Türkiye’nin konuştuğu hentbolcu Merve Akpınar’a müjde! Şanlıurfa Valisi deklare etti…

Semedov

New member
Makamında Haliliye ilçesine bağlı Konuklu İmam Hatip Ortaokulu bünyesindeki Güneşin Kızları Hentbol Kadrosu atletleri ile bir ortaya gelen Vali Erin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç bir nüfusa sahip Şanlıurfa’da sportmenlerin son senelerda bilhassa başarılarıyla gündeme gelmeye başlamalarının kendilerini sevindirdiğini söylemiş oldu.

Merve ve arkadaşlarının bulunduğu hentbol okul ekibinin vilayet ve bölge birinciliği elde ettiğini, Türkiye finallerinde yarı final oynama talihi yakaladıklarını lakin salgın niçiniyle karşılaşmaların iptal edildiğini anımsatan Erin, şöyleki konuştu:

“Bu süreçte daima yanlarında olduk, daima takviye olmaya çaba ettik. Türkiye Hentbol Federasyonunun daveti üzerine kızlarımızı Ankara’ya gönderdik. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü ile Ulusal Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm salonlarımız kızlarımızın hizmetinde bunda hiç bir kuşku yok. 2018’den 2021’e kadar hocalarımızın ve kızlarımızın gereksinimi olan taleplerine daima olumlu baktık. Kızlarımızın Şanlıurfa’yı Türkiye gündemine, milletlerarası alana muvaffakiyetle taşıyacak bu çabalarının, azimlerinin yanında olmaktan öteki bir şey düşünmek epeyce büyük bir kötülük olur. Merve kızımızın Ankara’da basına verdiği o duygusal röportajdan daha sonra Türkiye’nin ilgisi Merve kızımıza ve tüm kadroya yöneldi. Döndükten daha sonra da bu ilgi devam etti. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürümüze, Ulusal Eğitim Müdürümüze ve Haliliye Kaymakamımıza kızlarımızın ne tıp muhtaçlığı var ise bunların giderilmesi ve kızlarımızın yanında durulması için gerekli talimatları aslına bakarsanız vermiştik, bugün yeniledik. Gençlik ve Spor Bakanımız da yapabileceğimiz ne var ise yapmaya hazır olduklarını tabir ettiler, bunun için Bakanımıza teşekkür ediyorum.”

– Kızların salon talebi gerçekleşecek

Abdullah Erin, kentteki bütün salonların evvelde de olduğu üzere artık de Merve ve kadro arkadaşlarının kullanmasına hazır olduğunu aktararak, tereddütsüz bir biçimde her daim kızların destekçisi olduklarını vurguladı.

Ekipteki kızların daha rahat olacağı kanısıyla okullarının bulunduğu bölgede istedikleri salonla ilgili harekete geçtiklerini aktaran Erin, şunları kaydetti:
“Pratik yapılabilecek cep salon dediğimiz salonun inşasını inşallah süratli bir biçimde yapmaya çalışacağız. Ek olarak, orta vadede en süratli bir biçimde oraya da yeni spor salonu yapılmasıyla ilgili projelerimizi tamamlayıp Gençlik ve Spor Bakanlığı sunacağız. İnşallah bu vesileyle kentimiz bir salona daha kavuşmuş olur. Onun haricinde spor materyalleri, idman ve müsabakalar için kızlarımızın gereksinim duyduğu her türlü malzemeyi ve imkanı da bugüne kadar sağlamıştım bundan daha sonra da ziyadesiyle sağlayacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Merve ve öbür kızlarımız başarılarıyla isimlerinden inşallah daha fazlaca kelam ettirecekler. Biz de onlara dayanak olacağız, bundan da onur ve gurur duyacağız, kentimiz ismine sevineceğiz. Muvaffakiyetleri geldikçe biz memnun olacağız.”
Vali Erin, gruptaki kızların tıpkı zamandarslerinde tıpkı vakitte spor hayatlarında muvaffakiyetlerini sürdürmelerinin isteğinde olduklarını anlatarak, bu noktada yapılan “Merve’nin ve ailesinin okula alınmadığı” istikametindeki haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını söz etti.

Kızların en büyük destekçisinin kendilerinin olduğuna dikkati çeken Erin, “Yerel basındaki arkadaşlarımızdan Merve ve ailesiyle okul idarecileriyle röportaj talebi geldi. Tabi okul idarecilerimiz prosedür gereği durumu bize süratlice iletti. Biz de tereddütsüz bunun yapılabileceği tarafında müsaade verdik. O süreçte hem kızımız hem basın mensuplarımızın okula alınmaması diye bir durum kelam konusu değil. Bu kızlarımızı bilen takip eden destekleyen bundan daha sonra da takviye vermeye devam edecek olan bizlerin farklı bir tavır ortaya koymaları mümkün değil. Hem Merve kızımız, hem ailesi birebir vakitte basın mensupları okulda konuk edildiler, valilikten müsaade verildi lakin o süreçte basın mensuplarımız müsaadesi beklemeden okuldan ayrılmak durumunda kaldılar.” diye konuştu.

– Merve Akpınar: “Yeni salonla başarımız artacak”

Merve Akpınar ise Vali Erin’e kendilerini ağırladığı için teşekkür ederek, “Valimizin yardımıyla artık ailelerimizin de gelip bizi izleyebileceği bir salonumuz olacak. Salonumuzla birlikte daha âlâ muvaffakiyetler yakalayacağız ve Avrupa’da inşallah bayrağımızı dalgalandıracağız. Ayrıyeten ikinci kere bizi Ankara’ya gönderecek, fazlaca teşekkür ediyorum. Beni okuluma alıyorlar. Öğretmenlerim beni fazlaca seviyor, okulda bir sorunum da yok, dünkü olay yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir olaydı.” biçiminde görüş belirtti.

Atletlerden Nurdan Yükkaldıran da Vali Abdullah Erin’in kendilerini kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti lisana getirerek, “Bizim salona muhtaçlığımız vardı, kendisine ilettik. Valimiz de bu talebimizi yerine getireceğini söylemiş oldu, epeyce teşekkür ediyoruz. Toprak alanda ve sıcakta çalışmak fazlaca güç oluyor.” diye konuştu.
Ekibin antrenörü Bayram Kaplan da Vali Erin’in kızları kabulü ve verdiği takviyeler için teşekkür ederek, “Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız da Merve ile telefonla görüşmesinde bize salon kelamı vermişti. Bugün de Valimiz dayanak vereceğini ve bir salon yapılacağını benim de kızlara rehber olmamı istedi. Salon yapıldıktan daha sonra inşallah daha hoş şeyler yapılacağına ve ulusal ekiplere sportmen yetiştireceğimize inanıyorum. Merve’nin okula alınmaması gerçek dışı bir argümandır. Okula alınmamışsa nasıl top getirip oynadı? Müsaade alalım daha sonrasında röportaj yapalım dedik gerekli müsaade geldi fakat basın mensubu arkadaşlarımız oradan ayrılmışlar. Tatsız bir olaydı epey üzüldüm. Hoş bir şeyin bir anda aksiye döndürülmesi, farklı yerlere çekilmesine epey üzüldüm. Lakin biz takılmayacağız, her vakit ileriye dönük adım atmaya devam edeceğiz.” tabirlerini kullandı.