Türk Eğitim Vakfı (TEV) lise ve üniversite burs müracaatları başladı! Öğrencilere aylık 800 TL’ye kadar…

baboli

Global Mod
Global Mod
Türk Eğitim Vakfı (TEV) lise ve üniversite burs müracaatları başladı! Öğrencilere aylık 800 TL’ye kadar…
2021 yılında TEV bursunun müracaatlarının alınmaya başlaması ile müracaat kuralları merak konusu oldu. Lise 9,10,11 ve 12. sınıf öğrencileri ile üniversiteye yeni kayıt yaptıran yahut orta sınıflarda okuyanlar Türk Eğitim Vakfı bursundan yararlanabilecek. Burs ödemeleri geri ödemesiz yapılırken öğrencilerin bursları almaya devam edebilmeleri için makul bir muvaffakiyet oranını tutturmaları gereklidir. Burs ödemeleri bir yıl içerisinde toplam 9 ay yapılmaktadır. Eğitim mühleti uzayan adayların bursları kesilmektedir. TEV burs müracaatları internet üzerinden form doldurarak gerçekleştirilir. Ayrıyeten Türkiye Eğitim Vakfı, üniversite imtihanında sayısal, sözel ve eşit yük kısımlarından yerleştiği puan tipinde birinci 5000’ne giren adaylara muvaffakiyet bursu vermektedir. Pekala 2021 TEV burs müracaat kaideleri neler? İşte Türkiye Eğitim Vakfı burs müracaat tarihleri…

TEV Lise ve Üniversite Burs Müracaatları Ne Vakit?

Türkiye Eğitim Vakfı tarafınca öğrencilere dayanak hedefiyle verilecek bursun müracaatları 6 Eylül-6 Ekim 2021 tarihleri içinde alınacaktır. TEV yurt müracaatları 16 Eylül itibariyle sona ermiştir. Ayrıyeten Yüksek lisans ve doktora eğitimi alanlar bir daha benzeri biçimde 6 Ekim tarihine kadar müracaatlarını yapabilir.

2021 TEV Burs Fiyatları Ne Kadar?

Türkiye Eğitim Vakfı, burs fiyatları eğitim alınan kademeye nazaran değişiklik göstermektedir. 2021 yılında lise bursu 350 TL, üniversite bursu 800 TL, ÜBB (Üstün muvaffakiyet bursu) 1.600 TL olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin burs ödemeleri her yıl Ekim-Haziran ayları içinde toplam 9 ay boyunca ödenmektedir. Burs ödemeleri her ayın 15’inde gerçekleştirilir. Birinci sefer burstan yararlanacaklar için Kasım ve Aralık aralık ayları sonunda Ekim prestiji ile topluca yatırılmaktadır.

TEV Bursu Müracaatları Nasıl Yapılır?

TEV burs müracaatları kurumun resmi internet sayfasında bulunan müracaat formunun doldurulması ile gerçekleştirilmektedir. Buradan direkt olarak resmi sayfayı ziyaret ederek gerekli bilgilere erişebilirsiniz. Açılan ekranda burs müracaat tipi, başvurmak istediğiniz formu seçerek müracaatınızı tamamlayabilirsiniz.

TEV Yükseköğrenim (lisans) Burs Başvurusu Şartları!

2021-2022 eğitim öğretim yılında burs verilecek bursun müracaat kuralları aşikâr oldu. İşte müracaat koşulları;

T.C. Vatandaşı olmak,

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi dayanağa muhtaçlığı olmak,

Yarar getiren rastgele bir işte çalışmamak,

Diğer bir kamu yahut özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan tahsil kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)

Orta sınıflar için;

Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olmak,

Bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve

3 taniçin fazla başarısız dersi bulunmamak.

Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

TEV Lise Burs Müracaat Kuralları Neler?

Türkiye Eğitim Vakfı, lise burs müracaatında yalnızca meslek lisesi öğrencileri müracaat yapabilir. İşte Lise bursu müracaat kaideleri;

T.C. Vatandaşı olmak,

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi dayanağa muhtaçlığı olmak,

Kar getiren rastgele bir işte çalışmamak,

Öteki bir kamu yahut özel kurumdan burs almamak,

Orta sınıflar için: bundan evvelki sınıftan başarısız dersi olmamak ve bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmak.