Türkiye’nin birinci başörtülü belediye başkanıydı! 28 Şubat’ta yaşadıklarını anlattı

baboli

Global Mod
Global Mod
Türkiye’nin birinci başörtülü belediye başkanıydı! 28 Şubat’ta yaşadıklarını anlattı
Elazığ’ın Keban ilçesinde 2014 yılında AK Parti’den aday gösterilerek girdiği mahallî seçimlerde rakiplerini geçerek Türkiye’nin birinci başörtülü belediye lideri olan Fethiye Atlı, 2019 yılında da seçimi kazandı ve iki devirdir ilçeye hizmet ediyor. 28 Şubat 1997’de gerçekleşen post çağdaş darbe daha sonrasında memurluk bakılırsavinden zorla istifa ettirilen Lider Atlı, ortadan 25 yıl geçmesine karşın o günleri unutmadı. Atlı, o periyot yaşadıkları güçlü süreci anlatırken gözyaşlarına hakim alamadı.

“HEM 80 tıpkı vakitte 28 ŞUBAT DARBESİ MAĞDURUYUM”

Daha lise öğrencisiyken 1980 darbesiyle belediye lideri olan babasının bakılırsavden alınmasıyla problemli bir müddetç yaşadıklarını söz eden Lider Fethiye Atlı, “Hem 80 birebir vakitte 28 Şubat darbesi mağduruyum. 80 darbesi sırasında ben bir öğrenciydim ve liseden yeni mezun olmuştum. Merhum babam belediye lideriydi ve darbe sırasında misyondan alındı. Biz o devirde nitekim zahmetli bir müddetç geçirdik. Babam esnaftı, iflas edilmiş ve zahmetli bir müddetç başlamıştı. Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde baraka ve oda kiraladık. Okullar tatil olunca ailecek oraya gidiyorduk. Babam Diyarbakır, Denizli ve Bursa’dan getirdiği ikramlık eşyaları kardeşimle alıp bohça formunda otellerde satıyordu. Biz de dükkan işletiyorduk” dedi.

“BİZ O PERİYODU RAPOR VE MÜSAADEYLE BİR FORMDA GÖTÜRMEYE ÇALIŞTIK”

O periyoda kadar 10 yıl 6 aylık bir devlet memuru olduğunu lisana getiren Lider Atlı, “14 yıl bu biçimde geçti ve 1990 yılında Maliye’nin açtığı bir imtihanı kazandım. Birinci bakılırsav yerim de Gümüşhane Şiran Mal Müdürlüğü’ydü ve 3 yıl kadar orada çalıştım. Şiran’dan Elazığ İcadiye Vergi Dairesi’ne gelip nazaranve başladım. 6 ay daha sonrasında babam vefat etti ve ardından tayinim Keban’a çıktı. 1998 yılına kadar Maliye’nin muhasebe kısmında çalıştım. Bu yıldan daha sonra başörtüsü sorunu çıktı. Biz o periyot rapor ve müsaadeyle bir biçimde götürmeye çalıştık. Malatya’ya kadar gidip rapor alıyorduk. Bize rapor yazıyorlardı ve o denli hamasetli hekimler da vardı. 2000 yılının kasım ayına kadar o denli yönetim ettik. Bu yıldan daha sonra Ankara’dan, genel müdürlükten gelen müfettişler tabirimizi aldılar. İşimize son verdiler” diye konuştu.
Hem ailesinden birebir vakitte etrafından işine devam etmesi için başını açmasını önerenler olduğunu belirten Atlı, “İki tane yetim yeğenin var, baban yok ve konutun büyüğü sensin. Yük omuzlarında, o yüzden başını aç işine git dediler. Ben başımı katiyen açmayacağımı söylemiş oldum. Müfettişler de gelip bizi işten çıkardılar. kimi vakit, ‘Yalan söylüyor’, ‘ Her 28 Şubat’ta timsah gözyaşları döküyor’ ve ‘Kendisi işten istifa etti’ diyorlar. Elimde evraklarım ve mahkeme kararları var. Biz o periyot tekrar dönebilmek için davalar açtık ve bizim savunmalarımız var. Bu problemleri ben yaşadım ve her insanın bilmesi lazım. Ölene kadar 28 Şubat mağduruyuz, o düşünceli günleri gördük. 80 darbesinin külfetlerini da gördük ve hiç unutmadık. Bizim gençliğimiz ıstıraplarla geçti. hiç bir vakit devletimize ne isyan ne de cumhurbaşkanına hakaret ettik. Bugünkü insanlarımıza şaşırıyorum, bu cumhurbaşkanını halk seçmiş, o yüzden her insanın bu iradeye hürmet göstermesi lazım” formunda konuştu.

“ŞU ANDA BAŞÖRTÜMÜZLE HİZMET EDİYORUZ”

Yalnızca kendisinin değil binlerce insanın haklarının gasp edildiğini gözyaşları içerisinde anlatan Atlı, “Biz o devir Çağlayan Adliyesi’nde 28 Şubat mağdurları bir ortaya geldik. Bayandan fazlaca erkeğin olması dikkatimi çekmişti. Birden fazla asker ve işten atılmışlardı. sebebi ise daima eşlerinin başörtülü olmalarıydı. O devir yalnızca bayanlar değil, erkekler ve aileler de mağdur oldu. Hem bu dünyada birebir vakitte ahirette haklarımı helal etmeyeceğim. Tahminen timsah gözyaşları döküyor diyecekler lakin ıstırapları biz yaşadık. Sahiden devletimiz epey büyük. Biri dara düştüğünde kaymakamlığa gidiyor, belediyeye geliyor. Devlet elinden gelen uğraşı insanlara gösteriyor. Başörtü hiç bir vakit kaos olmadı, şu anda başörtümüzle hizmet ediyoruz. Bizim üzere binlerce başörtülü her yerde ülkesine hizmet ediyor. Katiyen ülkemize karşı bir arka niyet ve düşmanlık yok, 7 yıldır buradayım ve tek kaygımız en hoş hizmeti nasıl yapabilirimdir. Her vakit devletimizin yanında olmalıyız. Mutlaka ülkemin geriye gitmesini istemiyorum. Bu başörtümü kazanmışsam şayet kaybetmemek için devletimin yanında olacağım” diye konuştu.

KAYNAK: İHA