Tıp eğitimi hayalleri savcılıkta bitti

YingYang

New member
ABDULLAH SARİCA

Yabancı asıllı öğrenciler, tıp fakültesinde eğitim görme vaadiyle dolandırıldı. Yabancı asıllı 3 kişi, Ankara’da yaklaşık 3 ay evvel turizm, eğitim ve sıhhat alanında faaliyet gösteren bir şirket kurdu. Ürdün, Filistin, Tunus üzere ülkelerdeki yaklaşık 200 öğrenciyle temasa geçen şirket yetkilileri, eğitim masraflarının İsveç Devleti’nin vereceği bursla karşılanacağını söyleyerek Türkiye’de “tıp fakültesinde okuma” vaadinde bulundu. Kişi başı en az 10 bin dolar alarak mukavele imzaladı.

OKULLAR AÇILDI KAYITLARI YAPILMADI

Türkiye’ye gelen gençler, üniversitelerin kayıt müddetleri sona erince dolandırıldıklarını anladı. Öğrenci adaylarından 32’si, Avukat Mehmet Emin Bozyiğit aracılığıyla şirket yetkilileri Irak asıllı Faisal Ali İsmail Suleman, Lokman Muhammed Suleyman ile Ürdün vatandaşı Haitham Abdallah Dhib hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata duyurusunda bulundu.

ÇIKARLARI 5 MİLYON DOLAR

Şirketin yaklaşık 5 milyon dolarlık haksız çıkar elde ettiği tez edilen şikayet dilekçesinde, “Şirket yetkililerinin ileti ve konuşmalarında öğrencilere, Yabancı Asıllı Öğrenci Sınavı’nda düşük puan alsalar dahi tıp fakültesine kayıtlarının yapılacağı söylenmiştir. Evraklarda Ürdün bayrağı, Ankara Üniversitesi’nin amblemi kullanılarak inanç kazanılmaya çalışılmıştır. Öğrenciler kendi ülkelerini bırakarak tıp fakültesi okuma ümidiyle Ankara, İstanbul ve Bursa’ya gelmişlerdir.” sözleri yer aldı.