Üniversitelilere karşılıksız 700 TL burs verilecek! Müracaatlar 4 gün daha sonra sona eriyor…

baboli

Global Mod
Global Mod
Üniversitelilere karşılıksız 700 TL burs verilecek! Müracaatlar 4 gün daha sonra sona eriyor…
NSK Group burs müracaatları Kasım ayı içerisinde alınacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılında verilecek burstan yalnızca KKTC ve T.C. vatandaşı öğrenciler faydalanabilecek. Üniversiteyi yeni kazanan adaylar ile birlikte muvaffakiyet kriterlerini sağlayan orta sınıf öğrencileri de burs müracaatında bulunabilir. Burs ödemeleri karşılıksız yapılırken kıymetlendirme kademesinde öğrencilerin muhtaçlık sahibi bulunmasına dikkat edilecek. Açık ve uzaktan eğitim fakültelerinde 4 yıllık eğitim alanlar burslardan yararlanamayacak. Kimsesiz, doğal afet hayatış, engelli ve mal varlığı ve gelir durumuna nazaran elverişli olmayan ailelerin çocuklarına ve başarılı öğrencilere öncelik sağlanacak. NSK Group burs müracaat kuralları ve tarihler resmi site üzerinden duyuruldu. Pekala aylık 700 TL burs müracaatları ne vakit? İşte 2021 burs müracaat kuralları…

NSK Group Burs Müracaatları 1-12 Kasım Tarihleri içinde Alınacak!

NSK Group burs müracaatları Kasım ayı içerisinde alınmaya başladı. Müracaat edecek öğrenciler müracaat kurallarını araştırırken müracaat yapabilecek öğrencilerin şartları belirlendi. Aşağıdaki kaideleri yerine getiren öğrenciler burs müracaatında bulunabilecek. İşte burs müracaat kaideleri;

• Dört yıl vadeli tam vakitli (örgün) eğitim seviyesinde yüksek öğretim kurumuna kayıt yaptırmış olmak,

• Askerlik ile ilgisi olmamak,

• Mal Varlığı ve gelir durumunu açıklayacak evraklarla maddi dayanağa gereksinimi olmak,

• Rastgele bir kurumdan maaş, fiyat yahut burs almıyor olmak,

• Başarılı bir öğrenci olmak (ara sınıflar için)

• 100 üzerinden en az 75, 4,00 üzerinden en az 3,00 ortalamaya sahip olmak,

• Bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taniçin fazla başarısız dersi bulunmamak,

• Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için başarılı olarak geçmiş olmak,

• Kazandığı okul giriş puanını ve son ders yılında aldığı ders notlarını, kayıt yaptırıldığına dair ilgili okuldan alacağı dokümanları ibraz etmek,

• İsimli sicil kaydı bulunmamak,

• Yeni T.C. kimlik kartına sahip olmak.
Burs Başvurusu Nereden Nasıl Yapılır?

Burs müracaatında bulunacak öğrencilerin rastgele bir kuruma direkt olarak müracaat etmesine gerek yoktur. NSK Group burs müracaatları internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Burs müracaat formunda adaylardan isim, soyad, uyruk, T.C. kimlik numarası, doğum yeri, doğum tarihi, uygar durum, eğitim ayrıntıları ve irtibat ayrıntıları talep edilecektir. Burs müracaatında bulunmak isteyen öğrenciler buradan müracaat edebilir.

Öğrencilere 10 Ay Boyunca Ödeme Yapılacak!

Kıymetlendirme süreci tamamlandıktan daha sonra öğrencilerin müracaat formunda belirttikleri e-posta adreslerine 01 Aralık 2021 tarihinden daha sonra burs müracaat neticelerina ait bilgilendirme yapılacak. Kıymetlendirme neticelerina nazaran burs almaya hak kazanan öğrencilere 10 ay boyunca 700 TL burs ödemesi yapılacak.