Trabzonspor’da Abdullah Avcı’dan galibiyet kelamları

Semedov

New member
Lige yeterli başlayamadıklarını belirten Hakan Keleş, “Kaybedilen iki maçı bu maç öncesi telafi etmek istiyorduk. Rakibimizi de göz önüne alırsak ligin ofansif olarak en güzel ekiplerinden bir tanesi, lakin defansif olarak zaaflarını biliyorduk. İstatistiklere baktığımda başa baş bir oyun. Bize de gelebilirdi lakin duran toptan yediğimiz bir gol bizi biraz oyun konsantrasyonumuzu bozdu. Bugün alana çıkan birinci 11’in ahenk sorunu var. Günden güne de uyguna giden bir oyunumuz var diye düşünüyorum. Ulusal orta düzgün gelecek, inşallah toparlayacağız, taraftarımızı da üzüyorum biliyorum lakin yeni bir grup olmanın da dezavantajlarını çekiyoruz. Defansif olarak birtakım şeyleri oturttuk, ofansif olarak eksiğimiz bir on numara, bir kenar oyuncusu. Pozisyonlara giriyoruz lakin son vuruşlarda meşakkat çektik, çalışmamız gerekiyor, bir arada çalışma bahtı bulamadık, ulusal orta âlâ gelecek toparlayacağız” tabirlerini kullandı.
Transferin sona ermediğini aktaran Keleş, bir on numara ve bir kenar oyuncusu transferi yapmak istediklerini kaydetti.

“KRİTERLERE TAKILAN OYUNCULAR VAR”

Keleş, bir gazetecinin sol bek oyuncusu Hüsamettin Tut’un durumuna ait sorusuna, “Sözleşmeli oyuncumuz devam ediyor, iki tane kenar oyuncusu aldık, kriterler var tabi ki Erolcan Akdağ’ı takıma alamadık, bir sürü kriterler var onlara takılıyorlar, sayılar tutması gerekiyor, genç oyuncuları takıma almak zorunda kalıyoruz” cevabını verdi.

“GİRESUNSPOR’U ÂLÂ YERLERE GETİRECEĞİZ”

Düzgün bir takım kurduklarını düşündüğünü kaydeden Keleş, “Geçen sene de bu biçimde bir makûs takım başarılı olamayacak denildi ancak sonunda muhakkak bir dönemi, ahengi yakaladık, inansınlar bize güvensinler, yanlışsız işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Giresunspor’u uygun yerlere getireceğiz” formunda konuştu.

ABDULLAH AVCI: ULUSAL ORTAYA KAZANARAK GİRMEK KIYMETLİYDİ

30 Ağustos’un Zafer Bayramı’nı kutlayarak kelamlarına başlayan Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı ise, “44 yıl daha sonra Giresunspor’u yine ligde görmek sevindirici. Futbolcu olarak eski statta oynamıştım. Bugün bu biçimde bir stadın, tesisin hem Türk futboluna birebir vakitte Giresunspor’a kazandırılması sevindirici. Giresunspor iki maçtır oyunun karşılığını alamadı. Bizim ismimize da Ağustos 5 ile 30 ortası toplam 7 karşılaşma oynadık. Bunların biri uzatmalı 4 Avrupa maçı ve 4-5 saat yolculuklu. Zihinsel yorgunluk ve sakatlıklarda bunun üzerine geldi. Ligde bu üç maçı kazanmak bizim için hayli kıymetliydi. Kazandık, kazanırken bugün geçişlerde yakaladığımız konumlar vardı. Duran toptan golü bulduk ve onu muhafazasını bildik. Gol erken olunca rakip kenar ortalarını fazlaca yapmaya başladı. Orada 1-2 durum verdik. Hem topa sahip olmak tıpkı vakitte skoru korumak kıymetliydi. Sakatlıklar var, değişimler oluyor. 3 maç sonunda zihinsel rahatlama için bu maçı kazanıp bu ortayı âlâ kıymetlendirmek istiyoruz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün geçen haftadan sakat ve olmayan oyuncularım vardı. Abdülkadir Ömür sakatlıktan çıktı, Türk futbolu için epeyce değerli. Serkan ne vakit bakılırsav versem en güzelini yapmaya çalışıyor. Yusuf oyuna girip düzgün şeyler yapıyor. Başkaları de katkı sağladılar. Kazanmak ve ortaya bu türlü girmek son derece değerliydi. Taraftarımız bizi yolda karşıladı, onlara da teşekkür ediyoruz. bu türlü kazanmak bize güç veriyor. Kenti bir ortaya getiriyor. Trabzonspor şampiyonluklar hayatış ve kaybetmiş. Kıymetli oyuncular kazandırmış bir kent, kulüptür. Trabzonspor yarışacaktır. Daima saha ortasında çaba etmiştir ve buna devam edecektir. Lider, yöneticiler, kulüpte çalışanlar, oyuncularım ve bize dayanak veren taraftara teşekkür ediyoruz ve armağan ediyoruz” dedi.

“TRABZONSPOR BU SENE TEPE YARIŞI VERECEKTİR”

Trabzonspor’un bu sene tepe yarışını vereceğini kaydeden Avcı, “Şu an itibariyle taraftar bize inanıyor, biz oyunculara inanıyoruz. Âlâ ve alternatifli takımımız var. Bugün eksiklere, sakatlıklara ve yorgunluklara karşın kazanabildik. Burası sıkıntı bir deplasman. Sakatlar, yorgunluklara karşın sayılar, istatistikler hoş. Her kazandığı hafta kümenin ve kentin gücü artıyor. Trabzonspor’un olduğu her yerde yarış vardır, bu senede de yarışı verecektir” diye konuştu.

“SON GÜNLERDE FIRSAT TRANSFERİ OLABİLİR”

Transfer çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını da belirten Avcı, “Transferde epeyce uyumlu çalıştık. Trabzon’a Kasım’ın 10’u itibariyle ayak basmıştım. Hem yarışırken hem planlama yaparken tıpkı vakitte transferlerle uğraşıyorduk. Biroldukça kulüpten yüzde 90 erken organize olduk, transferimizi erken bitirdik. Bugün tahminen de onun karşılığını alıyoruz. Transfer yüzde 95 bitti. Son günlerde fırsat transferi olabilir” sözlerini kullandı.