Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı: ‘Sabırlı oynayacağız’

Semedov

New member
Abdullah Avcı, dönem başında Roma’dan transfer edilen savunma oyuncusu Bruno Peres ile müsabakanın oynanacağı Medical Park Stadı’nda basın toplantısı düzenledi.

Avcı, geçen hafta lig ve Avrupa’da epeyce ağır geçen bir müddetç yaşadıklarını belirterek, “Özellikle dünya futbolunun tanıdığı, İtalya futbolunun değerli ekiplerinden, tarihiyle, geçmişiyle hayli değerli bir kulübü ağırlamaktan memnunluk duyacağız. Çok geniş oyuncu havuzuna sahip olan bir Roma kadrosu, bilhassa geçen sene yaptıkları transferlerle fazlaca ön plana çıktılar. Geçen sene de bilhassa Avrupa ligi açısından başarılı bir dönem geçirdiler. Son 16’da Shakhtar, daha sonrasında Ajax’ı eledikten daha sonra yarı finalde Manchester United’a elenmişler.” dedi.

Bruno’nun da geçen sene o takımın ortasında olduğunu lisana getiren Avcı, şu biçimde devam etti:

“Geniş bir takıma sahipler. Yeni 20 tane ulusal ekip düzeylerinde oyuncuları var. Bir sene evvelce oyun kurmalarında 3-5-2 formasyonunu alan, top rakipteyken merkezi kapatıp, kenara yönlendirip orada şiddetli baskı yapan, geçişi de oynayan epey yetenekli oyuncu havuzuna sahipler. Maçların akabinde dinlendik, aslında görsel de hazırlanıyoruz. İkinci günümüz pratikte değil, toparlanma ile geçiyor. Biz de her maça, her rakibe bakılırsa hazırlanıyoruz. Bilhassa epey fantastik bir kadronun, fantastik bir hocasını, dünyanın da tanıdığı, özel pek fazlaca başarıyı elde etmiş hocasını ağırlamaktan memnunluk duyacağız.”
Avcı, “Trabzonspor olarak her rakibe karşı oyun planlarımız, organizasyonlarımız var.” diyerek, “Sonuç ne olursa olsun Trabzonspor’u temsil ettiğimizin farkındayız. Taraftarımızdan daima bilhassa ligimizin ve Avrupa Ligi’nin başladığı süreçte sabır istiyorum. Oynadığımız her maç bize geri dönüşler ve yine çalışma imkanı veriyor. Hem oyun manasında gelişme birebir vakitte zaaflarımız üzerinde tekrar çalışma imkanı veriyor. Düzgün bir yoldayız. Taraftarımız bizim için değerli. Onların maçta olması bizim bu eksik kalan taraflarımızın hızlanmasını sağlayacak. Bilhassa Roma ve gerisinden da Sivasspor maçlarında taraftarımızın olması bizi başka rakiplerden bir fazla yapıyor. Onun için takviyelerine muhtaçlığımız var. Yarın Trabzon için hoş bir gün, bizim için de hoş bir başlangıç olmasını diliyorum.” halinde konuştu.

– “Sabırlı oynayacağız.”

Yarın kazanmak için sabırlı bir biçimde oynayacaklarını kaydeden Avcı, şöyleki devam etti:

“Her rakibe nazaran savunmada da atakta da ona nazaran planlamalar yapabiliyoruz. Artık birbirine yakın oyunlar var. Roma’nın oyun kurmaları ve karşılamalarının da bizim üzere olduğunu düşünüyoruz. Çok kalite ve yineları olan bir kadro. Bilhassa Avrupa’da tecrübeleri daha fazla lakin bizim de planlarımız var. Daima ‘hücum mu savunma mı?’ diye soruyorlar. Her ikisi de olmadan bugün dünya futbolunda olmuyor. Her ikisinin de bilgileri var. Geçen sene kadro savunmasını epeyce daha güzel yaparken, bugün atak zenginliği var. Geçen sene birinci haftadan daha sonra ‘ne vakit atak oynayacağız’ diyorlardı. Savunma güvenliğini alarak hamlede oynamıştık. Bunun bilgileri var. Ayrıntılarla, yenidenlarla ilgili onun için sabır diyorum. Çalışıyoruz. Çok tekrar yaparak bunu daha düzgün hale getireceğiz. Yarın Trabzonspor bir daha kazanmak için sabırlı bir biçimde oynamaya devam edecek.”

Avcı, kadrodaki rekabetle ilgili bir soru üzerine de şunları söylemiş oldu:

“Kaliteli rekabet ve bunun ortasında bilhassa hayli vurgu yaptığım olması gereken sahanın ortasında ve haricinde grup bütünlüğü. birlikte hareket eden, küme gücünün üstte olduğu bir grup yarattığında, gideceğin gayeye adımları daha da hızlandırmış oluyorsun. Çok birbirine yakın, kaliteli rekabet derinliği olan bir takım oluşturmaya devam ediyoruz. Lider ve idare heyetine bu manada takviyeleri için teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un olduğu her yer yerde yarış vardır. Bu sene erken organize olarak, erken transferler yaparak bu yolu kısaltmak istedik. Şuana kadar sağlıklı, verimli gidiyor. Her şey yüzde yüz gerçek mu? Hayır. Eksikler var. Bu oyun bu biçimde bir oyun. Vakit zaman ortasında dalgalanmalar olacak. Vakit zaman tahminen epeyce kazanacağız lakin hepsinde takviye ve sabır istiyorum.”

– Peres’in açıklamaları

Bruno Peres, ne kadar kıymetli bir maç oynayacaklarının farkında olduklarını belirterek, “Avrupa tarihinde fark yaratmış bir gruba karşı oynayacağız. Fakat biz de Trabzonspor’u temsil ettiğimizin farkındayız. Ne kadar kıymetli ekibe karşı oynadığımızı, ne kadar yeterli çalışmalar yaptığımızın farkındayız. Bütün çalışmalarımız anlarımız bu maçla içindi. Hocalarımızla yaptığımız görüşmeler de rakibinizin neler yapabileceğini biliyoruz. Kendi planlarımız, kendi gücümüz var.” sözlerini kullandı.

Yarın taraftar dayanağıyla oynayacaklarını lisana getiren Peres, şöyleki devam etti:

“Onların dayanağıyla işler biraz daha kolaylaşıyor. Takviyelerini gerinizde hissettiğinde saha ortasında daha sıradan hale geliyor. Kıymetli ekibe karşı oynayacağız. Ben de uzun yıllar bu ekipte oynama fırsatı bulmuştum. Her vakit hürmet duyacağız. Kendi gücümüzün neler yapabileceğimizin farkındayız. Bu sene değerli, kuvvetli bir grup oluşturuldu. Bu ekibin yapabileceklerinin aslında hududu yok. Bu ekip başarılı olmak için kuruldu. Yarın taraftarımıza keyifli bir gün ikram etmek istiyoruz.”

Peres, müsabakanın iki kadro açısından da fazlaca sıkıntı olacağını belirterek, “Onların da bizim de tıp bahtımız var. İki ekip da ya ayrıntılarda kazanacak ya kaybedecek. Onlar için de bizim için de epeyce kolay olmayacak. Konsantrasyon değerli fark yaratacak. Bizim oynadığımız resmi maçların fark yaratacağını düşünüyorum. Onun avantajını kullanmaya çalışacağız. İçeride de oynama avantajını kullanmaya çalışacağız. Yarınki maça hazır çıkacağız. Tıp talihi eşit yalnızca ayrıntılar kazanılacak diye düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.