YingYang
New member
Suudi Arabistan’da Hac periyoduna sayılı günler kala Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Mekke’de Mina, Müzdelife ve Arafat üzere kutsal alanlara müsaadesiz girenlere 10 bin Suudi Riyali (2 bin 67 dolar) para cezası verileceğini duyurdu. Bakanlık Hac izini yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında getirildiğini vurgularken, birebir hatanın yenidenlanması halinde para cezasının iki katına çıkarılacağını vurguladı.
UYGULAMAYI İHLAL EDENLER, GÜVENLİK VAZİFELİLERİ TESPİT EDECEK
Bakanlık, 18 Temmuz’da başlaması beklenen yıllık Hac devri için yapılan hazırlıklar kapsamında Hac izinin uygulamasının bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini deklare etti. Hac müsaadenin uygulamasını ihlal edenler, güvenlik işçisi tarafınca takip edilecek. Bakanlık tarafınca yapılan açıklamada, “Güvenlik nazaranvlileri, denetim noktalarının yanı sıra Mescid-i Haram’a giden site ve koridorları denetim ederek düzenlemeleri ihlal etmeye yönelik rastgele bir teşebbüsü önleyecek” sözlerini kullandı.
UYGULAMAYI İHLAL EDENLER, GÜVENLİK VAZİFELİLERİ TESPİT EDECEK
Bakanlık, 18 Temmuz’da başlaması beklenen yıllık Hac devri için yapılan hazırlıklar kapsamında Hac izinin uygulamasının bugünden itibaren yürürlüğe girdiğini deklare etti. Hac müsaadenin uygulamasını ihlal edenler, güvenlik işçisi tarafınca takip edilecek. Bakanlık tarafınca yapılan açıklamada, “Güvenlik nazaranvlileri, denetim noktalarının yanı sıra Mescid-i Haram’a giden site ve koridorları denetim ederek düzenlemeleri ihlal etmeye yönelik rastgele bir teşebbüsü önleyecek” sözlerini kullandı.