Trabzonspor’un yıldızı Marek Hamsik, İspanya basınına konuştu! ‘Trabzonspor’a gelme niçinim…’

Semedov

New member
Trabzonspor’un yıldızı Marek Hamsik, Marca’ya bir röportaj verdi.

Marca’da soru-cevap biçiminde yayınlanan röportaj şöyle:

niye Trabzonspor’a transfer oldun?

Beni birinci arayan onlardı, ben de çabucak imzaladım. (Gülüyor) Menajerime EURO 2020’dilk evvel yeni ekibimle mutabakat istediğimi söylemiştim. Turnuvada bunu düşünmek istemiyordum ve her şey bu biçimde gelişti. Verdiği karardan mutluyum.

Trabzon, Napoli üzere deniz kenarında bir kent ve taraftarları da fazlaca tutkulu. Napoli ve Trabzon birbirine fazlaca benziyor mu?

Evet. Beşerler futbola ve hayata karşı epey tutkulu. Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 yendiğimizden daha sonra kentte sabaha kadar parti vardı. Daha dönemin başında bu biçimde bir şeyle karşılaştım, şampiyon olursak inanılmaz bir şey olacaktır.

Napoli’de üç sefer şampiyonluğa epeyce yaklaştınız ancak üç defa ikinci oldunuz. Kulübü bu dönem nasıl görüyorsun?

Bütün maçlarını takip ediyorum. Mükemmel bir dönem geçiriyorlar ve tarafsız gözle baktığımda şampiyon olabilirler. Oradayken şampiyon olmaya epeyce yaklaştım ancak olmadı. Trabzon’daki amaçlarımdan biri de şampiyonluk yaşamak.

Napoli’deki lakabın Türkiye’de de kulanılıyor…

Evet. Burada da ekip arkadaşlarım ve taraftarlar bana ‘Grande’ diyor.

Bir Napoli taraftarı olarak Maradona’nın vefatı seni nasıl etkiledi?

Çok üzücü. Maradona kentin bir kesimi, onu herkes epeyce özlüyor. Onunla tanışıp vakit geçirme talihim olmuştu. Bana formasını vermişti. Maradona ile olağanüstü anılarım var.

Trabzonspor ligde açık orta farkla başkan. En büyük favori siz misiniz?

Döneme fazlaca güzel başladık ve bu türlü devam ettik. bir daha de bu farkın bir manası yok, odaklanıp çalışmala devam etmeliyiz.

İstanbul gruplarıyla nasıl yarışabiliyorsunuz?

Onlar Avrupa’da oynuyor lakin biz oynamıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde yahut UEFA Avrupa Ligi’nde büyük güç harcıyorlar, bu da bizim avantajımıza oluyor zira biz maçımızı oynayıp, dinlenip, öteki maça daha âlâ hazırlanabiliyoruz.

Saç tarzın sebebiyle bir ikon haline geldin, seni bir savaşçı üzere gösteriyor. Nden daima bu saç tarzıyla gördük seni?

Futbola başladığımdan beri saç tarzım bu biçimdeydi. Birisi Hamsik deyince insanın aklına direkt saç tarzım geliyor. Benim bir kesimim…

Sence İspanya’da oynayabilir miydin?

Bu talih elime hiç geçmedi lakin Pep Guardiola’nın Barcelona’sının oyununu epeyce beğeniyordum. Sevdiğim bir taktisyen. Çin’e gitmemiş olsaydım mesleğimin sonuna kadar Napoli’de kalmak isterdim. Çok büyük bir kulüp ve kusursuz bir şehirdeydim. Ayrıyeten Borussia Dortmund’a transfer olabilirdim. Benimle görüştüler ancak sonunda Napoli ile kontrat uzattım. Artık ise Trabzonspor’dayım ve burada olmaktan memnunum.