“Takımın bir kimliğe sahip olduğunu herkes biliyor…”

Semedov

New member
Adana Demirspor, yarın Ziraat Türkiye Kupası 5. Tipi’nde karşılaşacağı Ankaraspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Adana Demirspor Teknik Yöneticisi Vincenzo Montella, dönemin birinci yarısında grubu beğendiğini söylemiş oldu.

Montella, “Gerçekten memnuniyet verici bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Artık ekibin bir kimliğe sahip olduğunu herkes biliyor. Kendi ruhunu ve uğraşını alanlarda yansıtabiliyor. Kişisel olarak da hepsinin gelişmesi memnuniyet verici” sözlerini kullandı.

Ligin ikinci yarısının birinci yarıya bakılırsa daha kuvvetli geçeceğini aktaran Montella, “Herkes bizi tanıyor, kimliğimizi yansıtabileceğimizi biliyorlar. Daha güçlü bir müddetç olacağını düşünüyorum. Lakin biz kendi uğraşımızı sürdüreceğiz ve yolumuza devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Ocak ayı transfer periyodu bir tamir vakit içinderıdır”

Transfer konusu hakkında da görüşlerini lisana getiren Montella, “Ocak ayı transfer periyodu bir tamir devri üzeredir. Lakin bu mevzuda pek bir bilgim yok. Burada liderimizin ve kulübümüzün niyeti hayli kıymetli. Liderimiz ekibi geliştirmek için bir fırsat bulursa muhakkak yatırım yapacağını biliyorum. Biz çalışmalarımıza devam ederken kulübümüzün de çalıştığını biliyorum” diye konuştu.

“Kendi performansımızı yinedan yansıtmamız gerekiyor”

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tipi’nde oynayacakları Ankaraspor maçını da kıymetlendiren İtalyan teknik adam, “Aslında âlâ bir grup olduğunu düşünüyorum Ankaraspor’un. Rizespor’a karşı aldıkları galibiyeti tahlil ettim ve kompakt olan, birlikte ve sert oynamayı hedefleyen bir ekip. Baktığınızda kontra ataklarda da belli tertipleri var ve topa sahip olmadıklarında da tertipli bir biçimde manzara gösteriyorlar. O yüzden büsbütün konsantre ve kendi performansımızı yinedan yansıtmamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Kaan Kanak: “Çok uygun bir ahenk yakaladık”

İdman öncesi gazetecilere konuşan mavi-lacivertli takımın oyuncularından Kaan Kanak, “İlk yarı hoş geçti. Daha fazlasını yapabilirdik lakin bu oynadığımız maçlardaki yaptığımız yanlışların üzerine çalışıp ikinci yarı daha hoş bir Adana Demirspor izleteceğiz. Uygun bir birinci yarı geçirdik bence. 26 yıl daha sonra Muhteşem Lig’e çıkmış yeni bir grup vardı. Öbür ülkelerden, kenti hiç bilmeyen oyuncular vardı. Hepsiyle şu an hayli yeterli bir ahenk içerisindeyiz. Liderimiz, taraftarımızla fazlaca âlâ bir ahenk yakaladık” diye konuştu.

Arijanet Muric: “Biraz şanssızız”

Başarılı kaleci Arijanet Muric ise ekip olarak dönemin birinci yarısını düzgün geçirdiklerini ve daima geliştiklerini söylemiş oldu.

Muric, Göztepe maçında Rassoul ile yaşadığı şanssız olayı da kıymetlendirerek, “Biraz şanssızız o hususta. bu biçimde şeyler futbolda oluyor. Ben çıktım, o beni görmedi ancak üstünde durmamamız gerekiyor. Futbolda bu biçimde kusurlar var” dedi.