Tarih tekerrür etmedi..

Semerkant

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası yarı final maçında Antalya'yı eleyerek finale çıkan ve finalde Trabzonspor'a kaybeden Alanyaspor, bu sefer Antalyaspor'a elenerek kupa serüvenine son verdi. Sakatlardan dolayı sürekli kadrosunda değişime gitmek zorunda kalan Çağdaş Hoca, Babacar, Kadzior ve son anda sakatlanan Efecan'ın yokluğunda Tayfur'u sağ kanada monte ederek maça başladı. Orta sahada da değişime giden Çağdaş Atan, Hasan ve Sipois'i kenara alarak orta sahada Ceyhun ve Berkan'a görev verdi. *** Karşılaşmanın ilk yarısında, lig maçına göre rollerin değiştiği bir oyun izledik. Lig maçında oynamayan Fredy, Amilton ve Podolski'nin takıma girmesi, Antalyaspor'un önde oynamasını, başka bir kimliğe bürünmesini sağladı. Antalyaspor biraz daha kontrollü ve aceleci davranmasa ilk yarıda işi bitirebilirdi. Alanyaspor ise ilk yarıda hiç bir varlık gösteremedi. Bekler hücuma katkı sunamayınca kanatlar da sustu ve beklemediğimiz bir ilk yarı geçirdik. Alanyaspor ilk yarı boyunca çok etkisizdi. Mustafa stoperler arasında kaybolunca geriye çıkarak top almaya çalıştı. Berkan son derece etkisizdi, çok pas hatası yaptı. Antalyaspor etkili atakları ve ön alan baskısı ile ilk yarıda üstün bir oyun sergiledi ve soyunma odasına 1-0 önde girdi. *** İkinci yarıda da o istediğimiz oyunu ne yazık ki oynayamadık. Bir süre top bizde olsa da üçüncü bölgede ne yaptığını bilmeyen ve şuursuzca şişirme toplarla sonuca gitmeye çalıştık. Bu yüzden bir türlü oyun ritmini de yakalayamadık. Skor üstünlüğünü ele geçiren rakip de kapanarak kontra oyuna girince işimiz tamamen şansa kaldı. Dakikalar 82'yi gösterdiğinde ise kalemizde ikinci golü gördük ve maç o dakikada sona erdi. İyi oynayarak kazanan Antalyaspor'u tebrik ediyorum. İnşallah kupayı da alırlar. Biz çıkamıyorsak bize düşen kendi şehrimizin takımını desteklemektir. *** Üzülerek söylüyorum ki, maç öncesi söylediğim ve yazdığım her şey gerçekleşti. "Endişeliyim, lig maçı bizi yanıltmasın, ayağımız yerden kesilmesin" dedim, "Rakibi küçümsemeyelim" dedim. Artık yapacak bir şey yok. Önümüzde bir lig yarışı var ve oraya devam edeceğiz. Kötü oynayarak elensek de bize bu heyecanları yaşatan herkese teşekkür ederim. İnşaallah bu yaşadığımız sarsıntı Konyaspor maçına etki etmez.

ircfrm.net için Yenialanya-com sitesinden alıntı yapılmıştır.