Üniversiteler yeniden kapanacak mı? Yükseköğretim Kurumları ön lisans ve lisansta devam mecburiliği…

baboli

Global Mod
Global Mod
Üniversiteler yeniden kapanacak mı? Yükseköğretim Kurumları ön lisans ve lisansta devam mecburiliği…
Üniversitelerin ön lisans ve lisans kısımlarında eğitim alan yüzbinlerce öğrenci 2021-2022 eğitim yılında güz devri ile bir arada epey özledikleri yerleşkelerine kavuşmuştu. Vize imtihanlarını geride bırakan öğrenciler bilhassa Avrupa’da tesirini artıran Omicron varyantı daha sonrası üniversiteler için yeni bir karar alınıp alınmayacağını araştırmaya başlamıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada yurtlarda kalan ve derslere devam eden öğrencilerde hadise sayılarının arttığını vurgulayarak, yüz yüze eğitime hibrit olarak devam edeceklerini deklare etti. Koç Üniversitesinden yapılan açıklamada ise Tıp ve Hukuk Fakültesinde uygulama dersleri hariç öbür derslerin online olarak internet üzerinden yapılması sonucu aldığını duyurdu. Bu gelişmelerin akabinde Türkiye’nin dört bir yanında üniversite eğitimi alan öğrenciler araştırma yapmaya başladı. Pekala üniversitelerde yeniden kapanacak mı? İşte üniversiteler için alınan o karar…

Üniversiteler tekrar Kapanacak Mı?

Şuan için üniversitelerin tamamının kapanmasına yahut uzaktan eğitime geçmesine yönelik resmi bir açıklama bulunmuyor. Üniversiteler, özerk yapıda bulunduğu için üniversitelerde eğitim öğretim faaliyetlerinin nasıl verileceğine kendi senatolarında alınan kararlar sonucunda istikamet veriyor. Şuana kadar Koç Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi eğitimlerinin online olarak devam etmesi sonucunı aldı. Üniversitelerde devam zorunluluğuna derste eğitim veren akademisyenler karar veriyor. Başka üniversitelerden mevzuyla ilgili açıklama geldiğinde ayrıntılara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Gedik Üniversitesi Devir Sonuna Kadar Uzaktan Eğitim Yapacak!

Gedik Üniversitesinden yapılan açıklamada 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz devrinin 12. haftasından itibaren tüm kısım ve programlarında teorik derslerin periyot sonuna kadar çevrimiçi yapılmasına, uygulamalı derslerin daha öncesinden alınan karar doğrultusunda yüz yüze devam etmesi sonucunı aldığını duyurdu.

Koç Üniversitesi Final İmtihanlarını Online Düzenleyecek!

Koç Üniversitesi, yaptığı açıklamada 7 Ocak 2022 tarihine kadar Tıp ve Hukuk Fakültesinde uygulama dersleri hariç başka tüm derslerin online yapılması sonucunı aldı. Alınan karar doğrultusunda güz periyodu final imtihanları internet üzerinden gerçekleştirilecek.

İTÜ Rektörü Koronavirüse Karşı Alınan Önlemleri deklare etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. İsmail Koyuncu, toplumsal medya hesabı üzerinden koronavirüse karşı alınan yeni tedbirleri deklare etti. Bilhassa son 1 haftada yaşanan olay artışına dikkat çeken Koyuncu, 2021-2022 eğitim öğretim yılında güz yarıyılı sonuna kadar yüz yüze verilen derslerin tamamının hibrit usulle yürütülmesi sonucu aldıklarını kamuoyu ile paylaştı.

İstanbul Teknik Üniversitesinde dersler sınıfta işlenecek. İmtihana gelebilme imkanı bulunan öğrenciler dersleri yüz yüze olarak dinleyebilirken, gelemeyen öğrenciler için eş vakitli olarak zoom uygulaması üzerinden yayınlanacak. Üniversitenin çalışma alanlarında seyreltilmeye gidilirken, yerleşke içerisinde bulunan binalarda maske kullanması konusunda tedbirler alınacak. Yarıyıl içi ve yarıyıl sonu imtihanları ise üniversitelerde yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

Sıhhat Bakanlığı 27 Aralık Koronavirüs Tablosunu Yayınladı!

Sıhhat Bakanlığı tarafınca 27 Aralık Pazartesi günü koronavirüs tablosu belirtildi. 362 bin 535 test yapılırken müspet olan hasta sayısı 26 bin 99 oldu. Koronavirüs sebebiyle dün 157 kişi hayatını kaybetti. Bilhassa son 2 gündür artış eğilimine giren olay sayısı dün itibariyle tepe yaptı. En son 24 Kasım tarihinde hadise sayıları 27 bin düzeylerine yükselmişti. İşte açıklanan 27 Aralık tablosu;