Tuzla Belediye Lideri Yazıcı: İstanbul hiç bu kadar aciz kalmamıştı

baboli

Global Mod
Global Mod
Tuzla Belediye Lideri Yazıcı: İstanbul hiç bu kadar aciz kalmamıştı
Şadi Yazıcı, ”3 devirdir belediye lideriyim, hiç bu biçimde bir durumla karşılaşmadım. Maalesef İstanbul hiç bu kadar aciz kalmamıştı” dedi.

İstanbul’da tesirli olan kar hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı niçiniyle vatandaşlar araçları içerisinde yollarda mahsur kalırken, onlarca kaza meydana geldi. Toplu ulaşım araçlarında kalabalık had safhaya ulaştı. Duraklardaki yoğunluk niçiniyle araçlara binemeyen vatandaşlar, otoyol kenarında yürüyerek meskenlerine gitmeye çalıştı. Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul’da kar yağışı daha sonrasında ortaya çıkan tablo niçiniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Lider Ekrem İmamoğlu’nun hazırlıksız ve uyum eksikliği sebebiyle sert sözlerle eleştirdi.

Lider Yazıcı, 3 periyottur belediye lideri olduğunu ve İstanbul’u daha evvel bu biçimde görmediğini belirterek,” İstanbul’u hiç bu kadar aciziyet içerisinde görmemiştim. Zira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipman bakımından 100 tane devletten daha fazla ekipmana ve teçhizata sahip. Büyükşehir 39 ilçe uyumu ile bu kar çabasını hayli rahat başarabilirdi. Bu kadar kar yağışı altında 365 gün yaşayan kentler var dünyada. 3 periyottur belediye lideriyim, hiç bu biçimde bir durumla karşılaşmadım. İstanbul hiç bu kadar aciz kalmamıştı maalesef” dedi.

“İBB YETERİ KADAR TEDBİR ALMADI”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Uzmanların birkaç gündür bugünü işaret etmesi daha sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeteri kadar tedbir almadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin epeyce önemli bir ekipmanı var. Şayet ki hoş bir uyum yapılsaydı, ilçelerin de dayanakları ile birlikte bu durum daha yeterli koordine edilebilirdi. Her ilçenin kendine göre aldığı önlemler farklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin almış olduğu önlemler farklı. Bilhassa ulaşım çizgilerinin kendilerine ilişkin olması, ana arterlerin büsbütün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin olması ve bizim İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bırakmak zorunda olduğumuz yerler var. Bizde Tuzla Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz. Meteorolojinin ve kendilerinin olan AKOM’un açıklamalarına karşın alınan önlemlerin kâfi olmamasından dolayı İstanbul’u hiç hal bu türlü olunca görmemiştim.” dedi.

LİDER YAZICI’DAN YOLDA KALAN VATANDAŞLARA DAVET

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, yolda kalan vatandaşlara davette bulunarak Tuzla Belediyesi’ne davet etti. Lider Yazıcı, toplumsal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada,” Ulaşımda yaşanan sorunlardan dolayı trafikte kalan tüm hemşehrilerimize Orhanlı ek hizmet binamız ve belediyemizin kapıları açıktır. 7/24 temeliyle çalışmaya devam ediyoruz” sözlerini kullandı. Lider Yazıcı’nın açıklamalarının akabinde, Tuzla Belediyesi grupları, Ana Hizmet Binası ve Ek Hizmet Binası’nda hazırlıklarını tamamladı.