Hep diyoruz ya… Esnafa destek… Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde esnafa destek paketi açıkladı… Büyükşehirlerde aylık 750 lira… Diğer şehirlerde aylık 500 lira… Kira yardımı… Kimse kusura bakmasın ama “devede kulak” bile olmadı bu rakamlar… Alanya’da normal bir esnafın ödediği kira bedeli aylık nerden baksanız bir sürü para… Hele hele dövize vurursan… Durum perişan… Şimdi… Bu esnafların son günlerde yaşadığı daha doğrusu ödemeye çalıştığı bir rakam daha var… Söyleyeyim… Malumunuz 2020 yılı bitiyor, 2021 yılı başlıyor… Muhasebe olayları da yenileniyor… Yani… Yani si şu… Defter tasdik parası diye bir sürü para isteniyor esnaftan… Bunu noter mi alır, devlet mi alır, muhasebeci mi alır, bilmiyorum… Ama birileri alıyor… Ben de diyorum ki… Zorlu süreçten geçtiğimiz bu günlerde… Almayın efendim… Bedava tasdik edin defterleri… Esnafa destek diyorsunuz ya… En önemli desteklerden birisi bu olur işte… Abartmıyorum… Küçük ölçekli esnaflardan birisi bugün itibarı ile bin 200 lira defter tasdik parası ödeyecek… Bin 200 lira… 750 lira kira yardımı yaptığınız esnaf, bin 200 lira defter tasdik parası ödeyecek… Bu mudur yani olay… Bu mudur yani destek… Tekrar söylüyorum… Almayın efendim… Defter tasdik parası almayın… Nokta…
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.
ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.