Trabzon’da yerli aşı Turkovac uygulanmaya başlandı

baboli

Global Mod
Global Mod
Trabzon’da yerli aşı Turkovac uygulanmaya başlandı
Vilayet Sıhhat Müdürü Hakan Usta, Turkovac aşı randevularının cumartesi gününden itibaren açık olduğunu belirterek, şunları söylemiş oldu:

“Turkovac Türk aşısı olarak hizmete sunulmuş oldu. Daha evvel biz faz 3 çalışmasında rol almıştık. Trabzonspor formaları vererek işi renklendirmiştik. Vatandaşlarımızın hassaslığını bir nebze oluşturmuştuk. Vatandaşlarımız hassas olarak aşı randevusu aldılar. Bugün de aşılar yapılmaya başlandı. Umutluyuz 2 tane aşımız vardı. Bunun yanına Turkovac Türk aşısı eklendi. Bu kadar aşıdan daha sonra insanların Covid olmayı istemeyeceklerini umut ediyoruz. Aşıyla bir arada kendilerini koruyacaklarının beklentisindeyiz. Son yapılan çalışmalara göre sayın bakanımız bunu duyurmuştu, Sinovac’tan daha faal olduğu görüldü. Çalışmalar bunu doğruladı. Gönül rahatlığıyla her bir insanımızın Turkovac aşı yaptırması bizim istek ve beklentimiz.”

‘0-4 YAŞ GURUBUNDA DA HASTALARIMIZ VAR’

Ağır bakımlarda her yaştan hastanın olduğunu tabir eden Usta, şu biçimde devam etti:

“Trabzon, olay artışlarıyla birlikte Karadeniz Bölgesi ile bir arada daima üstlerde seyrediyor. bir daha binin üzerinde olaylarımız var. çabucak hemen aşağıya yanlışsız yönelmedi. İnşallah İstanbul’da olduğu üzere bizim de olay sayılarının aşağıya gerçek inmesini bekliyoruz. Bu sabah prestijiyle olay sayılarına baktığımızda, 0- 4 yaş gurubunda da hastalarımız var. Bu 8 hastanın 4’ü ağır bakımda yatıyor. 55 yaş üzeri yüzde 75 hadisemiz var. 40-50 yaş gurubunda 22 hastamız var. Beşerler her yaş gurubunda hasta olabiliyor. ötürüsıyla her insanın kendisini müdafaası gerekiyor. Maske, ara ve paklık şayet olmazsa olmazımız. Aşı hakkı olan her vatandaşımızın aşısını olarak bu illetten ülkemizi, vatanımızı milletimizi kurtarmalarını bekliyorum. Sıhhat çalışanlarımız bu süreçte hayli yoruldu. Tam 2 yıl geçti. Bu süreç içerisinde her gün neredeyse 100 sıhhat çalışanımız Covid testi müspet olarak misyon dışı kalıyor. Vatandaşımızdan istirhamımız bu aşı olayında hassas olsunlar.”

‘TURKOVAC’I BEKLEDİM’

Turkovac aşısını beklediğini belirten Ahmet Köken, “Sağlık Bakanımız yerli aşının çıkacağını daima söylüyordu. Onun için hiç aşı vurulmadım Turkovac aşısını bekledim. Bugüne nasip oldu. Randevu sistemine kayıt yaptırdım. Aşımı yaptırdım epey şükür. Bu süreci yerli aşımızla birlikte atlatırız” diye konuştu.

Ayşe Turan ise, “2 aydır yerli aşıyı bekliyordum. 2 tane BioNTech vurulmuştum. Herkes gelip aşısını vurulsun. Yerli aşımızı gönül rahatlığıyla vurulalım” tabirlerini kullandı.

KAYNAK: DHA