Takdir ve teşekkür evrakı alacak öğrenciler dikkat! MEB birinci periyotta özürsüz devamsızlık yapan…

baboli

Global Mod
Global Mod
Takdir ve teşekkür evrakı alacak öğrenciler dikkat! MEB birinci periyotta özürsüz devamsızlık yapan…
MEB’in yayınladığı takvime bakılırsa okullarda birinci devir 21 Ocak Cuma günü sona erecek. Geçtiğimiz sene pandemi niçiniyle basılı karne alamayan öğrenciler bu devir sonunda karnelerine kavuşacak. 6 Eylül tarihinde başlayan ve kesintisiz süren yüz yüze eğitimde öğrenciler muvaffakiyetlerini alacakları evraklar ile taçlandırmak istiyor. Devir ortasında yapılan imtihan ve kelamlı notlarıyla derslerden yaptıkları muvaffakiyet ortalamasını hesaplamaya çalışan öğrenciler için kritik bir ayrıntı ortaya çıktı. Ulusal Eğitim bakanlığı, geçtiğimiz yıllarde hayata geçirdiği uygulama ile bir arada Takdir ve Teşekkür dokümanı verirken öğrencilerin devamsızlık durumlarına dikkate alıyor. Koronavirüs kaidelerinden öğrencilerin en az biçimde etkilenmesi için geçtiğimiz sene sınıfta kalma uygulaması kaldırılmıştı. İşte MEB’in ödül yönetmeliğinde yaptığı değişikliklerin bilgileri…

Devamsızlık Hududunu Aşan Öğrencilere Doküman Verilmeyecek!

Ulusal Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında resmi gazetede yayınlayarak MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Olağan kurallar altında öğrencilerin 10 gün özürsüz devamsızlık sonu bulunuyor. Özürsüz devamsızlığı 5 günü geçmeyen öğrenciler Takdir ve Teşekkür Evrakı almaya hak kazanacak. Öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılı karnelerini 21 Ocak Cuma günü alacak. Karneler ile bir arada öğrencilerin muvaffakiyet durumlarını belgeleyen Takdir ve Teşekkür evrakları de verilecek.

Takdir ve Teşekkür Dokümanı Nasıl Alınır?

Öğrencilerin devir not ortalaması ne olursa olsun rastgele bir dersten geçer not alamayan öğrenciler doküman alamıyorlar. İlkokul, ortaokul ve liselerde Teşekkür evrakı almak için öğrencilerin en az 70.00 not ortalamasını yapmaları gerekmektedir. 70 ve 84.99 içinde muvaffakiyet ortalamasına sahip öğrenciler o periyot Teşekkür evrakı almaya hak kazanırlar. 85.00 ve üzeri başarıyı yakalayan öğrenciler ise periyotlarını Takdir dokümanıyla kapatır.

MEB Takvimi Duyurdu: Yarıyıl Tatiline 11 Gün Kaldı!

Ulusal Eğitim Bakanlığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre öğrenciler bu yıl 4 tatil devri yaşayacak. Birinci devir birinci orta tatillerini 15-19 Kasım tarihleri içinde yapan öğrenciler, için birinci periyot ders zili son sefer 21 Ocak Cuma günü çalacak. Öğrenciler Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatilini 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri içinde yapacak. Tatil hafta sonları da dahil olmak üzere toplam 16 gün boyunca sürecek. İkinci devir öğrenciler 11-15 Nisan tarihleri içinde ikinci orta tatili yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek.

Uzmanlar Tatil İçin Aileleri Uyardı!

Son devirlerde Omicron varyantı niçiniyle hadise sayılarında önemli bir yükseliş yaşandı. Öğrenciler okullarda tüm tedbirler alınmış bir biçimde yüz yüze eğitime devam etti. Yaklaşık 1.5 yıldır pandemi niçiniyle tam vakitli eğitim alamayan öğrenciler 6 Eylül itibariyle okullarına kavuştu. Eksik kalan husus ve kazanımlar niçiniyle ağır bir tempoyla eğitim faaliyetlerine başlanmasıyla öğrenciler bu vakitte hayli yoruldu. Öğrencilerin nefes alacağı tatil devirlerinde uzmanlar öğrencilerin gereğince dinlenmesi gerektiğinin altını çizdi.