm Türkiye’de yüz yüze başlayan eğitim öğretim sürecinin Sıhhat Bakanlığı ile koordineli biçimde yürütüldüğünü söylemiş oldu.

“ARA VEREN OKULUMUZ BULUNMAMAKTADIR”

Hadiselerin görüldüğü sınıflarda yüz yüze eğitime orta verildiğini belirten Özer, şöyleki konuştu:

“Geçen hafta sonu prestijiyle Sıhhat Bakanlığı ve Sıhhat Bilim Heyeti, 14 günlük yüz yüze eğitime orta vermeyi 10 güne düşürdü. Rastgele bir semptom göstermeyen bu yüz yüze eğitime orta verilen sınıftaki öğrencilerimizden 5 gün sonunda velinin isteği olması durumunda PCR testi yapıp kararı negatif çıktığı vakit yüz yüze eğitime dönme imkanı getirildi. Şu andaki süreç eylül ayındaki duruma nazaran hayli daha rahat bir biçimde kısa müddetli ortalarla başarılı bir biçimde devam ediyor. Geçen hafta prestijiyle 71 bin 320 okulumuzun yalnızca iki adedinde yüz yüze eğitime orta verilmişti. Bugün prestijiyle 71 bin 320 okulumuzdan yüz yüze eğitime orta veren okulumuz bulunmamaktadır.”

“SINIF ÖĞRETMENLERİMİZİN 1. DOZ AŞI ORANI YÜZDE 98’E, 2. DOZ AŞI OLMA ORANI YÜZDE 89’A ULAŞTI”

Özer, her geçen öğretmenlerin aşılanma oranlarının yükseldiğini lisana getirdi. Tüm Türkiye’de ikinci doz aşısını tamamlamış öğretmen oranının yüzde 85’e ulaştığı bilgisini paylaşan Özer, şunları aktardı:

“Aşı olmadan hastalığı geçirip bağışıklık kazanıp antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 5’ler düzeyinde. Şu an prestijiyle ikinci doz aşı olmuş yahut antikor oluşturmuş öğretmen oranımız yüzde 90’a ulaşmış bulunmaktadır. Okulları açık tutmayla ilgili süreçteki en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranının devasa yükseklikte olması. İlkokuldaki sınıf öğretmenlerimizin aşılanma oranı öteki öğretmenlerimize göre pek yüksek. Sınıf öğretmenlerimizin birinci doz aşı oranı yüzde 98’e, ikinci doz aşı olma oranı ise yüzde 89’a ulaştı. Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızı yüz yüze eğitime devam ettirme noktasındaki kararlılığımız devam ediyor, rastgele bir sorun yok, süreç denetimli bir biçimde devam etmekte.”

Süreçteki takviyelerinden dolayı Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Konseyine teşekkür eden Mahmut Özer, alanda süreçleri takip ettiklerini belirtti. Balıkesir’deki kıymetlendirme toplantısında 5 haftalık süreyi ele alacaklarını, Balıkesir’deki eğitimin kalitesinin arttırılması için de görüşmeler yapacaklarını söylemiş oldu.

KAYNAK: HABERTÜRK