TEKNOFEST’i istediler! Selçuk Bayraktar ülkeleri deklare etti

baboli

Global Mod
Global Mod
TEKNOFEST’i istediler! Selçuk Bayraktar ülkeleri deklare etti
TEKNOFEST’te bir ilk! Selçuk Bayraktar tek tek inceledi

TEKNOFEST İdare Şurası Lideri Selçuk Bayraktar, dost ve kardeş ülkelerden TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği düzenlemeleri için talepler aldıklarını belirterek, “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha hayli ülke var.” dedi.

Bayraktar, AA muhabirine, 17’nci Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve bu yıl birinci defa gerçekleştirilen Liseler Ortası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları aktiflikleri sırasında değerlendirmede bulundu.

TEKNOFEST’i 4 yıldır düzenlediklerini ve 35 farklı alanda yarışlar yaptıklarını aktaran Bayraktar, “Bu müsabakalar geleceğin trendi teknolojilere gençlerimizi hazırlamak için yapılıyor. Dünyada yükselen teknoloji trendlerinde bizim de markalarımız olsun, bu teknolojileri onlar geliştirsin, yalnızca tüketimde değil, araştırıp, geliştirip, üreten tarafta olsunlar diye düzenleniyor.” tabirlerini kullandı.

Bu yarışlara birinci yıl 20 bin öğrencinin başvurduğunu hatırlatan Bayraktar, ikinci yıl bunun 50 bine, üçüncü yıl 100 bine ve bu yıl ise 200 bine yükseldiğini söylemiş oldu.

Dünyada robotik, yapay zeka yahut farklı teknik ve bilimsel alanlarda bu şekil yarışların yapıldığına dikkati çeken Bayraktar, şu biçimde konuştu:

“2019’da 1 milyon 720 bin iştirakle dünyadaki en büyük havacılık şenliği aktifliğini gerçekleştirdik. Bu, milletimizin adeta bu alanlarda yitik sevdasına sarılır üzere sarılmasının göstergesi. 20’li yaşlarımızda tam zıddı bir anlayış vardı, asla bu alanlarda var olamayacağımızı düşünürdük. Artık dönüşümün hayli süratli olduğu vakit içinderda yaşıyoruz. ötürüsıyla yanlışsız bakış açısıyla ‘Biz yaparız, yaptık mı da en uygununu yaparız’ anlayışıyla ülkemizden bilim ve teknoloji alanında büyük eserler çıkacağına inanıyoruz.”

AÇIK ORTA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Bayraktar, dost ve kardeş ülkelerden “Bizim için TEKNOFEST düzenler misiniz?” üzere taleplerin geldiği bilgisini vererek, “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha epeyce ülke var.” dedi.

TEKNOFEST’in artık açık orta dünyadaki en büyük teknoloji müsabaka platformu olduğunu vurgulayan Bayraktar, daha yüksek bir iştirak beklemediklerini ve bu düzeyin doymuş bir düzey olduğunu lisana getirdi.

Bayraktar, buradaki çalışmalarının meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Girişimler kuruldu ve bunlar faaliyet göstermeye başladı. Bunun yanında bu kadar büyük bir müracaat, büyük bir farkındalığın ve Ulusal Teknoloji Atağı gayeleri doğrultusunda bir paradigma dönüşümünün göstergesi. Bu manada bizler ve düzenleyici 73 paydaşımız için en büyük manevi haz. Ben Türkiye’den 10 yıl ortasında onlarca farklı alanda dünyaya nispetle fazlaca büyük teşebbüslerin çıkacağını düşünüyorum. Türk beyinlerinin dünyanın en büyük icatlarını Türkiye’den çıkarabilmesi için gerekli ekosistemi ve o kültürel dönüşümü hedefliyoruz. Ben bu dönüşümün gerçekleşeceğini düşünüyorum. 5-10 sene ortasında de bunun net sonuçlarını goreceğimize inanıyorum.”

Bayraktar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını periyodunda aşıyı Türk bilim insanlarının bulduğunu anımsatarak, bunun dünyada insan ömrüne dokunan en büyük icatlardan biri olduğunu söylemiş oldu.

Dünyada artık en büyük dönüşüm rüzgarının teknoloji üzerinden geldiğine işaret eden Bayraktar, bu manada nitelikli insan sermayesinin ehemmiyetine dikkati çekti.

Bayraktar, gençlerin gönlünde yatan aslanı bulması gerektiğini söz ederek, onlara yaptıkları işte milletin ve toplumun menfaatini öncelemeleri ve gayeleri doğrultusunda en âlâ biçimde çalışmaları tavsiyesinde bulundu.