Üstün Lig’de Bakasetas fırtınası! Mukadderatı değiştiren karar, kazandırdığı servet ve transfer savı…

Semedov

New member
Spor Arena Ayrıntı – Harika Lig’de namağlup tepede yer alan Trabzonspor’un ataktaki en kıymetli kozu haline gelen Anastasios Bakasetas, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi sürdürüyor.

Aytemiz Alanyaspor’da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Bakasetas, geçtiğimiz dönemin başında Fenerbahçe’nin kapısından dönmüştü. Sarı-lacivertli grup, periyodun teknik yöneticisi Erol Bulut’un ısrarla istediği Yunan futbolcunun transferini, Alanyaspor’la anlaşamadığı için bitirememişti.

Erol Bulut Fenerbahçe’de nazaranv yaparken Bakasetas’ın transferiyle ilgili olarak, “Alanyaspor’dan Bakasetas’ı almaya çalıştık fakat ekibiyle mutabakata varamadık. Bakasetas’ın transferinin Pelkas’ın transferiyle bir ilgisi yok. Onlar farklı stilde oyuncular. Açık konuşmak gerekirse ikisinin de grupta olmasını istedim. Bakasetas’ı istediğimizi bir kere daha vurguluyorum lakin muahedeye varamadık. Farklı tipte oyuncular ve ikisini de takımımda isterdim” tabirlerini kullanmıştı.

BONSERVİSİ 3, ÖZGÜR KALMA BEDELİ 12 MİLYON EURO

Yunan yıldız devre içinde ise 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor’un yolunu tutmuştu. Bordo-mavili ekip, Bakasetas’ın özgür kalma bedelini ise 12 milyon euro olarak belirlemişti.

Trabzonspor’dan KAP’a yapılan açıklamada, “Profesyonel futbolcu Anastasios Bakasetas’ın kulübümüze transferi konusunda, Alanyaspor Kulübü ile muahede sağlanmıştır. Muahedeye göre, Alanyaspor Kulübüne mukavele fesih bedeli olarak, 2(İki) taksit halinde toplam 3.000.000 euro ödenecektir. Alanyaspor Kulübüne ayrıyeten; Futbolcunun bir öteki kulübe transfer olması yahut kiraya verilmesi durumunda elde edilen transfer bedelinin, işbu mutabakat ötürüsıyla kelam konusu kulübe ödenen bedeller düşüldükten daha sonra kalan kısmının %20’si ödenecektir. Futbolcunun, Kulübümüzle olan kontratı devam ederken 12.000.000 euro karşılığında hür kalma hakkı bulunmaktadır. Profesyonel futbolcu Anastasios Bakasetas ile 3,5 yıllık muahede sağlanmıştır” sözlerine yer verilmişti.

FENERBAHÇE MAÇINDA GALİBİYETİ GETİRDİ

Geçtiğimiz dönemin devre içinde Trabzonspor’a transfer olan ve oynadığı 19 maçta 6 gol atıp 2 de asist yapan Bakasetas, bu dönem geçen yıla nazaran epeyce daha üst seviye bir performans sergiliyor.

Bordo mavili forma ile lig ve Avrupa’da toplamda 13 maça çıkan 28 yaşındaki futbolcu, 7 gol atıp 6 da asist yaptı. Ligde 9 maçta 7 gol ve 3 asist ile oynayan Yunan yıldız, son olarak Fenerbahçe maçında 2 gol kaydederek galibiyeti getiren isim olmuştu.

BİRİNCİLERİ BAŞARDI, AVRUPA’DA TEPEYE ÇIKTI

Bakasetas, Fenerbahçe maçındaki performansıyla uzun yıllar daha sonra bordo-mavili grupta birincisi başardı. Yunan futbolcu, 1987/88 döneminden bu yana Hami Mandıralı’dan daha sonra Fenerbahçe’ye penaltıdan gol atan birinci Trabzonspor futbolcusu oldu. Bakasetas ayrıyeten, 2007/08 döneminden bu yana Fenerbahçe’ye frikikten gol atan birinci isim olmayı da başardı.

Trabzonspor’un bu dönem ataktaki en büyük kozu olan Bakasetas, Üstün Lig ve Avrupa’nın 5 büyük liginde Florian Wirtz ile bir arada en çok gol atan orta saha futbolcusu pozisyonunda…

KASAYI DOLDURDU

Ligde oynadığı 9 maçta 7 gol ve 3 asist üreterek 10 gole direkt katkı veren Bakasetas attığı gollerle kulübüne servet kazandırdı.

Yıldız futbolcu, kaydettiği goller ve yaptığı asistlerle 13 milyon 750 bin euro’nun kulübe girmesini sağladı.

“TRABZON’A GELME niçinİM ABDULLAH AVCI”

Geçtiğimiz günlerde kulüp mecmuasına bir röportaj veren Anastasios Bakasetas, bordo-mavili kulübe transferindeki en değerli hissenin Abdullah Avcı’ya ilişkin olduğunu söylemişti.

Bakasetas,“Çünkü benim burada olmamı hakikaten isteyen bireylerden bir tanesi kendisiydi. Geldiğim birinci andan itibaren hem bana davranış formu, hem bana konuştukları ve tıpkı biçimde de saha ortasında bana verdiği özgürlük, bana verdiği itimat yardımıyla başarılı olabildiğimizi düşünüyorum. aslına bakarsan sonuçlar ve elde ettiğimiz muvaffakiyetler da Abdullah Avcı’nın muvaffakiyetini ve birlikte kazandığımız muvaffakiyetleri tek başına söz edebiliyor. Fakat ben de natürel ki hem Transfer sürecimde, tıpkı vakitte şu an birlikte çalıştığımız bu ortamda hocamıza teşekkür etmeliyim. Aslında saha ortasında gereksinimim olan şeyleri bana verdi. Saha ortasındaki özgürlük birebir vakitte o verdiği bana itimat yardımıyla düzgün bir çalışma ortamı yakaladığımızı düşünüyorum. Geldiğim birinci andan itibaren de bana daima sıcak ve yakın davrandı kendisi” diye konuşmuştu.

SPORTING TEZİ

Performansıyla Avrupa takımlarının de dikkatini çeken 28 yaşındaki futbolcuyla ilgili dikkat çeken bir transfer savı ortaya atıldı.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Sporting’in Bakasetas ile ilgilendiği ve Fenerbahçe maçında takip ederek transfer için resmi teşebbüslerde bulunma sonucu aldıkları öne sürüldü.