Trabzonspor’da Abdullah Avcı’dan Roma maçı yorumu: ‘Turu zorlamak istiyoruz’

Semedov

New member
UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off çeşidi rövanş maçında yarın Roma ile deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor’da teknik yönetici Abdullah Avcı, Roma Olimpiyat Stadı’nda Slovak oyuncusu Marek Hamsik ile bir basın toplantısı düzenledi.

Avcı, geçen haftaki karşılaşmanın istikrarlı geçtiğini anımsatarak, “Oyunların istikrarlı olduğu, savunmada atakta birlikte hareket edildiği, vakit zaman Roma’nın, vakit zaman bizim oyunu elimize aldığımız, istikrarlı, aslında bu ligin üzerinde bir karşılaşma, sonuna kadar konsantrasyonu yüksek, iki ekibin da oyuncularının odaklandığı, bilgilerin kazanıp yahut bilgilerin kaybettiği bir karşılaşmadan mağlup olarak ayrıldık.” dedi.

Bu maçın tahlilini yaptıklarını belirten Avcı, “Bunun üzerine ikinci maç. Evet Roma kadrosunun değerli bir avantajı olabilir. Fakat bu oyun oyunun ortasındaki anlarla ayrıntılarla belirleyici oluyor. Biz de bunu bilhassa yarınki karşılaşmada son ana kadar oyun ortasında odaklı kalarak, oyun ortasında neler yapabileceğimizi oyuncularımızla paylaşıp, sonuna kadar çeşidi getirmeyi zorlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Roma grubunun İtalya Serie A’ya da galibiyetle başladığını anımsatan Trabzonspor Teknik Yöneticisi, “Roma ekibi da Mourinho da lige galibiyetle başladılar. Avrupa kupasında da bir adım attılar. Onları da tebrik ediyoruz. Yarın birinci maç üzere hoş, oyunların istikrarlı olduğu, umarım hoş kentte olmaktan son derece memnun olduğumuz, keyifle ayrılacağımız bir akşam olur.” tabirlerini kullandı.

Deplasman golü kuralının kalkması ve bu maçta bunun kendileri için avantaj olup olmadığına ait görüşleri sorulan Abdullah Avcı, “Deplasman golü kuralının kalkmasının hakikat olduğunu düşünüyorum. Bilhassa ekiplerin, bu kadar kısa müddetlerde oynadıkları karşılaşmalarda, deplasman galibiyeti yahut gollerinin eşitliği halinde avantajlı olması halinin ortadan kalkmasının daha çekişmeli bir durum, daha rekabet oluşturacağını düşünüyorum. O niçinle bunu destekliyorum.” biçiminde konuştu.

Slovak oyuncu Marek Hamsik de Türkçe “Merhaba” diyerek başladığı basın toplantısında, şunları kaydetti:

“İlk maç aslında iki ekip için de pek şiddetli geçen bir maç oldu. İki kadronun da sonuna kadar zorladığı bir maç oldu. Bence Roma, birinci maçı ufak ayrıntılarla kazandı. Biz düzgün uğraş ettik. Maçı kaybetsek de taraftarımız da bizi alkışladı. Roma maçındaki performansımız, bizim ne kadar uygun takım olduğumuzu da gösterdi. Rövanş maçında da birebirini yapmamız lazım, tahminen biraz daha fazlasını yapmalıyız. Biz yarın alana çıktığımızda maçı hoş değerlendirip, natürel ki cins atlamayı umuyoruz. Yarın onların meskeninde, taraftarları önünde oynayacağız, tahminen daha da güçlü geçecek.”